Знаете што не ми е јасно…како некој може да признае нешто што не направил, затоа што некој друг го тепа или малтретира?
Не ми иде тоа, не знам. Нормален човек не би го направил тоа.
Искрено вака физички и визуелно, врз основа на изгледот најпсихопат ми личеше Кешишев, и уште така ми личи. Боже прости ми, што им судам по изгледот. Па и Палчо до некаде. Ама за Велибор Манев и Боре Видевски, не би рекла такво нешто. Првиот скроз нормален ми личеше, и фамилијарен човек башка, а овој вториот каратист, спортист, познат човек во Велес. Ама па на психопатите не им пишува секогаш на челото дека се психопати, и сите знаеме дека често пати многу од нив нас ни изгледаат како “нормални”.
Факт е дека таткото сите го нападнавме, веројатно во една афектна состојба, сите под силни емоции и адреналин, а и поради неговото минато. Не би рекла дека би го држеле во притвор за џабе, веројатно имаат некакви индиции и сомнежи за неговиот притвор. Па може имаат некакви докази, телефонски повици или не знам каков друг доказ. За џабе сигурно не го држат.
На крај, врз основа на нивните досегашни искази, сакам да кажам дека сите инволвирани ликови се убедливо лица со многу низок коефициент на интелигенција и скроз ми е неверно да некој толку ја има загубено способноста за рационално размислување.