Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога вежбав Аикидо и јас се замарав со овие работи, и во принцип не можеш кај нас да најдеш оргинална јапонска катана треба од странсво да си ја донесеш, ако не најдеш може да појдеш во чаршија и може да ти направат катана ама нема да биде јапонска туку чаршиска катана :ROFLMAO:
Хаха,да бе..Ја кај што учев аикидо имаше катани,ама беа школски(Тоест вистински,ама не биле вистински)Бог да чува.. О_о ..А пошо ептен беа опасни по живот,вежбавме со бокени.. xD Секој дома бокен да си направи,бхахаха...

А ти дечко,ако сакаш да купиш катана не школска,мислам дека е околу двеста евра..Ама треба да прашам...

Нарачај од Хатори Ханзо:)А ако зимаш од Битпазар,побарај ТТ со попуст да ти дадат.

Блиску ентернет имаше една продавница од таму земав 105 денари лист за бели маици.
А имат за црни маици? И ак знајш ме интересират колку е квалитетно... мислам дан се избришит во перење или слично.

Абе сега ми текна имав една од братучед ми вежбаше нешто тој .Ама школска беше катаната.Со уба рачка .Ама ко ме фати мене рецесијата во oтпад ја однесов :D

Една девојка , Италијанка , ме праша дали навистина МАкедонскиот јазик е лесен за учење, и дали навистина ние не сме користиле минато време ( како што и рекол Македонец кој живее во Италија и и е пријател) , смешно ми падна, да не мисли нешто друго да ме праша? За првото и кажав да , лесно се учи . Но се насмеав на тоа дека не користиме како што она ме праша PAST , минато време . Некој да ми сугерира нешто скриено овде? На што мисли овој Македонец , кога и рекол дека во Македонскиот не се користи минато :cautious: ?

Незнам каде да го поставам прашањето, ако е за местење местете. Во култура и јазик нема никаква активност, а и ова е може да се каже е општо прашање.

Една девојка , Италијанка , ме праша дали навистина МАкедонскиот јазик е лесен за учење, и дали навистина ние не сме користиле минато време ( како што и рекол Македонец кој живее во Италија и и е пријател) , смешно ми падна, да не мисли нешто друго да ме праша? За првото и кажав да , лесно се учи . Но се насмеав на тоа дека не користиме како што она ме праша PAST , минато време . Некој да ми сугерира нешто скриено овде? На што мисли овој Македонец , кога и рекол дека во Македонскиот не се користи минато :cautious: ?

Незнам каде да го поставам прашањето, ако е за местење местете. Во култура и јазик нема никаква активност, а и ова е може да се каже е општо прашање.

Да не се збунила таа или па тој некако? Зошто знам во италијанскиот јазик едно од минатите времиња ич не го користат, го заменуваат со едно друго време само не ми текнува сеа точно кои беа по име....

Да не се збунила таа или па тој некако? Зошто знам во италијанскиот јазик едно од минатите времиња ич не го користат, го заменуваат со едно друго време само не ми текнува сеа точно кои беа по име....
И мене ми е многу чудно, ќе ја препрашам , и јас учам Италијански ама сум почетник, само што поминавме сегашно , од утре на идно .... се надевам таа грешка разбрала нешто, да не го ставам Македонецот во трид "Бисери" .

А имат за црни маици? И ак знајш ме интересират колку е квалитетно... мислам дан се избришит во перење или слично.
Да има и за црни маици но за тие цената е 200 и нешто денари. А за квалитет не знам дека јас мојата ја заебав кога го испринтав листот и да ја ставам на маицата ми текна дека требало некако наопачки да ги испринтам дека кога ќе ја ставам на маицата све наопачки ќе искочи.:tapp:

images
images
images
images
images

Да има и за црни маици но за тие цената е 200 и нешто денари. А за квалитет не знам дека јас мојата ја заебав кога го испринтав листот и да ја ставам на маицата ми текна дека требало некако наопачки да ги испринтам дека кога ќе ја ставам на маицата све наопачки ќе искочи.:tapp:

:))))
Кога ќе се гледаш во огледало ќе изгледа како што треба :D

Дали може да се најде ваква маица (или слична на оваа) негде во Скопје?
20121914291773.jpg

КАЖУВАЈ КАДЕ!!! :S
Definitivno na bitpazar ima deneska prosetav pred daidem na faks zs blizu mi e i vidov komplet samurajski Daisho za 2000 den ne vidov kakvi se samo pakovkata ja vidov zs se brzav trebase da tepam noze do pmf :( zabraev uste nesto kompletot bea 3 Katana, Wakizashi i Tanto
Daisho_katana_and_wakizashi_1.jpg

имаш на amazon.com катани од најпрости до елитни, само незнам дали ги донасаат у македонија, ако имаш некој од европска земја да ти го купи и да ти го пренесе.

Имате поим дали може да се најде кафево некаде по Скопјево?
cqaGN.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom