Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
никогаш! заедно сме поминале низ сито и решето и е единственото нешто што ми вреди од цел мој сјебан живот.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Малото мое е помало од мене 3 години!
Пред неколку години, кога јас бев во моите луди 15-16 и кога сакав да се ммкан по свирки и пијанки по паркови, се каравме зашто малото секогаш и секаде сакаше да иде со дада! Леле колку од такт ме вадеше тоа! Колку кавги, тепачки паѓале...
Нејсе, поминаа тие времиња!
Во последно време најмногу кавги паѓаа во петок, кога јас ја пакувам торбицата за д кепитал а таа ми дреме над глава и пази која маичка ќе ја земам! Па следуваат коментари како и мината недела сум ја земала тиркизната блуза и кафената марама и сега е на ред да јаземам портокаловата марама и маслинестата блуза! Забавно индид!
Мали расправии има и за време распуст кога нашите не се дома! Кој да го земе лебот од продавницата која е буквално на 20 чекори од куќата! јас ако отидам сакам да си направам кафе-муабет со комшијата па по 15 мин ете ти го малото збеснато и гладно! Следат сочни пцовки и епитети:pipi:
Јас пиздам кога ќе видам отворена паста во купатило, незатворена кутија со шноли, стегачи и други џиџи-миџи, отворени фиоки и се друго што треба да е затворено!
Таа пизди кога јас оставам недопиени шолји кафе кај ќе ми текне и остатоци од јаболка на секое можно место:kesa:
Двете пиздиме кога треба да се чисти собата и најчесто решаваме ад гледаме филм! Е сега кој филм....?
Сепак, ја сакам до јупитер и назад! :pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Јас пак уживам комплетен суверенитет за моите работи во мојата соба, мојот брич, мојот џепарац, мојот шампон, мој избор на музика, мој избор на хоумпејџ и слика за десктоп, не кријам пари у соба итн...
Признавам сакам да иам еден брат онака да се тепаме и да бидеме ко петок и сабота, ми фали и сестра на пример ќе знам повеќе за женски и помудар совет можеш од женско да добиеш, да глеам дечковци ко усрани голуби коа ја чекаат пред врата ја да им искочам со палица демек по грешка сум мислел дека се оние шо бараат пари. Интересно би било у секој случај

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
То нешо невероватно колку многу се карам. За се и сешто.Ваљда зш сме разлика само 4 години и до негде слични барања имаме. Воглавно сега се за компјутер или навечер кога ќе ми вика да го исклучам компјутерот или тој да седеел и такви ми ти работи. Порано не ни памтам за шо се каравме т.е. тепавме..
Ама сепак кога и да би ми притребало нешто зна,м дека секогаш можам на него да сметам.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Сестра ми е постара од мене 4 години без месец-два. Кога бевме мали, и кога беше таа во тинејџерските години, летаа низ дома, чаши, столици, даски, пегли (се разбира, пропратени со погрдни зборови, особено од моја страна, таа нешто демек не пцуе/вреќа многу=)) Но сега, на мои 21, и нејзини 25 години, се е во ред. Пораснавме и ние.=)

Kika-17

Trouble maker
Член од
21 декември 2008
Мислења
240
Поени од реакции
5
Многу ги сакам моите две сестри,иако понекогаш се расправаме,сепак тие ми се најмили...:back:

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
сестра ми е 3 год постара од мене и по дома војни!!!!!!!!!! и карање и тепачки па ќе се вмешаат баба( на нејзина страна) и дедо( на моја) па обичните кавги прераснувале во огормни, што се вели од играчка плачка!!! причини за кавгите, па воглавно мојата себичност:pos2::pos2::pos2:пошо се и земав а ништо не и давав, и се беше мое!!!!иначе многу си ја сакам, и секад ме вади и во се ми помага, и сега кога е подалеку ептен ми недостига!!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
2
Имам брат 2 години постар од мене, не се поднесуваме, мн често се караме, кога сме излезени ако се сретнеме ретко кога ке размениме 2-3 збора или па само да кимниме со глава - најчесто се правиме дека не се познаваме... Тераме инает и 2цата, често лета по некој бокс, шамар и сл=) ама сепак го сакам ете и покрај се

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Имам постар брат, 4 години од мене. Се случува да се искараме за глупости, но на кој не му се случуваат такви бедни работи?
Денес се караме, а утре сме спремни да жртвуваме драги работи еден за друг. I love my brother, no matter how cruel he can be sometimes:smir:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Нормални кавги имало,околу програмата на ТВ-то или за такви глупости ама за имот или пари не се имам со сестра ми скарано а и не планирам...:nenene:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Сестра ми е поголема од мене две години и многу често се караме за било што...наваѓаме причина...:):):)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Imam sestra pomala od mene 3 godini, koga bevme pomali "o4ite si gi vadevme",ali sega super si se slozuvame, ne se karame, se prekrivame pred roditelite ako ima potreba, si pomagame (obicno ja i pokazuvam nesto za na skolo, ona namesto mene ke zavrsi nekoja rabota niz doma), isti sme na tezina i visina pa si menjame obleka i obuvki. Se slucuva i sea da se potkacime za nesto, ali sega nema nikakvi fizicki presmetki kako porano, sega moze samo da si se narecime so nekoe ubavo imence: koza, kokoska itn...haha.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
имам брат 1 ипол година помал од мене. кога бевме помали се каравме за се и сешто, па и сега се караме, најчесто за компјутерот али не дотолку. Он е многу несреден, неодговорен и за ништо не му е гајле а ја сакам се да ми е под конец, средено и затоа најчесто се караме. Мило ми е што секогаш он излага крив (па и е) хаха али и покрај се многу си го сакам.....а он мене не.....или неќе да ми признае хаха =)

М

Мрак

Гостин
Хаха сестра ми е една година помала од мене,значи во скоро исти периоди сме,ама многу сме различни и скоро секој ден има закачки.Не се караме со дерење,тепање..туку ситни работи.А и ние такви сме,цело време се рчкаме.На пр јас седам на компјутер а таа легува во соба:
Сестра ми:Многу си гоммце бе..
Јас:Зошто бре?
Сестра ми:Па така,гомце си..
Јас:Добро.
Сестра ми:Ама навистина,не те зафркавам.
Јас:Добро де,и ти исто.
Сестра ми:И јас сум гомно?
Јас:аха..
Сестра ми:Добро бе..
Јас:епа добро..
И после ќе си тераме своја работа и ќе почнеме нешто да зборуваме.Сестра ми многу е повлечена со други луѓе,срамежлива ема со мене е супер опуштена.Ја терам на кајгана да се зачлени,ама несака:toe:
Брат ми е 9 години помал од мене.Незнам како би се карала со него,дете мало,уште не разбира некои работи.Единствено се караме кога ќе ми застане до копјутер и вака оди разговорот:
Брат ми:Пушти ми игри на компјутер.
Јас:Јас ќе ти пуштам,ама тешки се незнаеш да ги играш..
Брат ми:Е знам!
Јас:Не знаеш,многу се тешки тие со нинџите за тебе.
Брат ми:Ти мислиш дека јас сум мал?Дека ништо незнам да играм?!
Јас:Не,ама тие игри се потешки.
Брат ми:И сега јас сум бебе?
Јас(лажам да го смирам):нее,какво бебе,ни јас незнам овие игри да ги ирам а колку сум поголма од тебе..
Брат ми:Ме лажеш..ти секогаш седиш на компитер а јас никогаш..
Јас:Добро,сакаш таа со девојчето да ти ја пуштам?
Брат ми:Не таа е за женски..
Јас:Епа другите не знаеш да ги играш,само таа..
Брат ми:Аааа!!Многу лажеш!Лоша си бе!!

Е вака нешто,ама што да правам суштества,навистина не знае да игра игри со нинџи како што сака.Мора оние подетски.И секараме за телевизор,цело време гледа цртани,а кога има нешто интересно мора да го бркам низ цела куќа,низ сите 3 спрата за да го земам далечинското.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.034
Поени од реакции
12.734
Ние не се тепаме, ние пробвиме да се убијаме. Се навикнаја од дома веќе, па едниствен коменатар кога се тепаме е ,,Ако не ве боли, земете и шипки и мавајте се''. Две години е помала сестра ми од мене, најчесто се тепаме за компјутер, за облека ( овде е најкрваво :icon_lol: ), за мобилните, за излегувања, за мешање во приватноста ( обично јас и се мешам ) и такви работи. Се чепкаме ептен, таа посебно провоцират, а јас како диво дете, не можам да останам мирна and the show starts! Се кубиме, се шамариме, се штипиме, се клоцаме, се влечкаме...крваво е воглавном. Нормален период е мислам то, после ако сме далеку една од друга, си имаме белези на телото, па ќе си се потсеќаме една на друга :back:
Иначе, би убила за нејзе. Се трудам да учи од мене и од моите грешки, а не да осети како е на нејзина кожа. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom