Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Брат, постар 7 и пол, скоро 8 години. Последниве 4 години се гледаме ретко, во друг град е тој. За чудо, секогаш наоѓаме време за тепачки и расправии:). Т.е. јас се силам, го мавам, ама да не го колнел Господ да ме удри тој, наместо ќе останам во истата секунда.
Имаме исти интереси, исти барања. Ми се меша често во приватноста, сепак тука не замерувам бидејќи се грижи за мене, дури некогаш и претерано многу. И секако да не ги заборавам, најинтересните моменти кога сум во негово присуство, често знае да се однесува како 12 годишно дете:icon_lol:.

А

Аниии

Гостин
Имам сестра која УЖАСНО ме нервира,ама шо да се праи мора да се трпи...:toe::nesvest:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Jаc co моjaта сестра како помал сме имале разни кофлкити па дури е дошло до тепачки.Но тоа беше во 1,2одд.Сеа имаме слога,:nesvest:

Член од
12 април 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
jas imam pogolema sestra od mene i sekogas koga se karame moite se nea ja branat....custvuvam kako poveke nea da ja sakaat i zatoa ja ne im zboram bidejki se custvuvam otfrlena......a sestra mi e taa sto sekogas gi zapocnuva konflikitite,ama aj ke dojde vreme koa moite ke sfatat kakva e i ke me molat da im prostam ama nema:baeh:

B

black angel

Гостин
imam postar brat od mene 2 god od koga pamtam za sebe samo se tepame on e ko malo dete vo pametot za dzabe mu se godinite so gi ima koga pametot go nema.mnogu se karame uzasno se mu smeta a i plus e mnogu poblizok so majkami nego li jas taka da si imaat koalicija oni dvajca ja sum sama:toe:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Имам сестра и многуууууууууууууу ја мрзам .... премногууууу!
секад ме закача ме мава и на крај ја крива :nerv: али јбг живот ... мора да ја трпам....

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Imam i sestra i brat.Sesrta mi e postara od mene 5god a brat mi pomal 3 god.Sestra mi sredno i posle fax ucese vo sk taka da i da sum sakala da se karam so nea nemav vreme i so nea sekogas sum bila vo dobra vrska,a brat mi..e so nego e druga prikazna.Sekogas se tepavme,nemase den nie da ne se stepame i da nemase incident,no koga pocnav jas 1 god na fax da odam poretko se gledame i ne sme se stepale,a za karanje toa ne ni bega sekogas koga sum doma mora da imame za nesto da se skarame ali nisto ozbilno :)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Имало и ќе има цел живот, само шо кавгите си го менуваат размерот и формата.
Ко мали се бркавме низ куќа, ме врзваше за столица со јаже и ми лепеше селотејп на уста, а сеа имаме тешки дипломатски дискусии.

И едното и другото се неизбежно задоволство. лол

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
Без кавга нема да биде интересен денот, значи кавгата го дава шмекот :) Порано со сестра ми се расправавме почесто, но денес тоа е сведено на минимун, и тоа се кавги за банални работи кои за 10 мин. се забораваат како да не се ни случиле.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
хаха ја и брат ми сме пример за љубов и примирје меѓу брат и сестра :pipi:
ич не се караме, а на времето знаевме онака да се испровоцираме еден на друг, ама сепак не доаѓаше до некои големи караници:pipi: сега си имаме слога

Janev

2.856
Поени од реакции
58
имам помал брат 6 год. , порано се каравме за компјутер, сега имаме 2цата по 1 и нема проблеми околу тоа, сака да ме нервира, а кога ќе го удрам се жали на мајка ми или и тој дава отпор...:toe:

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ako ne se iskarate ne ste braka ili sestri. :))))) ili mesano de :)))

Мале4ка

Вештерка
Член од
1 ноември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
2
Jas imam eden brat i dve sestri i mnogu se karam so niv, a osobeno so najstarata sestra i so brat mi so kogo sum najbliska.:angry1: On za sekoj moj zbor ima replika, kako svekrva e.:pos2:

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Imam sestra dve godini pogolema do mene sekoj den doagja do pomali raspravii najcesto zasto saka da se napravi popametna od mene i mi dava naredbi kako da sum dete... porano bese mnogu ,,pozestoko" no sea ja toleriram.

S

SSS-Stolica

Гостин
Имам брат постар 3 години...скоро 4 за помалце од еден месец...и секој ден се караме нема ден да не се искараме...а богами и се тепаме со боксови трескаме главите крвнички се маваме...не му се плашам бе ако е постар...ама многу се сакаме кога и да ни треба помош секогаш сме тука еден за друг во СЕ се подржуваме...и си позајмуваме пари(он почесто дава, ама јас не му ги враќам)...во се сме спротивставени...Јас за Манчестер он за Интер и Ливерпул, јас националист он комунист...и во пијалоци сме спротивставени он алкохол и џус од портокал јас само џус од праска....како и да е си имаме голем респект еден спрема друг...и да многу напорен чоек е...само едно не спојува...двајцата сме спортисти, ама јас поголем...

Kajgana Shop

На врв Bottom