Каде може да најдам? (Општи прашања)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Препорака за добар избор на рамки/наочари (не за сонце) во Скопје и локација?
На зелено пазарче има еден дуќан за рамки за очила во самото пазарче е кај што се продават патиките.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.291
Ај тука да прашам некој кој се разбира оти сум дудук за ова хахаха
купив камери ресивер бла бла и сега со тие камери дојде адаптеров поточно 3 камери ај ако некој знае да ми објасни како да поврзам што како каде треба ве молам
еве слики од адаптерот Прегледај го приврзокот 157240 Прегледај го приврзокот 157242
Малце каснам , касно видов.
Вака сега.
L и N ти е фаза и нула. Значи на него го поврзуваш кабелот што оди во струјата. Нема врска која на која.
Тоа одма до нив ти е уземјување и ако користиш шуко приклучок тогаш можеш да го поврзиш со кабелот што оди во струјата. Таа би ти била зелено жолта жица.
Значи имаш или плава и црна или кафеава или плава, црна( кафеава) и зелено жолта.
Плавата и кафеавата поврзи ги каде што сакаш на L и N но заземјувањето тоест зеленожолтата мораш на тоа што е одма десно до нив. Уредот ке си работи сосем нормално и ако таа жица не е поврзана.
- V ти е маса или минус.
+V ти е плус 12 волти.
Тие ти одат на камерите . Обично скоро на сите имаат џек на кој средното е плус а надворешното е минус и најчесто плусот е со црвена жица а минусот или бела или црна, но за тоа најдобро да си провериш со инстурмент која е која.
V adj ти е за фино подесување на напонот на излез, дали ке биди 11, 5 или 12,5 ( пример ). Со инструмент ке го наместиш да биди онолку колку што треба да биди или во случајот 12 волти.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Каде можам да најдам Беровски мед во Скопје?
@gjoko-mkd се разбира во медови, он можеби знае каде можеш да најдеш беровски мед:)

Препорака за добар избор на рамки/наочари (не за сонце) во Скопје и локација?
На Зелен Пазар во оптика Ицо знам дека има голем избор на наочари:)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.576
Каде можам да најдам Беровски мед во Скопје?
Не те заборавив, медот е пехчевски домашно производство им е. На колешката родителите го изработуале.
300 денари тегла ја продаваат, ако сакаш кажи ќе споделиме контакт во пп

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Знак „Пази куче“ во Скопје?

Член од
1 јули 2016
Мислења
10
Поени од реакции
0
Дали некаде во Скопје се продава horse head маска? Нешто како ова: 51NhtW9exnL._SX300_.jpg

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Каде во Скопје има DTG (Direct to garment) печатење на облека?

Sent from my A8 using Tapatalk

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Маици и блузони печатени со Rock и Heavy Metal групи, имаше во Лептокатија (Карпош 3) ама затворена е. Да не знае некој ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Сигурно прашањево не е за тука ама сигурно има исто така добри дечки кои ќе ми помогнат :D
Не се работи за некој си голем проб.
Некни кладов слика од миблен. Ми се стави сликата во timeline photos.
А сакам да стои во mobile uploads, кога одам на албуми ми ги дава другите што ги имам креирано од зимовања, викенди :) како да напрам да појди сликава во Mobile uploads
фала на сите кои ќе се обидат да ми помогнат

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Сигурно прашањево не е за тука ама сигурно има исто така добри дечки кои ќе ми помогнат :D
Не се работи за некој си голем проб.
Некни кладов слика од миблен. Ми се стави сликата во timeline photos.
А сакам да стои во mobile uploads, кога одам на албуми ми ги дава другите што ги имам креирано од зимовања, викенди :) како да напрам да појди сликава во Mobile uploads
фала на сите кои ќе се обидат да ми помогнат
Имаше од ПЦ опција да преместуваш слики во други албуми, кликни на сликата и во опциите ќе најдеш.

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Имаше од ПЦ опција да преместуваш слики во други албуми, кликни на сликата и во опциите ќе најдеш.
Ми ги дава албуми. Креорани од моја страна пред година-две бе го дава албумот кај шо се ' прикачени од моб' проверив од ком.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Ми ги дава албуми. Креорани од моја страна пред година-две бе го дава албумот кај шо се ' прикачени од моб' проверив од ком.
Не си ме разбрал, влези во Timeline албумот > отвори ја сликата > под сликата барај Options > Move to other album > го одбираш албумот во кој сакаш да ја префрлиш

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Не си ме разбрал, влези во Timeline албумот > отвори ја сликата > под сликата барај Options > Move to other album > го одбираш албумот во кој сакаш да ја префрлиш
Те разбирам ама ти не ме разбираш.Одам како што пишуваш погоре. И кај шо има move to other album не го дава Mobile Uploads

Џ

ЏинЏер

Гостин
Те разбирам ама ти не ме разбираш.Одам како што пишуваш погоре. И кај шо има move to other album не го дава Mobile Uploads
Не можеш да преместуваш слики во генеричките албуми како Timeline Photos, Mobile Uploads, Profile Pictures и Cover Photos, можеш само во рачно креираните албуми.

Kajgana Shop

На врв Bottom