Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Kakvi se cenite vo Albanija za hrana i kade e najdobro da se odi so malo dete ??
Mi kazuvaat nesto Drac bilo dobro ima nekoj odeno
Со мало дете само Валона друже.
Цените во ресторани се како кај нас во маалски кафичи, од 30-70 денари кафе најскапо едвај. Пиво имаш за багатела, макар да Тираната не е нешто убава ама ладно кога ти го служат и те како се пие.
Јадење можеш и по дома а можеш и по ресторани да јадеш пошто стварно е евтино, нас 6 души (без деца) јадење и пиење секој ден во ресторан не фаќаше по околу 1500-2500 денари макс и тоа квалитетно прејадување (во локални ресторанчиња, има некој „ексклузивни“ кој искрено не ми праеа мерак иако јадевме и таму ама не е тоа тоа).
Исто така пицата, мора да напоменам дека конкретно во Валона е најчесто од италјански пица мајстори пошто ене им ја италија на 1 саат со бродче, аналогно на тоа пиците беа топ.

Ако одиш со кола (претпоставувам) само патот не е сјајен од после граница до Fier негде, ама после е океј. Исто така би ти препорачал да го посетиш Dhermi, на 30тина километри од Валона е - прекрасно тивко место со најубава плажа што некогаш сум ја видел, имаше провидност низ вода до 30тина метри длабочина, многу чиста вода, ресторанчиња на карпи, прекрасно. Башка за со дете, јонско море како што е, нема подобра ствар за здравје. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Некој што бил во Кушадаси да сподели искуство и што да се посети

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кој период идеш само? :) btw до крајов на денов ќе ти пишам :)
Уште не е сигурно,планирам почеток на август ама тоа ќе ми се поклопи со нивниот Бајрам така да незнам можно е и крајот на август почеток на септември да идам од кога ќе им заврши.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
Има некој искуство од Шпанија? Како е во шпицот?

Член од
28 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
3
Sakam da se rasprasam za sutomore kako se dvizat cenirte za jadenje kako e nokniot zivot plazite??? kako se cenite vo kafici? sum bil tamu pred 10 godini kako mal i ne se sekavam bas sega planiram so drustvo poso gledam deka crna gora e kade kade poeftina od grcija mislam za smestuvanjeto.pozz ako ima nekoj so znae bas mu fala ako pise.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 20:21 ---
Покрај викенд посети на македонски места...
Или Хрватска или грција. Со години ја избегнувам грција, но сликите од познаници што биле, не ме оставаат рамнодушен...
druze ja u grcija idam cesto i sala na strana ali mene mnogu mi se dipagja mislam na moreto i na zemjisteto taka da ubavo bi bilo da pojdes i da ne ja izbegnuvas.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Јас ова лето ќе одам на Баренцово море :pos:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Има некој идено во ПАГ , Зрче. Хрватска.? Гледам по интернетов има многу добар фидбек од тоа место и е вистински парти остров.

Секоја информација е добредојдена :)

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
бугарија за летово би отишол....бидејки немам таму искуство дајте некој предлог.....

http://crispy-hotels.com/

дали може да им се верува на овие......искуства.....некако не ми се остава.......број на картичка

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Sakam da se rasprasam za sutomore kako se dvizat cenirte za jadenje kako e nokniot zivot plazite??? kako se cenite vo kafici? sum bil tamu pred 10 godini kako mal i ne se sekavam bas sega planiram so drustvo poso gledam deka crna gora e kade kade poeftina od grcija mislam za smestuvanjeto.pozz ako ima nekoj so znae bas mu fala ako pise.
Јас бев лани, цените по продавници се само малку поскапи од тука, колку се сеќавам на пример кило свинско има за 5 евра, пиво две литра беше под 2 евра, лебот мислам беше 70 центи, на пазар кило патлиџан беше 70 центи, по шеталиштето лименка пиво беше евро, сендвичи лесковачки 2-3 евра, пица парче, палачинка по евро. Во кафичите точено пиво има по евро, сладолед 2-3 топки исто толку, навечер на свирките пиво мислам беше 2.5 евра, сокче 2 евра. Главно настапуваат од српска турбо фолк естрада, а музиката запира во 12 или евентуално 1 ако беше. Плажите се пуни, има многу млади, редовно има дневни журки со диџеи, 2 лежалки и чадор за цел ден беше 5-7 евра, а можеш и твој чадор да си стаиш ако начекаш место за пешкир. Водата попладне е заматена со по некое ѓубре, секој ден има бротчиња за 5 евра те носат на краљичина плажа за која викаат дека е најубава плажа у црна гора. И смештајот е ефтин, се наоѓа од 6-7 евра па нагоре за кревет, местото е мало така да и подалечните куќи се на десетина минути пешачење, по стрмна угорница :)

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.002
--- надополнето: 20 мај 2012 во 20:21 ---
.
Бев во Сутоморе пред 3 години, цените се движеа од 7 до 9 евра за приватно сместување и лесно се наоѓа. Цените за јадење и пиење беа просечни, не беше скапо.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
дечки ај малку помош. Идам на Лефкада у јуни па ме интересира дали ми треба меѓународна возачка. Значи не идам со кола, идам со бус ама ме интересира дали треба да ја извадам меѓународната. Пошо таму планирам да изнајмам и моторче и кола. И уште нешто, дали некој од вас знае која цена е изнајмувањето и која е најповолна варијанта? Не нагаѓајте ве молам, ми требаат проверени информации.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
дечки ај малку помош. Идам на Лефкада у јуни па ме интересира дали ми треба меѓународна возачка. Значи не идам со кола, идам со бус ама ме интересира дали треба да ја извадам меѓународната. Пошо таму планирам да изнајмам и моторче и кола. И уште нешто, дали некој од вас знае која цена е изнајмувањето и која е најповолна варијанта? Не нагаѓајте ве молам, ми требаат проверени информации.
За кола ти треба меѓународна дозвола, а за моторче поголемо од 50 кубика ти треба возачка А категорија. Сеа можеш да начекаш некој пофер малку и да не ти бара дозвола, но воглавно 99% бараат меѓународна за кола, за мотор можеш и со наша.
Цени- мотор околу 15 евра ден
Кола од 35 нагоре зависно од колата

Kajgana Shop

На врв Bottom