Каде би сакале да живеете?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.734
Поени од реакции
12.785
Што подалеку од балканов. Колорадо/Шкотска/Канада се некои од местата што ми се вртат низ глава. Пред се да има дожд, многу дожд :) и есен и зима и пролет, лето не мора :icon_lol: Нешто налик на Македонијава наша, планини насекаде, не „вештачко“ уредена околина, шумата да е 120 метра на 120 метра, секое дрво да биди исто сечено, зеленилото во градот да е под конец, такви работи ме иритираат. Затоа, Колорадо. Имаш се што ќе посакаш, можеш да ѕемнеш во Аспен, да се потиш во степите, или да уживаш во добар риболов на езерцата. Исто и за Канада, а златна Шкотска стриктно ради шкотлаѓанки, со црвена коса и пеги, и тој нивниот акцент кога ќе каже збор што содржи р во него :love::love::love:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Западна Европа. Холандија, Амстердам е местото за мене.

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Скандинавијата, Канада или каде и да е на друго ладно место да не бркам комарци и муви.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Јуве, Торино. :icon_mrgr:

Шала на страна, што подалеку од тука. Германија, па и Америка или Австралија не би ги одбил. :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Алјаска на некое местo што го нема на гугл мапс сместен во некоја cabin in the woods

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Норвешка дефенитивно. Климата ми годи, снег снег и премногу снег. Башка тоа последниве работи кои ги прочитав ставија бензин на огнот. Најниска стапка на заболувања, најмалку автомобили, најмалку насилства, бесплатен градски превоз и цело образование бесплатно... Едноставно рај.. Среќа, радост, задоволство, љубов, пријателство се се како подмачкано...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
малку би го променил насловот:Каде ќе живеете во наредниот период.
И јас би сакал на Хаваи, или Шпанија или Ирска, ама одговорот е:
Порече - Белица
Азот - Теово - Бистрица - Ораов дол
Има и некој други места во план,само 100 % не тука каде сум сега.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
bilo kade samo en vo ovaa prolkleta zemja
ne e ni do politikata ni do platata ni do nisto
do glupiot narod e sto sme zaviden pokevaren do srz i glup narodddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
samo radi toa

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
bilo kade samo en vo ovaa prolkleta zemja
ne e ni do politikata ni do platata ni do nisto
do glupiot narod e sto sme zaviden pokevaren do srz i glup narodddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
samo radi toa
Потполно си во право: еве зошто.
јас садам пред нова зграда дрвца околу паркингот, а истите тие утре наутро ги наоѓам сите на брисачи на мојата кола.
Подоцна се дозна, кога ќе пораснеле ќе не можел селанецот да го гледа фичото од дома.

Kajgana Shop

На врв Bottom