Каква пица јадете?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Кога одам во Елизабет во Струмица, јадам Елизабет 2000. (Врат, кашкавал, печурки)
Иначе на друго место, Капричоза.. не експериментирам :)

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
После пофалбите што ги добив вечерва од посебна личност за пиците што ги правам дома, еве еден супер рецепт:
тесто,кечап,кашкавал,кромид,маслинки,сирење,ситно сецкано пилешко месо, чајна и оригано. ;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Од овие по пицерииве Стелато (Капричоза + павлака),Калцоне (затворена) и мислам дека Равена се викаше една со телешко месо .

Ама поубај ми се дома самоделски (само тесто готово) со стек /сланина/кулен/печеница/ и секакви нови комбинации шо ќе си ги замислам :pos:.
(Ќе горите во пеколот за темава дека ја отворив во 3:55 сабајле.Апетитот стотка!)

phazrew

Deepholm
Член од
3 септември 2011
Мислења
322
Поени од реакции
300
Близнаци

Вие избирате или пица со многу печурки или пица со многу маслинки. Но, многу често знаете да заборавите на пицата, ако се занесете флертувајќи со келнерот/ката.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
мајка ми што ми ја прави; со кругчиња патлиџан и пиперки, малце кромид ии сиренце дробено.. :):):)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Најчесто порачувам капричиоза, а кога правам дома ставам тоа што има в фрижидер: кашкавал или сирење, маслинки, печурки, нешто сувомеснато, кечап.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.746
Поени од реакции
4.512
Дали знаете дека вашиот хороскопски знак влијае врз изборот на пица кој најчесто го правите? Секој знак сака различен вид на пица..

Јарец

Вие сакате затворена пица-калцоне. Таквата пица ви е најпрактична, бидејќи можете да ја јадете, а истовремено да правите и други работи.
Морам да истканам дека ова е далеку од точно можам да претпоставам по кој принцип го пишувале ова .
За повеќето луѓе кои се јарец во хороскоп вистина е дека сакаат практични работи ,но во исто време не забораваат и на задоволствата многу често се склони кон скапи работи,но само ако сами си ги заработат ,а не како поклон(не дека ќе се буниш ако ти подари некој ферари:vozbud:).

Али да се вратам на темата мене омилена ми е капричоза како некоја да речеме стандард пица
со шунка-салама ,кашкавал,печурки и најчесто се става и оригано(нормално и доматен сос како подлога ова се подразбира ваљда).И така морам да кажам дека јадење пица ми е задоволство што не би го заменил со затворена пица бидејќи е попрактична.
Поздрав
П.С ми отвори апетит темава
--- надополнето: Sep 22, 2011 2:13 PM ---
Дали знаете дека вашиот хороскопски знак влијае врз изборот на пица кој најчесто го правите? Секој знак сака различен вид на пица..

Јарец

Вие сакате затворена пица-калцоне. Таквата пица ви е најпрактична, бидејќи можете да ја јадете, а истовремено да правите и други работи.
Морам да истканам дека ова е далеку од точно можам да претпоставам по кој принцип го пишувале ова .
За повеќето луѓе кои се јарец во хороскоп вистина е дека сакаат практични работи ,но во исто време не забораваат и на задоволствата многу често се склони кон скапи работи,но само ако сами си ги заработат ,а не како поклон(не дека ќе се буниш ако ти подари некој ферари:vozbud:).

Али да се вратам на темата мене омилена ми е капричоза како некоја да речеме стандард пица
со шунка-салама ,кашкавал,печурки и најчесто се става и оригано(нормално и доматен сос како подлога ова се подразбира ваљда).И така морам да кажам дека јадење пица ми е задоволство што не би го заменил со затворена пица бидејќи е попрактична.
Поздрав
П.С ми отвори апетит темава

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Пица се јаде онака како што бог го рече во стариот завет (закони и повторени закони)
“И бидна пица со тесто тенко крцкаво,
и над неа слој кечап со оригано.
И нек се исецка тенко шунка и шампињон (свеж по можност)
и видов и гледав кашкавал рендан кој сето тоа одозгора го покри“
се шо е надвор од ова е дело на лукавиот или манџа.

Kajgana Shop

На врв Bottom