Каква (ќе) е вашата реакција?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Значи да претпоставиме дека шеткате некаде и до вас се доближува личност со која не сакате да разговарате (моментално или воопшто), но таа ви прај муабет. Како би реагирале? Би ја свртиле главата и би продолжиле понатаму, без разлика што ви се обратила?

Или, пак, седите во некој кафич, доаѓа кај вашата маса човек со кој не сакате да разговарате. Дали од култура би рекле да седне со вас или ќе се правите мутави и ќе го игнорирате? Дали би размениле барем два-три збора?

Ако не сте биле во ваква ситуација, претпоставете како би реагирале доколку се најдете. Па, бујрум:)
 

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
Доколку со таа особа и предходно не сум зборела, ќе и кажам само дека нема потреба да прозборуваме сега, а доколку сум во какви такви односи ќе кажам два три површни зборови.
 

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ке се прам на Тошо...
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Само „здраво”, чисто од култура.
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Многу фино и куртоазно ќе разменам два-три збора и ќе го завфшам муабетот по тие два три збора, ако сум некаде одам ќе му кажам едноставно се брзам, другпат.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Ако има (а нормално има) личност со која не ми оди муабетот баш, која нешто посебно не ми значи и не ми е интересна, дури и на нерви ако ми гази, а со која не сум раскинала другарство туку имаме општ муабет би застанала нормално и би и понудила да седне ако ме најде во кафич. Е сега, ако во моментот не ми е до неа, ќе се однесувам многу ладно, ќе се правам уморна, нерасположена и ќе го поминам некако времето со неа. Имам основна култура поради која не би кажала: ај тргни ми се не сакам да разговарам со тебе и неможам да те гледам ... би ме фатила тешка сафра додека е до мене, ама ќе се издржи де ... што се' не се издржува, па тоа :toe:
 

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе се поздравам ... Ќе прашам шо праиш добра/добар си , ќе речам едно здраво и толку....
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.488
Поени од реакции
5.965
Би размениле 2-3 збора тоа сигурно, а после или ќе речам дека се брзам или имам нешто работа па лесно ќе ја откачам таа непожелна личност во моментот. :)
 
Член од
30 јуни 2006
Мислења
22
Поени од реакции
3
Porano se trudev da razgovaram,pa pokraj se shto se desilo ,lugje sme greshki pravime,pa mozhebi i nekoj interesen muabet ke se svrti.Ali sega nemam zhivci tolku da se trudam.Ako ne sum raspolozhen,ke go/ja ignoriram,ili ke izbegnuvam muabet od koj prethodno znam deka ako go pocne da go tupi,ke se iznerviram.
 

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Od kultura samo ke se pozdravam,a potoa na fin nacin ke se oslobodam od nejzinoto prisustvo so obrazlozenie deka treba da odam nekade ili slicno.
 

dav

Администратор по заслуга
Член од
24 јуни 2006
Мислења
577
Поени од реакции
1
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
861
Ако веќе личноста дошла до мојата маса (во кафичот) ќе ја гледам (може и ќе и се насмеам) а ако таа почне прва разговор, ќе се правам дека ”еве баш тамам станувам да си одам”, или ”еве чекам другар/ка”, нешто што ќе и даде до знаење да не ми седнува до мене.

А ако личноста ја забележам од далеку, гледам на кој начин можам да ја избегнам (друг тротоар најчесто).
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Зависи до кој степен е стигната мојата неподнослиовст кон таа одредена личност.... ако е максимум тогаш сигурно нема да се размени ништо друго освен службено "здраво".... а доколку таа неподносливост е моментална... т.е. ако тоа е некој "замарант" што во тој момент ако ми пријде одма ке ми "уништи" расположение тогаш ке се направам дека не сум го видел.... а во случај тој мене да ме види и прозбори следуваат следните "оправдувања":
- Онака на кратко седнав ме чекаат дома.
- Еве имам еден муабет важен со луѓево (доколку сум на маса со некого).
- Добар си, ај се гледаме. (пред да рече било што друго)
- Ке ти се јавам да пиеме кафе некој ден. (пред да рече било што друго)
- ... и тнт
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Од култура ќе проговорам неколку збора само поради фактот дека знам како мене ми било кога ме игнорирале во било какви ситуации.А потоа (се разбира зависи од ситуација) ќе кажам дека или сум зафатен или дека сакам сам да сум во тој момент. Ова ми се има случувано така да ме зазборат многу пати и секогаш така реагирам.
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Зависи која е причината што не зборувам со личноста .. ако е чисто онака од не ми се прави муабет ќе сврзам два реда муабет од култура ... а ако сум испокарана и не разговарам воопшто со личноста тогаш сигурно нема да ја поканам да седне на маса, а ако не сум сама на масата ако другите ја поканат нема да ми смета туку едноставно ќе се понашам како да не е тука како да не постои, а ако сум во движење би би направила муабет само доколку ми се обрати за помош, а ако е чисто муабет здраво што правиш ќе се направам како да не сум ја слушнала.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom