Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.235
Да да..И јас сметам дека добро е да се воведе ова правило..
Напротив, лошо ке се одрази за остатокот од оние екипи кои слабо стојат со финансии, се што е добро од Италија ке отиде во Милан, Интер и Јуве, а остатокот ке прибира се што овие другиве го оставиле како отпадок . Ке им се скрати изборот на играчи кои би им го засилиле составот а не се италијани . . . јас не гледам тука нешто добро . :toe:

А и офтопик, англичаните најмногу ке изгубат, ја знам дека сеа дел од вас се ситат за Интер, али правилото АКО започне ке стане актуелно од 2010 и тоа со 4 италијанци ( домашни играчи ) за старт, па од наредна сезона со 5 и на крај со 6, а моментално Интер веќе има двајца на кои ке може да смета во иднина, Сантон и Балотели, плус Дестро и Болцони .

Е сега друг проблем, што ако некој добар италијанец се повреди на 3-4 месеци, м? Или за тоа не размислувавте . . . али ај, до 2010 има време, а и прашање дали истово ке помине . :wink:

А

Адриано

Гостин
ова коло интер-рома посебно тема ќе има???????
незнам ама мислам дека нема потреба!
интер-јуве-дерби д италија
милан-интер дерби дел ла мадонина
јуве-милан дерби помеѓу најтројфените
се најјаките дерби утакмици!
Лани беше дерби пошто Рома беше второ место ама сега поголемо дерби е утакмица со џенова.
сепак модераторот нека си каже.

Зелено светло за 6+5!! Супер работа ке завршат ако се случи оваа ствар!!
мислам дека ова правило дополнително ке го гуши фудбалот и дефинитивно многу таленти што требало да дојдат во европа ке си останат во перу,уругвај,бразил или аргентина.
замислете што ке станеше ако меси си останеше во аргентина или роналдињо во бразил?
плус ова правило за македонија како земја не членка на европска унија значи дека странските екипи помалку ке се интересираат за нашите играчи а можно е и пандев да биде последниот во странство.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.235
А можеш малку подетално да објасниш зошто се сложуваш со ова правило?
Може, ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ( прва фаза ), па после се размислува ( втора фаза ) . . . сеуште е актуелна првата .

Дадов образложение зашто е ова деструктивно во глобала, плус земете го во предвид и постот на Адриано .
А за посебна тема Интер - Рома, да, може да се отвори, и во правилата е вметнато кои дерби натпревари заслужуваат и посебна тема на форумов, Интер - Рома е една од нив па бујрум, нек се нафати некој . :smir:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.549
Поени од реакции
5.536
Нешто не ми е јасно во правилово, мора да има 6 италијанци на терен или во тимот ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.235
Нешто не ми е јасно во правилово, мора да има 6 италијанци на терен или во тимот ?
...Those opposed to the controversial 6+5 ruling - which dictates that six out of the 11 starters for a specific club . . .

Најмногу ке трпи англискиот фудбал АКО ова правило се донесе .

Првичниот план беше да се даде определен период на прилагодување од неколку години:
4+7 од сезоната 2010/2011
5+6 од сезоната 2011/2012
6+5 од сезоната 2012/2013

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
лошо правило според мене... бар нека бидат 3-4, ама не и 6

се ограничува фудбалот вака, на некој начин ќе ја изгуби магијата со тоа што ќе им бидат скратени плановите на клубовите за да направат нешто повеќе...

А

Адриано

Гостин
А за посебна тема Интер - Рома, да, може да се отвори, и во правилата е вметнато кои дерби натпревари заслужуваат и посебна тема на форумов, Интер - Рома е една од нив па бујрум, нек се нафати некој . :smir:
Пупоне ја отвора новата тема и очекувам асална најава на истата утакмица!
пупоне ако ти треба помош тука сме интеристите не се срами!:smir:

исто може да се отвори тема 6+5 и дали се сложувате со ова правило+со анкета!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Пупоне ја отвора новата тема и очекувам асална најава на истата утакмица!
пупоне ако ти треба помош тука сме интеристите не се срами!:smir:

исто може да се отвори тема 6+5 и дали се сложувате со ова правило+со анкета!
премногу сум субјективен за да отворам таква тема, сите ќе ми замерат

бидејќи не го сметаш за дерби, нема потреба од нова тема ок е сега:toe:

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Имам многу недоречености во ова правило. Мислам дека Син спомна за тоа што ако некој Италијанец се повреди? Ќе мора да биде заменет со Италијанец? Стварно е глупаво!!!

Уште една конфузија е што со играчите што имаат двојни државјанства? Пола Јужно Американци имаат Италијански пасош со самото тоа имаат право за настап за Италија. Е сега друго е тоа што ако веќе еднаш играле за друга земја неможат да настпуваат за Италија.

Еве на пример Интер носи дете од Бразил, што има 18 години, има Италијански пасош, поради тоа што е млад нема настапувано за Бразил на сениорско ниво и е слободен за настап за Италија што автоматски значи дека може да игра за Италија и сто тоа да се води во Интер како дел од оние 6 играчи. По две години докажување добива повик за Бразил и нормално прифати да игра. И ШТО СЕГА?????

Блатер вели дека ќе се донесат клубовите во рамноправност??? Жими таквото, ако на некој гигант му треба играч да си го пополни тимот ќе се обрати кај помалите екипи и ќе им ги земе добрите играчи како на пример Удинезе или Џенова што има тим со повеќе Италијанци а што се квалитетни.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.235
Еве на пример Интер носи дете од Бразил, што има 18 години, има Италијански пасош, поради тоа што е млад нема настапувано за Бразил на сениорско ниво и е слободен за настап за Италија што автоматски значи дека може да игра за Италија и сто тоа да се води во Интер како дел од оние 6 играчи. По две години докажување добива повик за Бразил и нормално прифати да игра. И ШТО СЕГА?????
Или, земи некој македонски талент, на 16 години да отиде во странство, да стане играчиште, да има прогрес во своја кариера, и утре баш поради ова правило со низа финансиски инекции да заигра за друга репрезентација . А такви иницијативи и те како ке има, а гледам имаше тема на форумов за млади македонски таленти кои играат надвор од земјава, епа тек тогаш прашање е дали еден од нив некогаш ке заигра за земјава . . . али не се брои до 10 кога се постира и тоа е . Се на се склопено, дадовме низа деструктивни карактеристики со ова правило, еве гледам некои викаат дека е добро, бар да дадеа и образложение за истото . :toe:

И ете ја другата страна од ова правило, а ја даде Adriano, извозот на фудбалери ке се намали, а јас искрено не гледам шанса за прогрес во ова наше првенство .

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Јас сум за применување на ова правило, една од причините е тоа што, еве на пример Интер, Арсенал и некои други екипи што имаат речиси комплетен тим со играчи од странство, кога овие екипи играат во Лигата на Ш. или во некое друго европско натпреварување се претставуваат како Италијански или Англиски клуб, што има Интер нра пример Италијанско во тимот за да претставува, повеќе личи на аргентински клуб одколку италијански, Арсенал повеќе француски тим одколку англиски, а другата причина е тоа што со новото правило, ќе профитираат младите играчи, затоа што вака никако не можат да се вметнат во првиот тим за кој што тренираат поради големиот број на ѕвезди од странство.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.235
Јас сум за применување на ова правило, една од причините е тоа што, еве на пример Интер, Арсенал и некои други екипи што имаат речиси комплетен тим со играчи од странство, кога овие екипи играат во Лигата на Ш. или во некое друго европско натпреварување се претставуваат како Италијански или Англиски клуб, што има Интер нра пример Италијанско во тимот за да претставува, повеќе личи на аргентински клуб одколку италијански, Арсенал повеќе француски тим одколку англиски, а другата причина е тоа што со новото правило, ќе профитираат младите играчи, затоа што вака никако не можат да се вметнат во првиот тим за кој што тренираат поради големиот број на ѕвезди од странство.
Шо не кажа ради Интер сакам ова правило да се изгласа и толку . :)
Да, играчите од Италија ке профитираат, али малите екипи не, се што е квалитетно од Италија ке отиде кај оние финансиски најмоќните, нешто ко со Баерн од Германија . Извозот на фудбалери ке се намали, друг Пандев ке сонуваме, или, истиот ке се избаци од некаде, со италијанско државјансво, и со 100 кила ветен кромид плус 3 трактори за неговото семејство, ке игра за некоја трета репрезентација . . .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom