- Член од
- 21 септември 2010
- Мислења
- 349
- Поени од реакции
- 181
Neznam, stvarno neznam, ova ti kazuvam za iskustvo nadvor od MKА се наоѓа во маркети кај нас?
Neznam, stvarno neznam, ova ti kazuvam za iskustvo nadvor od MKА се наоѓа во маркети кај нас?
Барај во Веро центар, а за вака завиткани незнамДали знаете кај можам да најдам вакви лижалчиња, чоколадни или шеќерни?Прегледај го приврзокот 92818
Во Ред Кафе, Австралиски компир.Некој да не знае каде прават убави компири? Сериозен сум, фино местенце кај што има компири за јадење.
Овие ги прават рачно ги има често по свадби и останати прослави, баш за такво завиткано збориме. Оние што декорираат ги имаат, прават, види на фб и нет има куп такви. знам зашто и ја барав едно време, а имам такво од една свадба плус )Дали знаете кај можам да најдам вакви лижалчиња, чоколадни или шеќерни?Прегледај го приврзокот 92818
Дали знаете кај можам да најдам вакви лижалчиња, чоколадни или шеќерни?Прегледај го приврзокот 92818
Да, но како производ (лижавче) мислам дека ги има во Веро Центар, а ако сакаш да биде така украсено како за свадби знам дека имаше некоја Кајганџика која изработуваше свадбени работи, мислам дека @Олимпија беше, но да не те лажам прашај јаОвие ги прават рачно ги има често по свадби и останати прослави, баш за такво завиткано збориме. Оние што декорираат ги имаат, прават, види на фб и нет има куп такви. знам зашто и ја барав едно време, а имам такво од една свадба плус )
Во вкусот е разликата и е доста поевтин од млечниот.Не е за овде прашањево ама ај да прашам пошо ме интересира. Неколку пати низ форумов беше спомнат некаков си растителен кашкавал. Пошо досега во животов не сум видел такво чудо или па сум видел а не сум го препознал па на интернет барав и сликите беа исти ко обичен. Е сеа да не испадне дека сум сељАк што не знае што е чоколада ај некој нека ми објасни следново.
Како се прави разлика меѓу обичен и растителен кашкавал?
И колку кошта кило растителен?
Е чудно е. Прашувам да не испадне дека цело време сум јадел тоа, а да не знам.Во вкусот е разликата и е доста поевтин од млечниот.
Чудно што до сега не си пробал растителен кашкавал, али океј.
Ми требаше и мене за свадбата на брат ми но не можев да најдам, па се снајдовме со оние срцињата чоколадни што ги има скоро во сите продавници, завиткани во фолија со секаква боја.Да, но како производ (лижавче) мислам дека ги има во Веро Центар, а ако сакаш да биде така украсено како за свадби знам дека имаше некоја Кајганџика која изработуваше свадбени работи, мислам дека @Олимпија беше, но да не те лажам прашај ја
Си го пробал сигурно, 98% од сенвичарите растителен користат. Еве јас на пример освен во тост или чизбургер, не можам да го поднесам. А ти чим си љубител на млечен и секој ден јадеш, растителен нема да ти се свиѓа. Иначе Гауда е млечен.Е чудно е. Прашувам да не испадне дека цело време сум јадел тоа, а да не знам.
Финтата е што кашкавал јадам буквално секој ден и ги купувам поефтино отколку во Македонија. Во продавниците тука кај што сум има миљон видови на кашкавал и се повеќето по цена од околу 5 до 10 евра , што е ми се чини е слично како во мк и можеби поефтино.
Значи за да ми се разјаснат работите имам уште едно прашање. Дали на пример Гаудата е растителен кашкавал или не?