Исчезнати лица

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
1.881
Барале злато во пештери. Со пиштол. Па ги привеле во станица, им земале изјава и така си поминало тоа.
И тоа надвор "си чекале" палчо и кешишев додека вие внатре "барале злато" со пиштол. А вие цигарче си пушеле надвор, чекале. Што чекале? :)

Под итно треба крим техники (ако има државава нешто такво) да пушти да ораат по тие терени и да бараат тела и коски.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.079
Поени од реакции
24.475
kako be ne mozelo pa i ne smeelo dozivotna za kesisev i manev ?.. ako ne, neka gi oslobodat?
koe ubistvo rascistuvaat? ovoj sto se vadi so lagi po greska ja grabnale, planirale da kidnapiraat luge za pari ili ovoj sto se pravi mutav nisto toj ne znael samo pravel sto ke mu kazat, ne bil svesen sto pravi,izigrava mnogu isplasen, sigurno i predtoa kojznae kakvi se kriminali pravele ama ne se znae ..ne mozelo i ne smeelo?
po ubistvoto na stariot ako bile tolku potreseni ke prijavele makar anonimno, a ne da kjutat ! pomagale? il gledaat da izvlecat gazot
koe bre so nivna pomos povrzaa ubistvata koa tatko i na vanja i toj goce povrzaa i dvete ubistva i najdoa koi se moznite vinovnici i na kraj tie i iskocija .. a so tepanje pa dobro da nie bevme tamu i tamu se telata? aloo osomniceni se, t.e i izvrsiteli, soucesnici vo 2 grozni ubistva, a planirale, velat kidnapiranja, a moze bile ubistva, jas licno mislam deka bile apsolutno svesni i znaele i lanirale ubistva a ne kidnapiranja.. kolku sto me drzi umot toj edniot ozjavi cela godina planirale a deteto 2 nedeli sledele kaj ide koga izleguva itn i po greska ja grabnale? aha, greska ,.. imale cela godina da sprecat ova no ne se ni potrudile... samo maksimalni kazni 20 god po ubistvo vkupno 40 bez pravo na pomiluvanje,
koe pomaganje za rascistuvanje na slucajot? nit praviot motiv, nit koj e toj drugiot sto unistil oruzjeto nit nisto, se drzat do ona sto advokatite im kazuvaat i toa e ...da skapat zivi da ne iskocat od zatvor
dosta im bilo po 10 god? ko bilka ke bile koa ke izlezat od zatvor, losi uslovi bile, gleame kolku im e loso, edniot se popravil, drugiot si se farbal, kolku imaat sega 50 i nekoja, ke se odlezat u zatvor izlezavaat, nit umorni od rabota , nisto, ovie stres i nervozi ne ke gi pogodat (a tie se glavni za bolest i propaganje) zs se psihopati bez emocii, za da iskocat po 10 god na 60 i nekoja i ke teraat , ti od kaj znaes koj kolku ke zivee..
edinstveno tatkoto ko bilka e iako e vo domasen pritvor..
ne smelo i ne mozelo za teski monstrumi.. ako ne neka gi pustat, more i osteta da im dadat deka pomagale da se rascistat ubistvata vo koi tie ucestvuvale .. sramota za takvi gnasi da se baraat minimalni kazni
Толку си изнапишал/а а си ја промашил/а цела поента.
Добро сериозно мислиш дека со тоа што кажале каде е телото на Вања кога ги прашувале за Панче дека само сакале газот да си го извадат и дека не се каат за стореното Кешишев и Манев?
Како тоа не го кажале правиот мотив за грабнувањето на Панче? Што читаше ти периодов?
Сите потврдија во изјавите дека го грабнале Панче за да му ја земат колата за да киднапираат трето лице а Манев изјави дека го одбрале Панче затоа што имале нерасчистени сметки од претходно. Можеле фино да си ќутат или подоцна на суд да ги менуваат изјавите како што направи каратистот со што ќе го искомплицираат случајот до максимум и да му го спасат газот на Палчо, ама не е така и затоа Манев и Кешишев не треба да ја добијат истата казна како каратистот и Палчо.

Друга работа, јас не реков по 10 години, туку по 10 години од убиство, односно по 20 години вкупно за двајцата. Со условите по затворите каде здрави и прави луѓе умираат млади, овие нема шанси да излезат доколку имаат вкупно 20 години за лежење.
Во овој случај, тоа е вин-вин ситуација за судот и полицијата. Се мислам дали би сфатил/а зашто ама очигледно и тоа треба да ти го издробам.
Епа ако судот и обвинителството се спогодиле со Кешишев и Манев за да се осуди главниот пуцач, во случајов Палчо и те како треба да си останат на зборот за во иднина осомничени лица да бидат охрабрени да ја кажат вистината. Ако судот не си остане на зборот и ги осуди на доживотна робија затоа што epajas на Кајгана форум суди со срце а не со разум, зарем стварно мислиш дека во иднина некој друг би тастал како овие до детали?
Овие работи нема да бидат новост во ваквите случаеви. Им се простувало и на поголеми монструми за да се дочепаат до вистината и да се осуди главниот.
На толку интернет, филмови и документарци, срамота е да треба да се објаснува како функционираат овие работи.

Член од
30 август 2024
Мислења
295
Поени од реакции
1.260
Добро сериозно мислиш дека со тоа што кажале каде е телото на Вања кога ги прашувале за Панче дека само сакале газот да си го извадат и дека не се каат за стореното Кешишев и Манев?
Како тоа не го кажале правиот мотив за грабнувањето на Панче? Што читаше ти периодов?
Сите потврдија во изјавите дека го грабнале Панче за да му ја земат колата за да киднапираат трето лице а Манев изјави дека го одбрале Панче затоа што имале нерасчистени сметки од претходно. Можеле фино да си ќутат или подоцна на суд да ги менуваат изјавите како што направи каратистот со што ќе го искомплицираат случајот до максимум и да му го спасат газот на Палчо, ама не е така и затоа Манев и Кешишев не треба да ја добијат истата казна како каратистот и Палчо.

Друга работа, јас не реков по 10 години, туку по 10 години од убиство, односно по 20 години вкупно за двајцата. Со условите по затворите каде здрави и прави луѓе умираат млади, овие нема шанси да излезат доколку имаат вкупно 20 години за лежење.
Во овој случај, тоа е вин-вин ситуација за судот и полицијата. Се мислам дали би сфатил/а зашто ама очигледно и тоа треба да ти го издробам.
Епа ако судот и обвинителството се спогодиле со Кешишев и Манев за да се осуди главниот пуцач, во случајов Палчо и те како треба да си останат на зборот за во иднина осомничени лица да бидат охрабрени да ја кажат вистината. Ако судот не си остане на зборот и ги осуди на доживотна робија затоа што epajas на Кајгана форум суди со срце а не со разум, зарем стварно мислиш дека во иднина некој друг би тастал како овие до детали?
Овие работи нема да бидат новост во ваквите случаеви. Им се простувало и на поголеми монструми за да се дочепаат до вистината и да се осуди главниот.
На толку интернет, филмови и документарци, срамота е да треба да се објаснува како функционираат овие работи.
Ти ја разбирам и јас поентата и можеби во некоја друга ситуација ова ќе држи вода и така ќе се постапи.

Но тука, баш за овој случај, тешко... Тргни од самото тоа дека се отвораат прашања дека ова не им е прво убиство. Палчо 3 пати негира и измислува приказни, додека Манев очигледно поучен од адвокати, рипна неколку битни ствари (а Кешишев ги кажа).

2цава поданици можеби покажуваат каење, но со оглед на тоа дека се фатени и тепани, каењето им е баш ради тоа - дека сфатиле им дошло крај (т.е дека се фатени). Како мене и тебе и они се луѓе, па ваљда сега комплетно разбираат што направиле. Утепале човек и тотално невино дете... ако си нормален - нормално е да покажеш каење и да не забегуваш со луди теории дека си бил у банка или на работа.

Друго... Ако на здрав разум, повеќето од народов не ја гледаат логиката у тоа зошто би оделе со пиштоли да бараат злато, ако се отвораат прашања за исчезнати/мртви луѓе во тој реон... тогаш можеби полиција и инспектори треба да прошират или да отворат нова истрага (на страна од ова) за потенцијални нови случаи. Поради овие нејаснотии, не заслужуваат олеснување на казна. Бидејќи имале години и години да се одалечат или крај краева да пријават дека имаат психопат околу нив. Они останале верни слуги на царот и му трчале по гзот да отворат партија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.079
Поени од реакции
24.475
Но тука, баш за овој случај, тешко... Тргни од самото тоа дека се отвораат прашања дека ова не им е прво убиство.
Ова е малце нејасно. Збориш за Палчо и уште некој или цела банда?
Нивните искази укажуваат дека сите 4ца ги поврзува една работа - партијата Десна, односно Палчо. Манев и Видевски се познавале лично меѓутоа Кешишев ги запознал во партијата преку Палчо. Не можеме да тврдиме дека заедно како банда имале и претходни убиства.

2цава поданици можеби покажуваат каење, но со оглед на тоа дека се фатени и тепани, каењето им е баш ради тоа - дека сфатиле им дошло крај (т.е дека се фатени). Како мене и тебе и они се луѓе, па ваљда сега комплетно разбираат што направиле. Утепале човек и тотално невино дете... ако си нормален - нормално е да покажеш каење и да не забегуваш со луди теории дека си бил у банка или на работа.
Пак ќе кажам, можеле да ги сменат изјавите како каратистот и да се праат дека биле принудени на исказ а притоа и да не ги откријат локациите на телата на убиените. Очигледно дека стравот нив не им бил од полицијата туку од Палчо. Во текот на судењето Кешишев еднаш смени изјава па потоа кажа дека Палчо го натерал на такво нешто додека ги пренесувале од суд во притвор. Вчера и Палчо беше отсранет затоа што Кешишев му беше страв да сведочи во негово присуство. Палчо до толку им вперил страв што овие и откако биле фатени со пола уста збореле зашто очигледно дека овој имал многу конекции.

Ако на здрав разум, повеќето од народов не ја гледаат логиката у тоа зошто би оделе со пиштоли да бараат злато,
Само Палчо носел пиштол таа вечер кога биле фатени.
Убеден сум дека Палчо многу често шетал со пиштол. Кешишев сигурно ја има гутано цевката на пиштолот многу пати додека бил на само со Палчо.
До толку му станал слуга.
Јбг, да не те чуди воопшто што има вакви. Нели гледаш дека и после досегашново судење сеуште има луѓе тука на форумов кој се убедени дека се игра игра против Палчо. Замисли што е за Кешишев еден таков Палчо кој лично се уверил во ликот и делото.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
239
Поени од реакции
515
Сигурно ова не му е прво убиство на Палчо штом онака ладен се понаша, уште поткаст снимал после убиствата.
Тежок социопат. Вилицата да му ја измести човек..

Член од
28 март 2006
Мислења
18.000
Поени од реакции
12.759
Да се вратам наназад. Сеуште ми е непознаница како Латас дознал за убиецот на девојчето, "неофицијално" дека е тој и дека е избеган за Турција.
И повторно, како таткото повторувал дека детето е убиено и се движел накај Качанички пат. Зошто не кон Орланци, Драчево или Водно.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.522
Поени од реакции
18.870
Да се вратам наназад. Сеуште ми е непознаница како Латас дознал за убиецот на девојчето, "неофицијално" дека е тој и дека е избеган за Турција.
И повторно, како таткото повторувал дека детето е убиено и се движел накај Качанички пат. Зошто не кон Орланци, Драчево или Водно.
Koga latas pisa, vekje bese najdeno teloto i curea informacii.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.000
Поени од реакции
12.759
Koga latas pisa, vekje bese najdeno teloto i curea informacii.
цуреле. Му шепнале дека тој бил убиец и дека бил избеган, издале информации. А го фатија скоро човеков што наводно издавал службени тајни.

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
155
А зошто таткото возел на Качанички пат каде што било убиството?
Јбг можда во тие моменти човек не ни знае што прави.
Па возел кон најсомнителната тн. Држава Косово. И ја би возел натаму.

Ако ти украдат кола прво се бара во Грчец,сигурно не во Ајватовци.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.813
Поени од реакции
43.795
Јбг можда во тие моменти човек не ни знае што прави.
Па возел кон најсомнителната тн. Држава Косово. И ја би возел натаму.

Ако ти украдат кола прво се бара во Грчец,сигурно не во Ајватовци.
па сега не знам, но ако времето се поклапа со времето на убиството, тогаш стварно смрди работата.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.742
Поени од реакции
20.383
И тоа надвор "си чекале" палчо и кешишев додека вие внатре "барале злато" со пиштол. А вие цигарче си пушеле надвор, чекале. Што чекале? :)

Под итно треба крим техники (ако има државава нешто такво) да пушти да ораат по тие терени и да бараат тела и коски.
Пред неколку години имаше еден мистериозен случај баш во Демир Капија, не викам дека се поврзани ама дефинитивно треба да се позанимаваат околу ова, сигурно не му е прво убиство на овие мрднатите.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
255
Поени од реакции
185

jas se ubavo napisav,tuku ti nisto ne razbiras, ..ok sledi internet i filmovi a ne realnite fakti od slucajot
cuden ti e toj tvoj "razum"
ja ke pocnam od tamu, za koja bre cuvstvuvale kaenje mi kazuvas ? prvo se izjasnija vinovni, sega se izjasnija NE SE VINOVNI! od kade ti si tolku sigurna deka ona sto sega otkako vekje ne gi tepaat zborat tokmu vistinata? zs ne kaze koj unisti oruzjeto, tuku veli semeen covek e i kjuti? prikriva soucesnik! 2-stvarno mislis deka kaza praviot motiv? pr ako im bilo do kolata na pance morale da go ubijat? mmozele da ja ukradat il mozele bilo koja stara da ukradat, ovie policajcite dodeka ja najdat tie ke zavrsele se! a patem i vekje imale edna renoto kangu koe sepak zaedno i nego go koristele? hehe , motivot kolata bil, ebate i razumot tvoj
za kakov strav mi zboris koa imale hrabrost da ubijat covek i dete manev e desna raka na palco, aloo kopale dupkata pred da ubijat vanja, mnogu dobro znaele sto sledi UBISTVO, T.E LIKVIDACIJA!
3- stom palco slikal i zborel so nekoj definitivno e samo izvrsitel tuka ne stanuva zbor za nikakvo baranje otkup, tuku tie se klasicni kriminalci plateni da cistat i izvrsuvaat gnasni raboti za treti lica.. bar za palco toa e odamna jasno godini i godini nanazad sto se pravel .
cela godina planirale , zaboravas a? i ti mene ke mi kazuvas ne razbiram, cukni malku toa tikvata mos logikata ke ti proraoti , il da ti objasnuvam i analiziram detal po detal sekoja nivna postapka, pred, po ubistvo,otkako gi privedoa i sega na rocistata za da moze da razberes sto zboram!
za kakva bre idnina ti mi zboris? sto lupetas , zar kaznite, zatvor, sudenja, ne se za da se sprecat takvi nastani il po tebe .. aaa ok jubivajte ako ve fatat kazi da se kaam, no ne sum vinoven, ke kazam onaka nesto sto e tolku ocigledno i ne ni moze da go skrie ko nivnata dnk , snimkite i sl, no ke prekjutam praviot motiv, ke kazam nee druga licnost trebase, i lepevme traka na liceto, vrzavme race noze, stavavme vo vrekja no ne vidovme deka e dete? ni koj unisti oruzjeto, ama jas nisto ne znam, pravev kako ke mi kazat, strav mi e, itn i op aj minimalna kazna..
amaaa predhodniot pat koga sakale da ja grabnat, mnogu dobro videle zena so plava kratka kosa kako onaka se svrtela nekolku pati pa se otkazale?
NE, skroz si izmesal, kaznite se za da kon naredni potencijalni ubijci im dades do znaenje kakva kazna gi ceka MAKSIMALNA kaj nas e 20, toa sto se dovolno stari da crknat u zatvor sto mi e mene gajle, a DOZIVOTNA za izvrsitelot
ako stvarno se kaat neka se obesat, da ne jadat od nasi pari
nisto, bukvalno nisto ne kazaa od ona sto vekje se znaese
olesnitelna ili pomala kazna moze ako kazea se, prav motiv, koj unisti oruzjeto, koj e naracatelot, a vo slucaj da ne znae koj e, da rece da imase naracatel no ne znam koj e,samo palco znae, i ako imalo a mozno e da imalo i drugi zlostorstva od nivna strana se da gi kaze i DA PRIZNAE VINA!
ne se deca pa da mnogu dobro znaele sto pravat

Член од
28 март 2006
Мислења
18.000
Поени од реакции
12.759
офф, дали таа т.н. пештера кај Демир Капија е кај тунелот после Психијатриската кој е граден од швабите?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom