Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Хе хе, интересен начин да започнеш крвава дискусија али не заборавај колку беше лесно да си фан на Јуве пред 2-3 години, т.е. зависи од перцепцијата на работите,
Или пак фан на Интер 20 години :smir:, убо си кажа зависи како гледаш на работите

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Или пак фан на Интер 20 години :smir:, убо си кажа зависи како гледаш на работите
Да али го немаме осетено моментот тон гов*на фрлени врз клубот за кој навиваме, не се синоним за местачи и упропастувачи на калчото, ги немаме осетено дерби средбите со Фросиноне и Кремонезе и слично, тоа е брат, различна перцепција на работите . :wink:

п.с. Уште слики од делови на Милано

Oмиленото превозно средство :vozbud:

Пато, Бекам, Роналдињо, Амбросини и тн ( одат до тренинг кампот )

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Да али го немаме осетено моментот тон гов*на фрлени врз клубот за кој навиваме, не се синоним за местачи и упропастувачи на калчото, ги немаме осетено дерби средбите со Фросиноне и Кремонезе и слично, тоа е брат, различна перцепција на работите . :wink:

Oмиленото превозно средство :vozbud:

Пато, Бекам, Роналдињо, Амбросини и тн ( одат до тренинг кампот )

:pos2::pos2:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Не сери и отвори чадор почнаја да ве серат оние од Рома.
п.с. за местење лани доволно зборав и не ја отворам таа тема. btw, Мислам имаше некоипромени во тужбите за Моџи, хммм, се чудам шо ќе биди, кај да е ќе ги вратат и скудетата па тогаш ќе збораме за упропастување на калчото

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
п.с. за местење лани доволно зборав и не ја отворам таа тема. btw, Мислам имаше некоипромени во тужбите за Моџи, хммм, се чудам шо ќе биди, кај да е ќе ги вратат и скудетата па тогаш ќе збораме за упропастување на калчото
Отвори ти чадор, паѓаат работи одозгора, на табела мислев.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не ми се дискутира за ова нити имам време ама стварно не ве разбирам некогаш, што сакаш да кажеш, невин ви е дедото?

Мала дигресија: Наш Вардар, далеке 1987, ја освои титулата откако големите настрадаа во скандал со местење. После неколку години им ги вратија бодовите и официјално Вардар никогаш не бил шампион на СФРЈ. И што сега, невини беа дечките кога и мали деца знаеа што се прави? Се е тоа политика. Ништо нема да го смени фактот дека Моџи е мафијаш, дека местеше, и дека е фино лепо снимен, документиран и евидентиран. Ќе си заминеше од Јуве експресно да не беше така?

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Хе хе, интересен начин да започнеш крвава дискусија али не заборавај колку беше лесно да си фан на Јуве пред 2-3 години, т.е. зависи од перцепцијата на работите, тогаш беа први :tv: . Фан на Милан лесно е да си денес, т.е., у заебана положба се, али едно е сигурно, и наредна сезона ке играат во Серија А . :wink:

Ај демек им се стаам само у одбрана . . .
. . .
. . .
. . .

Сликано во делови од Милано
Подобро една сезона во втора лига одколку 17 години да чекам на титула.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

да а .... браво бе , ја знаев дека сте материјал за втора лига еве и фан на јуве да потврди кај ви е местото

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Јбг, да се потсетам како губеа титула во 98ма, кога ке ми текнеше дека Моџи беше насмеаниот у ложа, капак на Се сите обвинувања дека се мафијаши да се покажат како точни . . . јебига, тон кал фрлен врз името Јуве, они дур се перат од ареата шо ја шират во Италија и пошироко, Интер освојува титули, башка, го нема осетено дното, да играш во Серија Б поради имплементација на Мафија во Фудбал и нанесување на тежок удар врз цело Калчо кое е мета на потсмев од останатиот фудбалски Свет . . . . срамота . :pov:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
И последно освоена титула во ЛШ, во времето на Бенито Мусолини.. Ехххх времиња.. Кај е златен Хитлер да се врати, па да освојат уште некоја фашистичка титула!:pos2:
:pos2:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
И последно освоена титула во ЛШ, во времето на Бенито Мусолини.. Ехххх времиња.. Кај е златен Хитлер да се врати, па да освојат уште некоја фашистичка титула!:pos2:
кај е моџи да ви погоди некој трансфер и пак да играте втора лига ко што кажа и артан

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
bice zustro do leto ipak pocna da se menja klimata pocna da se zagreva temperaturata, nezasluzeno remi na inter nemase potreba sudijata da sudi penal, do koga veke so sudii, ajde vreme e da profunkcionira 4 sudija vo italija kolina prezemaj merki pod itno.
prostevajte seuste e procka

i sto se odnesuva za titulite ima zakazano novo sudenje za vo maj da ne se sluci togas juve za edna godina da dobie tri tituli vklucuvajki ja i ovaa. bice zustro

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Бар не му ја исполниле животната желба на Џенаро Скарлато, дефанзивец од Кротоне, да игра против Јуве . :vozbud:

bice zustro do leto ipak pocna da se menja klimata pocna da se zagreva temperaturata, nezasluzeno remi na inter nemase potreba sudijata da sudi penal, do koga veke so sudii, ajde vreme e da profunkcionira 4 sudija vo italija kolina prezemaj merki pod itno.
prostevajte seuste e procka

i sto se odnesuva za titulite ima zakazano novo sudenje za vo maj da ne se sluci togas juve za edna godina da dobie tri tituli vklucuvajki ja i ovaa. bice zustro
Зашо се местиш на пеналче, кога и Јуве сезонава имаа корист од судии, и Милан, и Интер, башка за пеналот одбивни ги играчите на Рома шо беа наседнати од едно арогантно детуле .

А за судењето на Моџи, слободно, истото е за да докаже дека немало ОРГАНИЗИРАН СИСТЕМ НА МЕСТЕЊЕ на Јуве, иако има докази за тоа . Доказите не може да ги побие, сака да докаже дека не постоел организиран систем, иначе Јуве веќе си го лапнаа за доказите, паднаа Серија Б, сега моментот е дека според него немало огранизиран и испланиран систем со кој сакале да дојдат до титулата, шо е и логично бидејки имаа стварно добра екипа .

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Бар не му ја исполниле животната желба на Џенаро Скарлато, дефанзивец од Кротоне, да игра против Јуве . :vozbud:
Па не биди и ти толку многу самоуверен.. 1. Не си баснар да ја предвидиш иднината.. 2. Не знаеш што иди утре.. Можи овај Џенаро Скарлато да има можност да игра и со Интер..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Па не биди и ти толку многу самоуверен.. 1. Не си баснар да ја предвидиш иднината.. 2. Не знаеш што иди утре.. Можи овај Џенаро Скарлато да има можност да игра и со Интер..
Па ништо чудно, има 31 година, полека ги исполнува бараните услови на Милан . :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom