Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.986
Јас само како предлог до модераторите: бидејќи ова е дискусија која очигледно ќе се повторува уште долго време, а не е коректно да се забрани, можеби е најдобро да се отвори посебна тема, каде што овие работи нема да се сметаат за провокација или за празни муабети. Па кој сака нека навали, а на фан-клубовите и на Италијанско да не се пишува воопшто за тоа.
Само неред ке се создаде, глупо е да се отвори тема за муабети кои немаат ама баш никаква цел, ке има убедувања од една и од друга страна а уште пред да почне дискусијата се знае дека на крајот од истата сите ке останат на своето, плус знаеш каков е нашиот менталитет и знаеш дека истото ке биде злоупотребено до максимум, ни ден нема да издржат верувај .

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ме мрзи да барам, али со Купер знам дека тепаа 1-0 , ако не се лажам Вентола даде гол така да му падна ИРЕЛЕВАНТНИОТ муабет во вода, човек да се покае што има сетила за вид ебаго, сменете тема ! :smir:
виери го збрчи со колено .... во најместената утакмица на сите времиња кога и пирло и шева бегаа да не дадат гол.

Па убаво рече Кико, Моџи беше капо ди тути капи во ситуацијава, далеку на врвот, осамен, затоа и Јуве беа најригорозно казнети, е сеа вас ве боли што другите добиле помала казна .
Ако бевте за поголема, ондак они во Серија Б, Јуве подоле и Серија А во колапс, бирај која опција беше најдобра .

п.с. Уште УЕФА да замешаше прсти, али ај, немо следеа .
и замеша прсти уефа затоа и интер доби титула да има легитимитет првенството и да има калчо тимови ви ЛШ.

ocigledno ne si me razbral, dali ti kako fan na inter se gordees so titulata dobiena na masa?
никој не се гордее со таа титула читај погоре како е добиена , само милан може имаше ќар зошто освои ЛШ така да ме чуди кога некој фан на милан плука по таа титула.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
!

Само неред ке се создаде, глупо е да се отвори тема за муабети кои немаат ама баш никаква цел, ке има убедувања од една и од друга страна а уште пред да почне дискусијата се знае дека на крајот од истата сите ке останат на своето, плус знаеш каков е нашиот менталитет и знаеш дека истото ке биде злоупотребено до максимум, ни ден нема да издржат верувај .
Што знам, јас мислам дека ќе се создаде поголем ред. Зошто овде каква дискусија да почнеме, некој ќе се уфрли со некаква провокација и темава неизбежно оди по тој тек 3-4 страници минимум. Едноставно не може да се дискутира од тоа.

Како и да е, јас само предложив, вие си знаете најдобро.

Поздрав! :smir:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.986
Што знам, јас мислам дека ќе се создаде поголем ред. Зошто овде каква дискусија да почнеме, некој ќе се уфрли со некаква провокација и темава неизбежно оди по тој тек 3-4 страници минимум. Едноставно не може да се дискутира од тоа.

Како и да е, јас само предложив, вие си знаете најдобро.

Поздрав! :smir:
Ке се средат дискусиите, имам план али немам време да го реализирам.
Ке се договорам некој викенд со другиве двајца модератори и се надевам ке се средат дискусиите, башка што останатите членови можат комотно да пријават СЕ и одма да се реши проблемот . . . . ама мрцини, и искрено криво ми е кога ке мора да бришам пост кој бил одговор на провокација а оној кој го пишувал добро се помачил да најде аргументи и да тера свој памет, затоа ке гледам во иднина да се средат и те како овие работи само да најдам време за истото зашто периодов сум еб*но многу зафатен .

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
za ovaa tema moze da se diskutira do beskonecnost kolku vie na mene sto ke mi dokazete deka pravedno mu e odzemena titulata na juventus i dodelena na inter, tulku nie ke vi dokazeme deka titulata na juventus e nepravedno odzemena.postojat poveke polemiki okolu ova prasanje zosto na inter mu e dodelena,so sto inter ja zasluzi titulata, pravedno li e titula dobiena na teren da se odzeme na masa i da se uvelica eden tim so obid da se rasturi drug tim, dali igracite na juventus znaea za mestenjeto, dali juventus ne bese vo moznost i nemase kapaciteti da ja osvoi titulata, dali parite zavladejaa so fudbalot t.e kladilnicite go upropastija sportot voopsto, dali mogi e voden od licni interesi. misalm deka ova se prasanja za koi odgovor ne ke moze da se dade toa si go znaat lugeto povrzani so fudbalot, a nie tuka kako fanovi ke si lapame muvi do beskraj ke se kurcime eden na drug, ke se ubeduvame vo nesto so nema nikakva smisla i taka. ajdt pozdrav do site.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.853
Поени од реакции
50.247
ја викам да им се вратат тие две и уште две да им се додадат :icon_lol: мора да се обештетат некако

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
za ovaa tema moze da se diskutira do beskonecnost kolku vie na mene sto ke mi dokazete deka pravedno mu e odzemena titulata na juventus i dodelena na inter, tulku nie ke vi dokazeme deka titulata na juventus e nepravedno odzemena.postojat poveke polemiki okolu ova prasanje zosto na inter mu e dodelena,so sto inter ja zasluzi titulata, pravedno li e titula dobiena na teren da se odzeme na masa i da se uvelica eden tim so obid da se rasturi drug tim, dali igracite na juventus znaea za mestenjeto, dali juventus ne bese vo moznost i nemase kapaciteti da ja osvoi titulata, dali parite zavladejaa so fudbalot t.e kladilnicite go upropastija sportot voopsto, dali mogi e voden od licni interesi. misalm deka ova se prasanja za koi odgovor ne ke moze da se dade toa si go znaat lugeto povrzani so fudbalot, a nie tuka kako fanovi ke si lapame muvi do beskraj ke se kurcime eden na drug, ke se ubeduvame vo nesto so nema nikakva smisla i taka. ajdt pozdrav do site.
Ајде додека е дозволена дискусијата:

Правдата секој човек поинаку си ја доживува. За тебе не е праведно што Јувентус испадна во Сериа Б. За мене не е праведно што не испадна во Сериа C1.

Тоа дали играчите знаеле или не знаеле е ирелевантно. Дали имале капацитет: имале, ама некој им го одзеде со тоа што сакаше да ги реши работите со помош од судиската организација.

Вие не можете да докажете дека титулата е неправедно одземена затоа што тоа е нонсенс за кој немате факти. Фактите велат дека Моџи местел и за тоа има докази. End of Story.

И едно прашање: дали знаеш како Вардар ја освои титулата во 1987, која подоцна официјално му беше одземена?

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
мислиш ви љубоморат, или толку знаеш!? распрашај се малце кој е тим број 1 во Торино и ќе ти стане јасно. ако мислиш дека од секогаш јуве бил голем како што е денес, се лажеш. незнам само дали некогаш си слушнал за Гранде Торо, Суперга, Валентино Мацола, за Џиџи Мерони или пак за следново:

едно не сфаќам, зошто некои луѓе не разбираат дека и пред нивното време постоеле клубови кои биле големи, а не само навидум денешниве. не значи дека ако некој клуб денес е далеку од борбата за титулата, дека никогаш не бил на врвот и дека има ако не побогата тогаш во најмала рака еднаква традиција и историја со оние кои што се денес на врвот. некој ќе рече “Види ги овие од Џенова, до вчера играа во втора лига а сеа сакаат во Лига на Шампиони.“ епа таа Џенова е три пати поголем клуб од на пример една Рома, само што повеќе години беше во криза.

ако еден клуб денес е навидум мал, не значи дека секогаш бил! всушност, можеби е баш поголем од клубот за кој ти навиваш.:wink:
Hahahahaha smesen si :D Ako Torino e pogolem klub od klubot za koj sto jas navivam, togas kade bi bil tvojot klub vo ovaa lista:kesa::smir:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.103
Поени од реакции
5.746
ништо не направија тие, тие беа само марионети, жртви кои го окркаа заради Моџи.
„Кутрата“ Фиорентина..Голема жртва ќе да е, кога тој Моџи ја спаси од испаѓање..А како доказ на тоа жртвување на Фиорентина ќе го постирам мојот пост на Фан Клуб Фиорентина

KikoMC напиша:
Едното од обвиненијата за кои се товареше Лучано Моџи, е тоа што тој дејствувал врз судиите да судат во корист на Лече во дуелот со Парма сезоната 2004/2005, бидејќи ако победеше Парма, Фиорентина ќе испаднеше во Сериа Б..

Од круцијално значење за Фиорентина беше дуелот во Лече меѓу Лече и Парма последното коло...Ако победеше Парма, Фиорентина сигурно испаѓаше во Сериа Б..Лече имаше водство од 3-2, и почетокот на второто полувреме Парма израмни преку Џилардињо, и веднаш потоа Парма добива 2 црвени картона.. И Моџи беше обвинет и БЕШЕ ДОКАЖАНО дека делувал кај судијата да се случи тоа, во договор со браќата Де Ла Вале....
Затоа постоеа немири на мечот од Купот на Италија идната година меѓу навивачите на Парма и на Јувентус,каде имаше масовни тепачки...
И затоа немој да говориш за местење, кога и тимот за кој навиваш е вмешан во тоа...
Тешко на Фиорентина, кутрата..Голема жртва на Моџи...

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.548
па нормално, тоа е вистина Кико. јас и самиот реков дека Фиорентина соработуваше во Моџи и имаше ќар од тоа, но пред да соработува се судеше контра Фиорентира за да се изврши притисок. затоа тие немаа избор и се здружија соп Моџи под присила. е сеа некој ќе праша каква корист имал Моџи од Фиорентина, епа не само купување судии, Моџи беше тата мата и за трансфери, како на пример Никола Аморузо, кој со сила го шеташе од еден во друг клуб перејќи пари од трансферите, и тоа го шеташе по клубови со кои соработуваше. а Фиорентина требаше да биде само еден од тие клубови. така да затѕоа Фирентина не смееше да испадне, а добро знаеш до каде стигна пред овој период (Serie C2, четврта лига). како се врати толку брзо? ај погоди од три пати! :pos2:

пс. кај ја ископа таа табела? Пошо треба да пишува и дека Парма и Болоња играа бараж за испаѓање бидејки имаа ист број бодови. и Фиорентина имаше исто бодови со нив, но во мини-табелата формирана од тие три клуба Фиорентина имаше најдобар скор, па затоа Парма и Болоња играа бараж, а Фиорентина директно остана. многу добро се сеќавам на ова бидејќи не сакав Болоња да испадне. за жал во баражот Парма тепаше, дома изгуби 0:1 но во Болоња победи 2:0.

па следната сезона Парма дури и се избори за УЕФА Куп! а од лига испадна тек минатата сезона, 2007/2008! значи цели 3 години одкога ти тврдиш! ;)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
И што сеа потписи ќе собираш? Ќе штрајкуваш?

Мене ме чуди како еден единствен фан на Јуве освен Кико не знае да напише целосно оформен пост, изграден врз култура, познавање на фудбалот и респект кон останатите фанови...
Sega go vidov ovoj post i ke prasam samo: Kako mozes taka da generaliziras? Jas koga se zacleniv na forumov provocirav namerno zatoa sto me interesiraa reakciite na drugite. Veke podolgo vreme nemam isprateno ni na edna tema post so provokativna ili navredliva sodrzina. Duri imav napisano kaj vas na fan klub deka sto se odnesuva do moite provokacii tie se minato i deka ste zasluzeno prvi, so nadez deka ke uspeeme da ve stigneme. Jas stvarno ne gledam nekultura ili nerespektiranje na drugite fanovi vo moite postovi. E sega sto se odnesuva do Juve, kako negov navivac mora da se odnesuvam malku posubjektivno i popristrasno sto ke se slozis deka e i tvoja odlika koga stanuva zbor za Inter. Koga se vo prasanje omilenite klubovi nemoze da bideme celosno objektivni. Pozz.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Sega go vidov ovoj post i ke prasam samo: Kako mozes taka da generaliziras? Jas koga se zacleniv na forumov provocirav namerno zatoa sto me interesiraa reakciite na drugite. Veke podolgo vreme nemam isprateno ni na edna tema post so provokativna ili navredliva sodrzina. Duri imav napisano kaj vas na fan klub deka sto se odnesuva do moite provokacii tie se minato i deka ste zasluzeno prvi, so nadez deka ke uspeeme da ve stigneme. Jas stvarno ne gledam nekultura ili nerespektiranje na drugite fanovi vo moite postovi. E sega sto se odnesuva do Juve, kako negov navivac mora da se odnesuvam malku posubjektivno i popristrasno sto ke se slozis deka e i tvoja odlika koga stanuva zbor za Inter. Koga se vo prasanje omilenite klubovi nemoze da bideme celosno objektivni. Pozz.
А твоето провоцирање го правеше значи чисто од разонода, сигурно не си психолог за да ги пратиш и оценуваш реакциите на другите, всушност што се толку битни реакциите на другите фанови? Значи секој фан што ќе го испровоцираш како може да врати?
Ок јас тоа само го пишав, искрено тебе не те паметам затоа што ретко пишуваш тука на форум, и ова не се однесуваше на тебе, се однесува на 3-4 фанови (мислам од поактивните тука).

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Ај малце ремет на сметка на А1 Телевизија:

:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.