Каде би сакале да живеете?

C

cige

Гостин
Во некој град сличен на Чикаго или Санта Моника.
Да имам голем стан со огромни прозорци преку кои ќе можам да го гледам градот навечер. Да имам мека удобна фотелја од кожа во комбинација со флаша виски и некоја добра кубанска пура. Седејќи на фотелјата и гледајќи ги градските светла да слушам тивок џез, во мојот апартмент...(y)
Извини брат ама во Америка не се увезува ништо од Куба, ниту далеку познатите кубански пури, тие се во студена војна и ниту авионски превоз немаат.

Gregory9

Anonymous
Член од
12 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
296
Не би го менувал местото на живеење, живеам во една скопска населба која е мирна, да речам со чист воздух за разлика од другите делови на Скопје, само македонци се населени, центарот на градот не е далеку. Истотака преку зима е прекрасна. :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.283
Кадешто би работел тоа што ми е струка...

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Не би сакала да сум постојано на едно место, сакам да патувам и да живеам во различни градови.. да се запознаам со секаков стил на живот... ама дефинитивно кога би можела да бирам би избрала некој егзотичен град на море.. пример Сен Тропе :love:
Инаку ја обожавам Италија, сон ми е да живеам Милано или Венеција.
Или во некој град со бурен ноќен живот.. пример Њујорк или Лос Анџелес.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Во некој град сличен на Чикаго или Санта Моника.
Да имам голем стан со огромни прозорци преку кои ќе можам да го гледам градот навечер. Да имам мека удобна фотелја од кожа во комбинација со флаша виски и некоја добра кубанска пура. Седејќи на фотелјата и гледајќи ги градските светла да слушам тивок џез, во мојот апартмент...(y)
Го тепав тој филм во Скопје, стан во најстрог центар, со Jack Daniels во кожна фотелја и џез во позадина (само без пура, не сум пушач) + цурата :cool:
Неколку месеци ги утепав така во уживање и журки, трошење пари и акање. Сега ми недостасува тој период малце, ама па мило ми е шо заминав од Скопје.

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Им завидувам на Скандинавците. Ја имаат најдобрата метал музика на светот збогатена со нордиска култура.
Некое помало гратче би било идеално за мене и еден ваков маж (види фотос).

amon-amarth-5-580x386.jpg

(пеачот на Amon Amarth) :love:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.694
Поени од реакции
31.745
,,,makedonija,,,,amaaaa kako tamu nekoja zvezdichka od USA znameto,,,:icon_mrgr:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
негде кеј што е вруќо и нема зима, само не африка:icon_mrgr:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Јужна Америка или Југоисточна Азија. И Медитеранот, било која земја.

Kajgana Shop

На врв Bottom