S
silmarillion
Гостин
Вили не праи бургер. Вили праи плеска на скара.
Well... that's just my preference, for at homeСамо и ти си за ќутек Бараш 100% Beef и го ставаш у босанка : ))
.
Да де како што кажав имаат солиден производ ама не е нешто WOW. Причината за ширењето во поголем процент е маркетингот, а во далеку помал производот.Најмногу се жалат на делот со достава (и тоа повеќе за локацијата што е во Карпош), така што не можеш да извлечеш некој заклучок за бургерите од читање рецензии.
Порано Мекдоналдс за зејтинот во кој што помфритот користеле и свинска маст, но заради муслимани (иако не сум 100% сигурен за точната причината) решиле да го заменат со растително масло и многу луѓе зборат дека помфритот од тогаш не им е убав како порано. Еве одговор од самите Мекдоналдс за тоа.
Значи да, порано имале одличен квалитет кој со текот на годините опаднал, но да бидеме реални - брендот не е ни приближно доволна причина за одржување на доминацијата. Да не им чинеа производите - немаше да им ги купуваат луѓето и ќе почнеа да ги затвораат рестораните. Но се случува баш спротивното - сè повеќе и повеќе се шират.
Да. Добар, константен бургер во секое време каде било во светот. 3 години по ред работев во Мекдоналдс во Германија и никогаш не ми здосади од нивните бургери.
И чисто да бидам специфичен, не мислам на обичен чизбургер оној малецкион. Под добар бургер мислам на овие:
Овие се и повеќе од добри бургери.
Yes, it's definitively doable, but they would have to make it for a very small consumer base. For most Macedonians, 300mkd is quite expensive and most of them would rather eat something cheap and less healthy than paying that much.Just to clarify, I am not looking for the American style of food per se, just for a well prepared 100% beef burger with good ingredients. Can be simple, I do need bacon, quail eggs or whatever. I just give me a good cheeseburger.
I've eaten good burgers in Berlin, Ljubljana, Sofija... and they all cost ~5eur, so it definitely is doable.
They were not huge, but they were very tasty. Give me a 150g patty just do it well, and I'll take that all day long.
Somebody wrote to make a burger at home - I am doing that sometimes and it's pretty simple actually, you just have to buy good ingredients and execute.
That's why I am that more surprised nobody does it.
Just take a bosanka, grill it a little, take a 150g fresh patty, cook till medium, add onions, cheese, tomato... and ketchup/mayo/mustard. Done.
I pay happily 300 den for that.
p.s. I think Mcdonalds is horrible, but I 'like' BK.
Ако збориме за добар, тогаш можеби да, не сум сигурен ама веројатно би го оценил како добар.Јас го употребив истиот израз - добар бургер. Никаде не реков најдобар. Иако тие бургери од сликите се многу блиски до одличен бургер. Да си ги пробал ќе знаеш.
И специфично реков дека не го споредувам обичниот хамбургер од Мекдоналдс со други бургери, туку нивните големи бургери (како тие од сликата). Бургерот од Вили никогаш нема да е поубав од нив (колку и да си пијан).
Грешка си, немаат никаков вкус затоа што се замрзнати со години.Затоа што плескавиците им се од чисто говедско месо без никакви додатоци освен сол и бибер и пржени без капка зејтин. Затоа изгледаат како што изгледаат и немаат никаков вкус. Затоа и се ставаат сосови во бургерите, за да се добие некој вкус.
Аха, да, 30.000 Мекдоналдс локации ширум светот и според тебе има толку многу месо во светот што дури и го замрзнуваат, па и со години... Од прва рака ти кажувам дека месото не им стои замрзнато повеќе од 3 дена.Грешка си, немаат никаков вкус затоа што се замрзнати со години.
Па затоа е и муабетот. Каде би можел да се најде колку толку солиден сендвич. Реално никој не планира од junk food да живее, не за џабе го има тоа име, али ете во некои случаи пример враќање од дискотека сакаш да лапнеш нешто набрзина.Boze kakvi teski filozofii padnale za eden obicen burger mislis za smislata na zivotot se zbori
Ja nikogas ne sum bila ljubitel na meleno meso posebno koga e ocigledno deka e so somnitelno poteklo, gnsno mi e a u 99% od mestata kaj sto se sluzi burger toa e taka, moite doma koga spremaat kjoftinja prevkusni mi se, svezo meso sam si go meles si go prais a od sendvicarive mi se povrakja kolku e samo junk hranata. hrana za raja.
Junk food ti e lifestyleПа затоа е и муабетот. Каде би можел да се најде колку толку солиден сендвич. Реално никој не планира од junk food да живее, не за џабе го има тоа име, али ете во некои случаи пример враќање од дискотека сакаш да лапнеш нешто набрзина.
Месото им е полно со антибиотици, бактерии и хормони.. Видеото горе ти е 4 минутна реклама за Мекдоналдс и лош пример за нивниот (не)квалитет. Пушти некој документарец од типот на Super Size me да видиш какви влијанија има ваквата храна на човечкото тело или Food Inc. кој прикажува на кој начин се огледуваат животните во фармите на големите корпорации..Аха, да, 30.000 Мекдоналдс локации ширум светот и според тебе има толку многу месо во светот што дури и го замрзнуваат, па и со години... Од прва рака ти кажувам дека месото не им стои замрзнато повеќе од 3 дена.
Еве како е процесот на правење плескавици.
Всушност, можеш и сам да си направиш плескавица што ќе биде без ништо додадено во неа (освен сол и бибер по пржење) и ќе осетиш дека е иста ко таа од Мекдоналдс.
Така е, ако нема хормони, и антибиотици е ептен healthyМесото им е полно со антибиотици, бактерии и хормони.. Видеото горе ти е 4 минутна реклама за Мекдоналдс и лош пример за нивниот (не)квалитет. Пушти некој документарец од типот на Super Size me да видиш какви влијанија има ваквата храна на човечкото тело или Food Inc. кој прикажува на кој начин се огледуваат животните во фармите на големите корпорации..