Абе... Не споредувај со Грција и ти. Темата е за тоа кај прават најубаво Гиро во градов, а не кај прават „најефтино и највкусно гиро кое се исплати“. Пошто више ништо не се исплати кај нас. Да не се исплати 140 денари за чикенбургер во 7?
А за гиро, стварно е најубаво во Гирадико. Само прашање на време е кога ќе го усерат, како што секогаш се случува кај нас.
Споредбата со Беко е во ред. Ама незнам зошто, ич не ме привлекува да купам гиро од таму. Ваљда пошто шиткаат гиро во пролаз, на рака, кај што ќе се препотиш ако застанеш 5 минути да си го почекаш јадењето... Што не отворат уште некоја асална „гироџилница“ кај што можеш да седнеш и да јадеш ко човек?
Со Беко е евидентен проблемот, имаат многу лоша локација, плус цело време циганчиња се врткаат таму. А и те прашуваат дали сакаш зелка во гирото, тоа е одраз на нивното "познавање".
Сепак, гирото е пристојно (изненадувачки), како и цената.
Во Гирадико е најубаво, ама за цена од 135 денари очекувањата се големи. Гирото е универзално убаво јадење, нешто слично како хамбургерот, нема човек на кого не би му се допаднало. Но во Гирадико, иако е убаво, го нема оној WOW фактор. Кога јадевме со девојка ми гиро од таму, нејзе не и беше ништо посебно, како да речеме да се префрли на гиро отсега и сосема се согласувам со тоа, не е дотолку посебно гирото од таму за да остави впечаток.
Сепак, џабе фантазирам кога тоа е што имаме, Гирадико е прв, Беко е втор и тоа се местата засега. Плус, од Гирадико можеш да си го "мљацкаш" во Ања со другарите на кафе, бидејќи ист газда е. Само штета келнерот не ти го носи, иако менијата се оставени во Ања.
Уф, ми се пријаде Гиро, да не знае некој дали Беко е на годишен одмор или слично, да не одам за џабе?
П.с. Ќе го расипат само ако има премногу гужва, сум видел како се случува порано, кога ќе напне бизнисот, прекинуваат да ставаат од доматите, или пак ставаат стоени компирчиња. Мислам дека во брзо време нема да има "наезда", пред се поради цените таму.