Каде може да најдам? (Општи прашања)

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Кога вежбав Аикидо и јас се замарав со овие работи, и во принцип не можеш кај нас да најдеш оргинална јапонска катана треба од странсво да си ја донесеш, ако не најдеш може да појдеш во чаршија и може да ти направат катана ама нема да биде јапонска туку чаршиска катана :ROFLMAO:
Хаха,да бе..Ја кај што учев аикидо имаше катани,ама беа школски(Тоест вистински,ама не биле вистински)Бог да чува.. О_о ..А пошо ептен беа опасни по живот,вежбавме со бокени.. xD Секој дома бокен да си направи,бхахаха...

А ти дечко,ако сакаш да купиш катана не школска,мислам дека е околу двеста евра..Ама треба да прашам...

M

Muranyi

Гостин
Нарачај од Хатори Ханзо:)А ако зимаш од Битпазар,побарај ТТ со попуст да ти дадат.

SydBarrett

Oh by the way, which one's Pink?
Член од
19 март 2012
Мислења
70
Поени од реакции
35
Блиску ентернет имаше една продавница од таму земав 105 денари лист за бели маици.
А имат за црни маици? И ак знајш ме интересират колку е квалитетно... мислам дан се избришит во перење или слично.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Абе сега ми текна имав една од братучед ми вежбаше нешто тој .Ама школска беше катаната.Со уба рачка .Ама ко ме фати мене рецесијата во oтпад ја однесов :D

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Една девојка , Италијанка , ме праша дали навистина МАкедонскиот јазик е лесен за учење, и дали навистина ние не сме користиле минато време ( како што и рекол Македонец кој живее во Италија и и е пријател) , смешно ми падна, да не мисли нешто друго да ме праша? За првото и кажав да , лесно се учи . Но се насмеав на тоа дека не користиме како што она ме праша PAST , минато време . Некој да ми сугерира нешто скриено овде? На што мисли овој Македонец , кога и рекол дека во Македонскиот не се користи минато :cautious: ?

Незнам каде да го поставам прашањето, ако е за местење местете. Во култура и јазик нема никаква активност, а и ова е може да се каже е општо прашање.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Една девојка , Италијанка , ме праша дали навистина МАкедонскиот јазик е лесен за учење, и дали навистина ние не сме користиле минато време ( како што и рекол Македонец кој живее во Италија и и е пријател) , смешно ми падна, да не мисли нешто друго да ме праша? За првото и кажав да , лесно се учи . Но се насмеав на тоа дека не користиме како што она ме праша PAST , минато време . Некој да ми сугерира нешто скриено овде? На што мисли овој Македонец , кога и рекол дека во Македонскиот не се користи минато :cautious: ?

Незнам каде да го поставам прашањето, ако е за местење местете. Во култура и јазик нема никаква активност, а и ова е може да се каже е општо прашање.
Да не се збунила таа или па тој некако? Зошто знам во италијанскиот јазик едно од минатите времиња ич не го користат, го заменуваат со едно друго време само не ми текнува сеа точно кои беа по име....

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Да не се збунила таа или па тој некако? Зошто знам во италијанскиот јазик едно од минатите времиња ич не го користат, го заменуваат со едно друго време само не ми текнува сеа точно кои беа по име....
И мене ми е многу чудно, ќе ја препрашам , и јас учам Италијански ама сум почетник, само што поминавме сегашно , од утре на идно .... се надевам таа грешка разбрала нешто, да не го ставам Македонецот во трид "Бисери" .

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
А имат за црни маици? И ак знајш ме интересират колку е квалитетно... мислам дан се избришит во перење или слично.
Да има и за црни маици но за тие цената е 200 и нешто денари. А за квалитет не знам дека јас мојата ја заебав кога го испринтав листот и да ја ставам на маицата ми текна дека требало некако наопачки да ги испринтам дека кога ќе ја ставам на маицата све наопачки ќе искочи.:tapp:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
383
Да има и за црни маици но за тие цената е 200 и нешто денари. А за квалитет не знам дека јас мојата ја заебав кога го испринтав листот и да ја ставам на маицата ми текна дека требало некако наопачки да ги испринтам дека кога ќе ја ставам на маицата све наопачки ќе искочи.:tapp:
:))))
Кога ќе се гледаш во огледало ќе изгледа како што треба :D

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Дали може да се најде ваква маица (или слична на оваа) негде во Скопје?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
имаш на amazon.com катани од најпрости до елитни, само незнам дали ги донасаат у македонија, ако имаш некој од европска земја да ти го купи и да ти го пренесе.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Имате поим дали може да се најде кафево некаде по Скопјево?

Kajgana Shop

На врв Bottom