Какви луѓе ве привлекуваат и зошто мислите е тоа? Совршен партнер? Имате?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
100% сличности секако дека се невозможни, но барем да постојат 70% сличности, во спротивно преголемите различности ја водат врската во пропаст ............ без разлика дали станува збор за хетеро врска(машко/женско) или хомо врска(истополови партнери) сеедно ......... врската е линк помеѓу две лица .......... секако дека треба да постојат сличности, која би била целта на една врска доколку партнерите се скроз на скроз различни !
Убаво пиша - 70% :)

Отприлика тоа го имав и јас на ум.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Со сета должна почит, ама читајќи ве овде еден збор само ми доаѓа на ум: Дечишта.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Какви луѓе ме привлекуваат:
1. да не мислат оти цел свет се врте околу нив
2. да не се прават фраери (ака. скромни)
3. да не ме игнорираат само за повеќе да се “занесам„ по нив, бидејќи пале тоа еднаш или двапати а после клоцата :D
4. паметен (по желба), ама не ми е толку битно ова

А за некој совршен по изглед...ќе оставам сликичка да се радувате! :D

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.830
Поени од реакции
7.171
Ме привлекуваат тие што, пред се што се, се луѓе. Знаеш, проаѓа толпа луѓе и среќаваш човек меѓу нив и доволно ти е. Ти ја грее душата, ми го пополнува егото дека стварите добиваат онаков облик каков што им дава душата. Едноставно, тогаш тоа е толку ирелевантно како изгледа таа дотична личност. Ова, во мојот суд за другиот често се покажало како исправно. Иако не кажав ништо за физичкиот изглед, мислам дека доволно кажав.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Слуша иста музика како мене - 90% ме привлекува.
Другите 10% одат на стајлинг.

Член од
6 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
8
Сакам покрај мене да имам партнер кој ќе ме сака онака како што заслужувам, ќе ме почитува, ќе ги цени моите квалитети како една индивидуа и ќе биде секогаш тука за мене кога и да ми треба неговата поддршка.
Не си создавам слика за совршен партнер. Не ми ни треба нешто совршено, ако воопшто такво постои. Доволно е да имам крај себе личност која ќе ми пружи се` или барем поголем дел од набројаното.
Некако тешко дека ќе го најдеш тоа што го бараш. Не дека го не постои ама сепак луѓето сеуште не се на потребното енергетско ниво за да разберат што е тоа што ги прави среќни. Сепак најголемата грешка во животот е да го најдат совршениот и да го ИЗГУБАТ.
--- надополнето: 6 август 2012 во 14:56 ---
Ме привлекуваат тие што, пред се што се, се луѓе. Знаеш, проаѓа толпа луѓе и среќаваш човек меѓу нив и доволно ти е. Ти ја грее душата, ми го пополнува егото дека стварите добиваат онаков облик каков што им дава душата. Едноставно, тогаш тоа е толку ирелевантно како изгледа таа дотична личност. Ова, во мојот суд за другиот често се покажало како исправно. Иако не кажав ништо за физичкиот изглед, мислам дека доволно кажав.
хехехе ова ме потсеќа на една филозовска мисла. Се нашла некоја будала пред многу векови и шетала у сред бел ден со ФЕНЕР ВО РАКАТА. Кога го прашале што праи одговорил дека барал луѓе. ХАХАХАХАХА
Значи на цена се луѓето има побарување, штета нема ПЛАСМАН

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.830
Поени од реакции
7.171
Некако тешко дека ќе го најдеш тоа што го бараш. Не дека го не постои ама сепак луѓето сеуште не се на потребното енергетско ниво за да разберат што е тоа што ги прави среќни. Сепак најголемата грешка во животот е да го најдат совршениот и да го ИЗГУБАТ.
--- надополнето: 6 август 2012 во 14:56 ---

хехехе ова ме потсеќа на една филозовска мисла. Се нашла некоја будала пред многу векови и шетала у сред бел ден со ФЕНЕР ВО РАКАТА. Кога го прашале што праи одговорил дека барал луѓе. ХАХАХАХАХА
Значи на цена се луѓето има побарување, штета нема ПЛАСМАН

Не знам дали бил будала, но ќе одиме надвор од темата доколку ја прогураме оваа мини - тема. :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ако прајме муабет за идеалната.

Да е чиста, паметна, пристојна и напалена. Да имат црвени старки и да слушат Оејзис и Пинк Флојд. Да е мазна долу и да знајт да ме изненадит позитивно.

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
sosem ednostavni,polni so razbiranje,da znae da me nasmee,ednostavno da bide covek

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Скејтери, онака со фино оформено тело, урбан стил..
си разбирам знам :D

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
intelegencija pred se ,mazestven, vlaknest ,sekako da bide covek dobar covek sekako interesen normalno kako mene neli sum interesna:D

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Ретко кој знае што навистина бара. За нешто што си мислел дека никогаш нема да те привлече, во моментот ќе ти се најде толку интересно.
Мислам дека се во животот е многу поврзано со детството, се влече корени од таму, и тоа какво воспитување си имал. Жените што не добиле љубов и афект од таткото, на секој можен начин и во секој еден го бараат тоа. Затоа се спремни да бидат со мажи што ќе ги третираат како ѓубриња, спремни да трпат се и сешто и да викаат да, да на секој муабет, оти се научени дека се треба да се истрпи зашто не можат и не знаат за подобро. Нажалост.
Даваат секс за да добијат љубов, а не обратно. Најголемите фрустрации потекнуваат од себичноста на луѓето имам пишувано веќе за ова, што сакаат да бидат со некој што сакаат они, без разлика дали се комплементарни дали си одговараат и идат со главата у зид, се зимаат па држ недај прават деца па се разведуваат и после децата патат.
Ако мене ме прашате каков-ме привлекува некој што го привлекувам и јас.Треба да сме свесни дека совршенство не постои и не може да го бараме.
И не се сите исти, ако после многу љубовни разочарувања патиме, криви сме си самите што бараме секогаш еден ист тип на луѓе, иако во голем број од случаи не зависи од нас, тоа е подсвесно ко горе што спомнав.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
таа да е нема нинмфоманка а татко и да има кафана

Kajgana Shop

На врв Bottom