Исчезнати лица

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
4.534
офф, дали таа т.н. пештера кај Демир Капија е тунелот после Психијатриската кој е граден од швабите?
Во околината на Демир Капија има повеке пештери, кој знае каде точно палчовци барале злато... според тоа што кешишев кажа било во близина на пругата...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.786
Поени од реакции
23.044
На рочиштето денес, Кешишев ќе треба да одговара на прашања на "царот" Палевски.

Иначе, доколку се потврди дека таткото е невин и нема никаква поврзаност со настанот, се поставуваат неколку прашања:
- Дали Палчо навистина им спомнал на другите дека има информација од таткото (па макар и да ги лажел)? Ова Манев го негираше, тврдејќи дека тоа го рекол затоа што полицијата му го наметнувала тоа и тој се согласил само за да престанат со тепање, нагласувајќи дека полицајците му рекле дека Видевски веќе го признал истото претходно. Видевски сега негира учество во настаните, а тврди дека признанието го дал заради тоа што бил тепан.
- Уште поважно, доколку Палевски воопшто не им спомнал такво нешто на Манев и Видевски (дека има информација од таткото кога Вања излегува), се поставува прашањето кој е тој од полицијата на кој му текнало да бара признание од тогаш осомничените дека таткото е замешан во настанот и дека тој им дал некаква информација? Зошто го направил тоа? Дали затоа што им бил чуден (?!) како што сведочеа на почетокот на судењето неколку инспектори, т.е. затоа што додека ја барале ќерка му тој рекол "џабе ја барате, убиена е" и затоа што тргнал накај Качанички Пат па се вратил, дали е тоа причината што Александар Ѓорчевски се најде на обвинителна клупа?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.693
Поени од реакции
5.811

Јако вооружан е чичинот ,го утепал со прашања. Допрва ќе биде калалурница , кога ќе сведочи будалиов некои трети ствари.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.817
Поени од реакции
60.781
Беше спомнато многу пати порано, еве сега пак и на судењето, дека пробале еднаш да киднапираат, не им успеало од прва, па пробале пак. Поради тоа сакам да верувам дека таткото нема врска со ова, затоа што нели, тој е обвинет дека им дал информација дека девојчето ќе оди на училиште само тој ден, и затоа го одбрале денот. Ќе испадне на крајот дека е среќа во несреќа што само едно од девојчињата се симнало по скали, а не двете.

Адвокатот на Боре Видевски, Бојан Манев: Дали пред убиството на Вања биле во обиколка на зградата каде што живее девојчето?

Обвинетиот Влатко Кешишев: Не сум бил на обиколка, првиот пат кога се проба, вториот пат кога се изврши сум бил, инаку не сум бил во обиколка а не знам дали биле они.

Никаква дојава немаат овие, овде само едно сценарио има смисла, а тоа е дека психото го грабнал девојчето со намера да убие заради одмазда, а на абдалите им продавал приказни за откуп и за дојави, за да „не берат гајле“.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.859
Поени од реакции
6.390
За таткото:
1. Обвинителството не најде ниту еден сведок да го посочи таткото во било каква врска со обвинетите...

2. Обвинителството не извади ниту еден материјален доказ за било каква вклученост на таткото...

3. Дури и другите обвинети не сведочеа (небитно за обвинението, ама сепак) дека има било каква инволвираност на таткото....

И сега?
Разбирам зашто бил вклучен во истрага, (ОК, имало некои индиции), разбирам и зашто бил тепан од полицијата, дури разбирам и зашто бил во притвор додека траела истрагата...ДОДЕКА ТРАЕЛА !

АМА, откако завршила истрагата, на основ на ШТО му е поднесено обвинение? На основ на што му е продолжен притвор?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
473
Поени од реакции
463
Беше спомнато многу пати порано, еве сега пак и на судењето, дека пробале еднаш да киднапираат, не им успеало од прва, па пробале пак. Поради тоа сакам да верувам дека таткото нема врска со ова, затоа што нели, тој е обвинет дека им дал информација дека девојчето ќе оди на училиште само тој ден, и затоа го одбрале денот. Ќе испадне на крајот дека е среќа во несреќа што само едно од девојчињата се симнало по скали, а не двете.

Адвокатот на Боре Видевски, Бојан Манев: Дали пред убиството на Вања биле во обиколка на зградата каде што живее девојчето?

Обвинетиот Влатко Кешишев: Не сум бил на обиколка, првиот пат кога се проба, вториот пат кога се изврши сум бил, инаку не сум бил во обиколка а не знам дали биле они.

Никаква дојава немаат овие, овде само едно сценарио има смисла, а тоа е дека психото го грабнал девојчето со намера да убие заради одмазда, а на абдалите им продавал приказни за откуп и за дојави, за да „не берат гајле“.
Обвинителството тврди дека таткото ја дал информацијата дека Вања сама оди на очилиште и првиот пат кога пробале да ја грабнат и навистина и тогаш одела сама.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.859
Поени од реакции
6.390
Обвинителството тврди дека таткото ја дал информацијата дека Вања сама оди на очилиште и првиот пат кога пробале да ја грабнат и навистина и тогаш одела сама.
Обвинителството може да тврди (и да води истрага) за било што, ама за да пуштиш обвинение и однесеш човек на Суд, треба да најдеш докази.

Кои докази ги презентира обвинителството?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.817
Поени од реакции
60.781
Од каде ова? Се што знаеме е дека еднаш помалата сестра губела прв час. Јас барем никогаш не наидов на инфо дека два пати одела на училиште сама во тие неколку дена.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
800
Поени од реакции
1.443
„Палевски го праша дали бил тепан во полиција и во затвор.

– Да тепан сум. Во затворот ништо не бараа од мене, само ме тепаа. А кога ме приведоа, таму ме тепаа. Кога дојде инспекторо Музафер, престанаа и почнаа да зборуваат потивко. Јас им реков дека ме гризе совеста за детето и дека сѐ ќе им кажам и без ќотек – рече Кешишев.“

Член од
30 август 2024
Мислења
290
Поени од реакции
1.256

– Да тепан сум. Во затворот ништо не бараа од мене, само ме тепаа. А кога ме приведоа, таму ме тепаа. Кога дојде инспекторо Музафер, престанаа и почнаа да зборуваат потивко. Јас им реков дека ме гризе совеста за детето и дека сѐ ќе им кажам и без ќотек – рече Кешишев.“

Тек ќе ги тепаат...

А за Палчо не знам што да кажам, тој човек не издржува во затвор. За кратко ќе му ги скратат маките. Човекот уште мисли дека може да наметне мислење дека е невин и дека го местат. Психопат по буквар. Се надевам нема врски да му помагаат за да му биде лабаво у Идризово.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
236
Поени од реакции
508

Да не мислат ќе ги осудиме тие шо го тепале?
Ја лично, рака не бацувам никому освен на мајка, ама на овие им пружам рака и им симнувам капа. Саамо така со такви. Само така. Тоа што он е делулу пацер не значи дека сме и ние.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
800
Поени од реакции
1.443
Поентата ми беше дека го јаде совест и се си кажува исто и Велибор Манев, за тепање ич не ги жалам, јас сум за шприц или кофа.
Боре каратиста со изгубениот пиштол и Палчо ми глумат „нисам одавде“.
И клучна работа заборавате, тој што го уништил пиштолот не го кажаа. На палчо оружјето му е одземено во Неготино, останува дека убиствата се извршени со пиштолот на Боре каратиста.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.817
Поени од реакции
60.781
На палчо оружјето му е одземено во Неготино, останува дека убиствата се извршени со пиштолот на Боре каратиста.
палчо го прашуваше Манев за пиштолот на каратистот, најверојатно за да му посочи дека ако сведочи против него на крајот ќе каже каде е пиштолот, кој најверојатно ги има отисоците на Боре а не на психото. Можеби затоа овој излезе со бесмислено сведочење, колку да не каже ништо што би го инкриминирало повеќе, но сега ќе го јаде максимално поради непокажување каење за стореното. Овој Кешишев покажа најмногу каење, не дека сега нешто тоа менува, но нему може и да му се верува дека не знаел скоро ништо, го сметале буквално за subhuman овие тројца. На Манев никако не може да му се верува дека не знаел дека е девојче во прашање, секој пат кога доаѓал во штаб ја отворале темата, им покажувал слики... шанса нема да не знаел. Кога би ги лажел психото дека е возрасна жена во прашање, целиот план можел да му пропадне ако виделе дека е девојче, ништо ги нема лажено за тоа. Ако ја грабнале по грешка, ќе се карале таму, ќе им викал како сте можеле, ќори ли бевте... никаква расправија немало...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.643
Поени од реакции
11.949
Знаете што не ми е јасно…како некој може да признае нешто што не направил, затоа што некој друг го тепа или малтретира?
Не ми иде тоа, не знам. Нормален човек не би го направил тоа.

Искрено вака физички и визуелно, врз основа на изгледот најпсихопат ми личеше Кешишев, и уште така ми личи. Боже прости ми, што им судам по изгледот. Па и Палчо до некаде. Ама за Велибор Манев и Боре Видевски, не би рекла такво нешто. Првиот скроз нормален ми личеше, и фамилијарен човек башка, а овој вториот каратист, спортист, познат човек во Велес. Ама па на психопатите не им пишува секогаш на челото дека се психопати, и сите знаеме дека често пати многу од нив нас ни изгледаат како “нормални”.

Факт е дека таткото сите го нападнавме, веројатно во една афектна состојба, сите под силни емоции и адреналин, а и поради неговото минато. Не би рекла дека би го држеле во притвор за џабе, веројатно имаат некакви индиции и сомнежи за неговиот притвор. Па може имаат некакви докази, телефонски повици или не знам каков друг доказ. За џабе сигурно не го држат.

На крај, врз основа на нивните досегашни искази, сакам да кажам дека сите инволвирани ликови се убедливо лица со многу низок коефициент на интелигенција и скроз ми е неверно да некој толку ја има загубено способноста за рационално размислување.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.228
Поени од реакции
3.000
Знаете што не ми е јасно…како некој може да признае нешто што не направил, затоа што некој друг го тепа или малтретира?
Не ми иде тоа, не знам. Нормален човек не би го направил тоа.
Па ваљда не те тепале толку, затоа не ти е јасно.
Тоа е физичка и психичка тортура, трае долго и на крај викаш преку кур не можам да издржам у право сте.

Kajgana Shop

На врв Bottom