Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Лусио на Купот на Конфедерации беше еден од најдобрите играчи на Бразил и еден од најзаслужите за трофејот,а во Баерн Минхен беше столб на одбраната...има уште да каже човекот...:)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.418
I na Maninger bese sranje pa od koga zastana da brani ovaa godina bod nikoj ne zema:pos2::pos2:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
кариерата на канаваро од светското наваму може да се опише со зборот срање!
Токму затоа и најверните навивачи на Јуве не го обожаваат и не го подржуваат неговото доаѓање во клубот ама ќе видиме.
Во реал изигра катастрофа но што да прави со манијак како Пепе и незналица како Рамос, да не речам дека играше сам. Овде колку толку ќе има поткрепа од Киелини:toe:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ocekuvam dobra sezona od Kanavaro. Inace mislam deka Lusio e veke potrosena roba:)
ако лусио е потрошена роба што е канаваро ? а и со него и без во одбрана сме светлосни години пред вас ..... единствена шанса ви е неуиграноста на интер со евентуалното заминување на ибра и доаѓањето на ето , хлеб и снајдер/касано ...

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Јуве е, не е Јубе. За информација ова ;)

Е сега, околу другиот дел од постот. Одбраната на Јуве си е ок. Точно е дека ги немаме најјаките бекови во светот, и да, најранливи сме таму, но затоа ги имаме најјакиот централен деванзивец во Италија и најјакиот светски голман. :smir: За Канаваро не коментирам, никој не е сигурен како ќе изигра. Можеби ќе изигра феноменална сезона, можеби ќе биде камен, којзнае... Никој не може да гарантира ништо.

Иначе, околу засилувањата на Интер, скептик сум за Лусио, но ќе видиме...
Нема потреба да коментираш вакви искомплексирани или напатени индивидуи кои нема што да дискутираат туку само провоцираат. А може и неписмен е дечкото:kez:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Нема потреба да коментираш вакви искомплексирани или напатени индивидуи кои нема што да дискутираат туку само провоцираат. А може и неписмен е дечкото:kez:
Неписмен сум да....тоа е :pusk:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
ако лусио е потрошена роба што е канаваро ? а и со него и без во одбрана сме светлосни години пред вас ..... единствена шанса ви е неуиграноста на интер со евентуалното заминување на ибра и доаѓањето на ето , хлеб и снајдер/касано ...
Никогаш не го потценувај противникот..Можеби Интер ја има улогата фаворит, но Интер улогата фаворит ја имаше и доста сезони од 1999 до 2006г. судејќи според имиња, потрошени средства за трансфери итн, и на крајот пак остануваше без титули:toe:..Иднината ќе покаже за тоа кој на кое место ќе заврши, дали Диего, Мело, Канаваро, Ето, Хлеб,Мота и Милито ќе си ја одработат висината на задачата што им е поставена вгодина..Многу Италијански супер познавачи на Калчото предвидуваат годинава многу поголема борба за Скудетото отколку минатите три..Така да мислам дека претстои многу интересна сезона...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
По заминувањето на Ибра од Интер , сега според мене фаворит за скудетото е Јувентс.
Ме разочара Морати , исто како што се разочарав кога Јунајтед го продаде Кристијано.Неможам да сватам зошто толку богати клубови како што се Јунајтед,Интер ги продаваат најдборите играчи.:tapp:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
По заминувањето на Ибра од Интер , сега според мене фаворит за скудетото е Јувентс.
Ме разочара Морати , исто како што се разочарав кога Јунајтед го продаде Кристијано.Неможам да сватам зошто толку богати клубови како што се Јунајтед,Интер ги продаваат најдборите играчи.:tapp:
интер доби добра зделка а манчестер многу пари, сега сфати?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
За Манчестер нема да коментирам.
Интер доби супер напаѓач + 50 милиони евра. Мислам дека Морати немаше ни да помисли да прифати било каква понуда доколку Ибра се однесуваше како што треба со клубот. Изјавуваше дека сака да замини, ги замолчуваше навивачите...
Доколку играше за клубот со срце, а не да гледа само за себе, таков играч со тие квалитети и таков карактер немаше да биде продаден за никоја цена.
Значи не треба да се обвинува само Морати. Кога му беше понуден Ето (еден од најдобрите напаѓачи моментално) + 50 милиони (Милан доби само 65 за Кака) Морати во тоа виде добра понуда и според него тимот ќе има корист од истата.

Со Ибра плус неколку добри засилување ќе бевме можеби уште посилни, не знаеме дали Ето ќе се снајди во Италија но во секој трансфер постои ризик.
Лани за Кварезма дадовме 30 милиони а не покажа дека вреди ни 1 милион...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Ocekuvam dobra sezona od Kanavaro. Inace mislam deka Lusio e veke potrosena roba:)

Материал за потпис :):):)

Lucio истрошена роба а има 32 години и игра константно добро, а Канаваро има 36 години и игра ко дупе 3 години.

Ти :

1. Имаш 13 години
2. Не си гледал ништо друго освен јубе у животот
3. Би добил бан кога би ти пишал

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Lucio истрошена роба а има 32 години и игра константно добро, а Канаваро има 36 години и игра ко дупе 3 години.

Ти :

1. Имаш 13 години

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

:zver::zver::zver:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.418

Ти :

1. Имаш 13 години
HMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!
1.Imam 19 godini
2. i 3. Jas barem mojot omilen klub si go gledam u zivo (vardar) dodeka ti si prosledil 0 utakmici vo tvojot zivot. Sto imaat vrska godinite Maldini imase 41 pa osven predhodnite 2 sezoni drugite mu bea odlicni. Ako lucio e tolku dobar nemase da go sutnat ko partal:):):)
Za kanavaro ke vidime. I decko koga ke vidis tolku utakmici ko mene javi mi se a do togas mozes slobodno da si :drk: na milan

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
HMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!
1.Imam 19 godini
2. i 3. Jas barem mojot omilen klub si go gledam u zivo (vardar) dodeka ti si prosledil 0 utakmici vo tvojot zivot. Sto imaat vrska godinite Maldini imase 41 pa osven predhodnite 2 sezoni drugite mu bea odlicni. Ako lucio e tolku dobar nemase da go sutnat ko partal:):):)
Za kanavaro ke vidime. I decko koga ke vidis tolku utakmici ko mene javi mi se a do togas mozes slobodno da si :drk: na milan
Чекај сега, од толку глупости што напиша ме збуни.

1. Незнам колку години имаш, али според постовите личиш на 13 тоа ми беше зборот.
2. Зборимо за јуве или за Вардар ??? Јас милан го имам гледано 3 пати во животов у живо. Ти јуБе колку пати ???
3. Не се битни годините, па ако не се битни како можеш да кажеш дека е истрошена роба, а дечкото игра топ и Баерн и Репрезентација, не го шутнаа туку договорот му истекува.

За утакмициве уште не решивмо ?? Јас сум го гледал Милан у живо ти Јубе гледај си го на ТВ и :drk:,

биг дил мислим Вардар си го глеал у живо БРАВООО :pos:

И јас си го гледам Тетекс свака недеља али тоа е небитно у муабетов

п.с и у ова болдираново ми даваш материал за потпис Again :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom