Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Sto posto vecer Juve ke tepa so nekoj mafijaski penal ili gol od offside:pos2:
Па рачунај, натпреварот се игра на Сицилија, дувлото на Коза Ностра :D, ништо чудно Moџи да биде почесен гостин во ложата, шала .

Како неутрален фан, би требало да падне супер фудбал во Палермо, префикс дерби на колото носи овој меч, се надевам истиот ке биде оправдан. Лошо за Јуве ке е ако Интер победи во мечот со Болоња, Раниери верувам ке калкулира со составот поради мечот од ЛШ а ке влезат во истиот со помислата " мора да се победи ", a на едно вакво гостување никој истото не го гарантира . Палермо е еден од тимовите кои не е омилен домаќин за големите екипи, сезонава дома имаат скор од 9 победи и само 2 порази без нерешен резултат, изгубија од Интер и Фиорентина . :smir:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Па рачунај, натпреварот се игра на Сицилија, дувлото на Коза Ностра :D, ништо чудно Moџи да биде почесен гостин во ложата, шала .

Како неутрален фан, би требало да падне супер фудбал во Палермо, префикс дерби на колото носи овој меч, се надевам истиот ке биде оправдан . Лошо за Јуве ке е ако Интер победи во мечот со Болоња, Раниери верувам ке калкулира со составот поради мечот од ЛШ а ке влезат во истиот со помислата " мора да се победи ", a на едно вакво гостување никој истото не го гарантира . Палермо е еден од тимовите кои не е омилен домаќин за големите екипи, сезонава дома имаат скор од 9 победи и само 2 порази без нерешен резултат, изгубија од Интер и Фиорентина . :smir:
Да те надополнам за Палермо,нас не преслушаа ко мали деца:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Никогаш не е лесно во Палермо. Згора на тоа, мислите на Јуве се свртени кон Челзи, околу калчото е помалку или повеќе завршена работата. Така да не верувам дека Јуве ќе се врати со 3-те бода. И Рома и Интер ќе имаат многу проблеми со мотивацијата, но барем си немаат работа со Палермо.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136

Како неутрален фан, би требало да падне супер фудбал во Палермо, префикс дерби на колото носи овој меч, се надевам истиот ке биде оправдан. Лошо за Јуве ке е ако Интер победи во мечот со Болоња, Раниери верувам ке калкулира со составот поради мечот од ЛШ а ке влезат во истиот со помислата " мора да се победи ", a на едно вакво гостување никој истото не го гарантира . Палермо е еден од тимовите кои не е омилен домаќин за големите екипи, сезонава дома имаат скор од 9 победи и само 2 порази без нерешен резултат, изгубија од Интер и Фиорентина . :smir:
Epa tokmu toa sto nemaat neresen rezultat i me plasi. Inaku se osven pobeda na Juventus bi bilo iznenaduvanje (spored mene, zatoa sto drugite fanovi si imaat drugi matematiki). Ova e dobra sansa za revans za duelot od prviot del od sezonata kade sto bevme porazeni so 1-2. Iako Ranieri ke odmara nekoi od igracite za mecot od CL, jas sepak ocekuvam sigurna pobeda(makar mafijaska:pos2:). Od druga strana ocekuvam i kiks od konkurentot Inter i vrakjanje vo igra za Scudetoto. Ama ako ne dojde do toj kiks, ne e kraj na svetot. Ima uste mnogu da se igra do krajot na sezonata. Nadezta posledna umira.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Супер распоред а богами и тајминг, за три Хиксови на фаворитите во Калчото. Ќе си ја испробам среќата....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Супер распоред а богами и тајминг, за три Хиксови на фаворитите во Калчото. Ќе си ја испробам среќата....
Ako celis na Inter, Juve i Roma, mozebi, ama za Milan sum siguren deka ke go istresat Cagliari. Stanot bi go stavil na niv kolovo.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ako celis na Inter, Juve i Roma, mozebi, ama za Milan sum siguren deka ke go istresat Cagliari. Stanot bi go stavil na niv kolovo.
Ако останеш без стан, по една недела ќе имаш престој кај сите форумџии што навиваат за Милан, сето ова на неопределено време :)

Немој така, Јувентус требаше да го победи Каљари, Интер - Торино, Милан требаше да ја растури Реџина но секаде беше спротивно. Пред некое време го цитирав Чомбе кога рече дека не е сигурен како ќе заврши дербито (Интер-Милан), но бил сигурен дека Јуве ќе ја тепа Сампдорија. Веруј во Италија ништо не е сигурно.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Ако останеш без стан, по една недела ќе имаш престој кај сите форумџии што навиваат за Милан, сето ова на неопределено време :)

Немој така, Јувентус требаше да го победи Каљари, Интер - Торино, Милан требаше да ја растури Реџина но секаде беше спротивно. Пред некое време го цитирав Чомбе кога рече дека не е сигурен како ќе заврши дербито (Интер-Милан), но бил сигурен дека Јуве ќе ја тепа Сампдорија. Веруј во Италија ништо не е сигурно.
Mojata sigurnost za pobedata na Milan se temeli na toa sto premnogu bi bilo povtorno da ne tepaat. Ancceloti bi bil raspnat na krst sred Milano. Donekade istiov slucaj e i so Ranieri na koj isto taka ne mu cvetaat ruzi, ama sepak mislam deka Ancceloti e vo pogolema kasha.

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60

Да не навлегуваме во тие муабети, ама некогаш цело коло го дава обратно. Дали е тоа масло на кладилниците незнам. Мислам дека не е логично сите фаворити да кикснат.
Додека има кладилници ке нема фудбал.:kesa:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Mojata sigurnost za pobedata na Milan se temeli na toa sto premnogu bi bilo povtorno da ne tepaat. Ancceloti bi bil raspnat na krst sred Milano. Donekade istiov slucaj e i so Ranieri na koj isto taka ne mu cvetaat ruzi, ama sepak mislam deka Ancceloti e vo pogolema kasha.
Види, тоа воопшто не значи дека ќе победат затоа што мораат. После таква лоша серија, Каљари баш и не е идеален противник на кој треба да се вадат. Фаворити се, ама далеку од тоа дека е нешто сигурно против Каљари кој прикажа одлични партии оваа година. Имаат само еден пораз во последниве 5 и тој натпревар го одиграа со играч помалку уште од првото полувреме. Милан имаше и два тешки натпревари за неколку дена. Од друга страна, коефициентот е смешен за да се игра на поголема сума.

Без разлика дали ќе победи или не Милан, ова ќе биде многу тежок меч. Се согласувам со _The Great_ , во Италија ништо не е сигурно.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не само во Италија,во села Европа веќе не е сигурно ништо!Еее кога ќе ми текне пред 3-4 години у кладилница кога ги играв ПСВ,Ајакс,Фејнорд...Они до 30 коло имаа можеби по еден-два порази,а сега погледнете.Во Италија секогаш Милан се играше на ливче заедно со Јувентус!!!Сега ни тоа не е сигурно.Дали се мести повеќе од порано или фудбалот напредува незнам!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не само во Италија,во села Европа веќе не е сигурно ништо!Еее кога ќе ми текне пред 3-4 години у кладилница кога ги играв ПСВ,Ајакс,Фејнорд...Они до 30 коло имаа можеби по еден-два порази,а сега погледнете.Во Италија секогаш Милан се играше на ливче заедно со Јувентус!!!Сега ни тоа не е сигурно.Дали се мести повеќе од порано или фудбалот напредува незнам!
Не се мести повеќе, тешка е лигата. Сите екипи играат здрав фудбал и ако се погоди денот во смисла на форма, расположение, повреди итн... секој може да победи секого. Фаворитот, колку и да е голем, можеби би добил да речеме 8/10 натпревари против одреден аутсајдер, ама тоа значи дека има 20% шанси да киксне. Така да, ништо не е исклучено.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.546
Поени од реакции
5.535
Заврши и 25то коло во Сериа А, до некаде очекувани резултати, само не очекував дека Наполи ќе загуби дома од Џенова, но сепак Џенова докажува дека има квалитетен тим.

Резултатите:
Bologna - Inter Milan 1 - 2
Roma - Siena 1 - 0
Palermo - Juventus 0 - 2
Lecce - Lazio 0 - 2
Torino - Udinese 1 - 0
Milan - Cagliari 1 - 0
Napoli - Genoa 0 - 1
Sampdoria - Atalanta 1 - 0
Catania - Reggina 2 - 0
Fiorentina - Chievo 2 - 1

Табелата:

Интер и Џенова се единствени тимови кои немаат загубено на домашен терен, а Катанија е единствен тим што нема победено на гостински терен :)
Само Милан имаат 10 победи дома, и само Сиена имаат 10 изгубени на гости :))))

Топ 10 стрелци:

1. Di Vaio 16 (3)
  2. Gilardino 15 (0)
  3. Milito 15 (5)
  4. Ibrahimovic 14 (0)
  5. Mutu 12 (2)
  6. Amauri 12 (0)
  7. Di Natale 12 (3)
  8. Kakà 11 (3)
  9. Pato 11 (0)
  10. Floccari 10 (1)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.202
Поени од реакции
5.843
Борбата за влез во ЛШ се разгорува...Џенова, Рома, Фиорентина ќе водат битка до петни жили за 4то-то место кое гарантира квалификационен натпревар за влез во ЛШ!! Очекував и Наполи да го видам во оваа конкуренција, но тој веројатно ќе се задоволи со некој од другите Евро Купови..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom