КУПИЛАПТОП предупредување

Член од
19 декември 2008
Мислења
2.074
Поени од реакции
2.198
Човече,не заебавај,зарем не знаеш дека во УСА скоро се е за едно добри 50 % поевтино од кај нас? Плус,знам луѓе што земале лаптопи,камери и триста чуда од таму,па ги работат по 2-3 години без проблеми.Инаку,никогаш не би купил лаптоп од овде.Зошто? Затоа што се скапи,а друго поарно да си донесам лаптоп од Германија стар 2-3 години,за западен пазар правен,поевтин итн. И на крај,:wink:

ова го кажа како да станува збор за Голфили некоја друга кола.
абе во техниката неможиш да праиш така а особено во последниве години.толку е проеменето во Ит технологијата.па нека земи од Германија стар лаптоп 3 годишен со 10 гб хард и интел .тој е јак камен нема да се расипува.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Како и да го средуваш вц-то после твоите 5 минути секогаш ќе смрди!!

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
ме интересира за фирмава сите викаат дека refurbished лаптопи продавала. и јас имав такво мислење. порано соработуваа со уса лаптоп, сега мислам веќе не. е сега гледам на нивнава страна пише

Важно:
Kupilaptop.com е единствената IT фирма во Македонија која ви дава можност пред да го платите, да го проверите серискиот број на лаптопот на страната на производителот каде што ке
-добиете информации кога лаптопот е произведен,
-дали вие сте првите сопственици на лаптопот,
-дали е нов или под било која основ бил вратен назад кон производителот ,
-информации за должината на фабричката гаранција.
-оригиналната фабричка конфигурација на лаптопот

Kupilaptop.com на овој начин ви гаранитра дека секој лаптопо купен од нас е потполно нов. Прашајте дали и другите IT фирми во Македонија ви го овозможуваат ова право.

и сега шо е штосов? како ќе ме излажат ако проверам вака таму? не планирам да купувам, просто ме интересира. иначе имам многу познати шо купиле од овде лаптоп и се задоволни. ма да лично јас не би купил(досега така мислев, сега некако го менувам мислењето)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Schhh87;3507364Важно: напиша:
Kupilaptop.com е единствената IT фирма во Македонија која ви дава можност пред да го платите, да го проверите серискиот број на лаптопот на страната на производителот каде што ке
-добиете информации кога лаптопот е произведен,
-дали вие сте првите сопственици на лаптопот,
-дали е нов или под било која основ бил вратен назад кон производителот ,
-информации за должината на фабричката гаранција.
-оригиналната фабричка конфигурација на лаптопот
- Не игра голема улога при купување.
- Ова нема теоретски шанси да го увидиш со впишување на сериски број на нет, измислица од страна на kupilaptop
- Ова може да се види, и е многу важно.
- Тотално небитно. Вас ви е важна гаранцијата што ќе ви биде дадена во Македонија, од денот кога сте го купиле.
- За ова не ви треба сериски број за да го видите.

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
- Не игра голема улога при купување.
- Ова нема теоретски шанси да го увидиш со впишување на сериски број на нет, измислица од страна на kupilaptop
- Ова може да се види, и е многу важно.
- Тотално небитно. Вас ви е важна гаранцијата што ќе ви биде дадена во Македонија, од денот кога сте го купиле.
- За ова не ви треба сериски број за да го видите.
па точно третото ме интересираше.ако може да се провери ќе се докажи дали е нов или рифабришд. нели то е целиот штос со купилаптоп.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
па точно третото ме интересираше.ако може да се провери ќе се докажи дали е нов или рифабришд. нели то е целиот штос со купилаптоп.
А ти мислиш дека секој производител ја дава таа информација тукутака?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
А ти мислиш дека секој производител ја дава таа информација тукутака?
Во тој случај, кој е начинот на кој можам 100% да се осигурам дека лаптопот што ќе го купам од, во случајов, Купилаптоп е нов?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Во тој случај, кој е начинот на кој можам 100% да се осигурам дека лаптопот што ќе го купам од, во случајов, Купилаптоп е нов?
со серискиот број можеш да добиеш информации од производителот ...
пиши им емаил, пиши им го серискиот број, кажи им дека сакаш да го купиш па затоа проверуваш да не е краден на пример ... ќе ти дадат информации ... 100%

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
со серискиот број можеш да добиеш информации од производителот ...
пиши им емаил, пиши им го серискиот број, кажи им дека сакаш да го купиш па затоа проверуваш да не е краден на пример ... ќе ти дадат информации ... 100%
Така, јасно. Но, прашањето ми се однесуваше во однос на тоа што Sephiroth го постираше, бидејќи сум заинтересиран за купување од Купилаптоп
па да се осигурам.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Така, јасно. Но, прашањето ми се однесуваше во однос на тоа што Sephiroth го постираше, бидејќи сум заинтересиран за купување од Купилаптоп
па да се осигурам.
Оди одбери си лап топ ... баш види кој е тој начин за проверка кој го нудат ... ако не им веруваш кажи им чувајте ми го лап топот, запиши сериски број, модел, оди дома прати им емаил, ако имаат Онлине Chat подршка уште поарно ... пиши им дека сакаш да купиш лап топ дека сакаш да се осигураш да не е краден или чепкан во конфигурација и дека сакаш да ти дадат инфо околу тоа ... сигурно ќе ти дадат ...

.
.
еве ти пример ..
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20091005124833AAomE96

Why would an eBay User need my laptop serial number?
Hi,

I am trying to sell my laptop and someone asked me for the serial number. Why is that? Are they trying some type illegal scheme?
I can not think of anything they could do illegally with a serial number. However, with most manufacturer's, you can go to the web site, enter the serial number, and get the original information about the computer. This way they can check that there really is a computer of the right make and model with that number, see what processor and other hardware it had, etc.

It is not uncommon to ask for that information as it is a simple way for the pseron to check out the computer before buying it.

However if you are not comfortable giving them that information, then sell it someone else.
Ако веќе нема производителот онлајн подршка .. сигурен сум дека ќе ти дадат информации ако ги контактираш :toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
па да се осигурам.

Наједноставно: Влези им у дуќан, избери си лаптоп и спреми се да го платиш. Ако го земат тој од излог и ти го спакуваат, удри им го од глава. Ако од негде позади ти донесат картонска кутија со црвена или плава пломба, да знаеш дека е океј.

Ама не им кажувај дека сакаш пломбиран, може да ти напраат далавера и да ти кажат да дојдеш еден саат покасно за да го замаскираат :) Ќути си и гледај што се дешава околу тебе.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130

Епа сега второ прашање: Дали македонскиот сервис за тошиба ке ги извести тошиба дека извршиле некаква поправка, па овие да направат апдејт на статусот на твојот лаптоп на warranty сајтов?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ако е овластен сервис зошто да не ...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Епа сега второ прашање: Дали македонскиот сервис за тошиба ке ги извести тошиба дека извршиле некаква поправка, па овие да направат апдејт на статусот на твојот лаптоп на warranty сајтов?
Овластените сервиси мора да го направат тоа!

Како и да е, ако видиш дека лаптопот е произведен неколку недели (3-5 недели) пред да го продаваат, 99.9% станува збор за нов лаптоп!

Сепак, колку време ќе ти "издржи" лаптопот ... е каков ќе ти се погоди. Јас имам Тошиба и фала богу еве 5 години нема никаков проблем. Windows 7 имам моментално и одличен е (конфигурација: Celeron, 1.4 GHz, 2 GB ram, 128 shared графичка)

Kajgana Shop

На врв Bottom