Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Абе се караме,не да не.Ама најчесто за глупости нешто.Година и пол е помала и понекогаш се лути,ама тоа брзо поминува :pipi:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Па главно јас му се дерам,фала јасно сакам да го направам човек :icon_lol:Ригорозна сум во тоа.Он оди кај мама и знаеш посредник,симфонии,после он иде да ме баци и да ми рече извини дадо јас тебе многу те сакам на буци буци јазик.
Нема дуел,секогаш меѓу нас има тројца четворица :)Обично сите се на негова страна . :)
Се караме кога ќе ми речат-постара си,брат ти е шупелка од множење и делење до 10,помогни му.Он така милно ќе ме погледне,јас ќе му ја земам тетратката и кога треба да почне да решава,него го боли стомак или ќе се занесе во некоја работа важна за опстанокот на човештвото и се дере ако некој му пријде,или евентуално ќе се преправа дека спие.После ќе ме гњави да му го пуштам Ice Age на кој се помочува од смеа иако го гледал 145 пати. А јас мрчам зад него оти секогаш се извлекува.Кучка е.Ама барем користам од него новогодишни пакетчиња.
...иначе си се сакаме ,глушец на дада,10 години помал,мака немам:)

Lucybell

~Supergirl~
Член од
5 ноември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
17
имам две сестри помали од мене. Едната 18 месеци а другата 17 години :)
со Бојана се караме најчесто за облека, шмикни, бижутерија; а со Антонија не сме имале прилика да се караме :) јас и зборувам таа ме слуша и се смее :back: срцушка

Никола АМО

Онисифор Мечкојад
Член од
2 ноември 2008
Мислења
92
Поени од реакции
33
се газиме од ќотек...the end....идам да се сваџам!:wink:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Се караме секои 10-15 дена,мнооогу различни светови сме и мора да испразниме батерии..ама јас пошто не можам да заќутам со време почнуваме и да се тепаме...добро не се тепаме баш...повеќе он ме тепа јас пафтам со рацете...ама се трудам да го удрам по незгодно место(не успеало баш)
Како и да е..знае да ме извади од такт од време на време,ми се крева косата од него..ама брат ми е.
Многу ми е криво што немам брат/сестра малку постар/а или помал/а од мене,ми фали блискост со брат/сестра,а знам дека со братми нема да бидам блиска ни за 500години.:(

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Ехее ние сме три сестри се караме - тоа мислам е нормално, сите различни карактери:toe:(не се тепаме) со големата повеќе разбирачка има со ова малото леле неможеш до крај да допреш ке те споулави а јас како што сум нервозна :vozbud:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Порано ќе се испоубиевме со брат ми ама сеа како постари ако се караме ќе се изнавикаме и тоа по телефон пошто не се глеам многу со брат ми, тој на едно место ја на друго и по телефон ќе се изнавикаме се додека некој не спушти. Сеа кавгите ни се движат со технологијата. :pos:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Јас имам сестра 4 години поголема од мене.Си доаѓа дома само за викенд пошо е на факултет.Кога е дома нон-стоп се караме али најчесто ја попуштам.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
кога бевме мали со брат ми(помал е 4год)многу се сакавме,не давав ни прашинка да му падне,ама кога порасна леле шо лош стана за се се каравме,ништо не ме слушаше.Сега не сме заедно па немаме за што да се скараме:smir:

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
имам постар брат 2години...се каравме тепавме порано...и на крај на денот се беше ок...нема браќа што не се карале...или сестри...тоа е нормално...и на крај сепак...останува најблиското нешто што го иаме...дали е брат или сестра не е битно

С

Спенсер

Гостин
имам сестра,помала од мене 4 години, карањето е неизбежно, секој ден,!!!

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Со братми ако се закарам е добро, ако направи нешто што нетреба јаде шамари, или ќе стане човек или пак фино лепо има право да си излезе од куќава.

Со сестрами не се тепаме само се караме понекад, може да разбере.

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Имам брат 1 и 8 мес постар од мене и се караме за се и сешто ама шо да прам јас тој не сака ништо да му се речи ама во последно време некако е посмирен не се караме мн мн или дека почнавме појке заедно да сме незнам:toe:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
имам сестра 4 години поголема од мене...дури шо беше дома нонстоп за се се каравме се тепавме...за ситници за глупости...сега веќе 4 години студира во Романија и сватив дека таа ми е најблиската личност и дека со неа за се можам да прам муабет и ми недостига....ама карањето и тепањето е неизбежно....

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Јас со дада ми сме разлика речиси 6 години.
Така да јас сум најчесто онаа мирната, фината таа која попушта, а таа е инатот и најтврдоглавото суштество на планетава.
Порано се каравме како мали, кога бевме копиљаци. Знаевме да се испошамариме или испокубеме. Знаевме и да не збориме по ден два и потоа се тоа се заборава.
Па и сега знам да не и зборам ако нешто навистина згреши, но веќе не се тепаме.
Сега не се караме за се и за безврска, него ако има навистина причина па вербално да се испокараме, но и тоа е премногу ретко.
Порано јас требаше да попуштам како поголема, а сега за се таа е крива и си плаќа и за порано :icon_lol:

Сепак таа е мојата слаба точка :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom