Толку си изнапишал/а а си ја промашил/а цела поента.
Добро сериозно мислиш дека со тоа што кажале каде е телото на Вања кога ги прашувале за Панче дека само сакале газот да си го извадат и дека не се каат за стореното Кешишев и Манев?
Како тоа не го кажале правиот мотив за грабнувањето на Панче? Што читаше ти периодов?
Сите потврдија во изјавите дека го грабнале Панче за да му ја земат колата за да киднапираат трето лице а Манев изјави дека го одбрале Панче затоа што имале нерасчистени сметки од претходно. Можеле фино да си ќутат или подоцна на суд да ги менуваат изјавите како што направи каратистот со што ќе го искомплицираат случајот до максимум и да му го спасат газот на Палчо, ама не е така и затоа Манев и Кешишев не треба да ја добијат истата казна како каратистот и Палчо.
Друга работа, јас не реков по 10 години, туку по 10 години од убиство, односно по 20 години вкупно за двајцата. Со условите по затворите каде здрави и прави луѓе умираат млади, овие нема шанси да излезат доколку имаат вкупно 20 години за лежење.
Во овој случај, тоа е вин-вин ситуација за судот и полицијата. Се мислам дали би сфатил/а зашто ама очигледно и тоа треба да ти го издробам.
Епа ако судот и обвинителството се спогодиле со Кешишев и Манев за да се осуди главниот пуцач, во случајов Палчо и те како треба да си останат на зборот за во иднина осомничени лица да бидат охрабрени да ја кажат вистината. Ако судот не си остане на зборот и ги осуди на доживотна робија затоа што epajas на Кајгана форум суди со срце а не со разум, зарем стварно мислиш дека во иднина некој друг би тастал како овие до детали?
Овие работи нема да бидат новост во ваквите случаеви. Им се простувало и на поголеми монструми за да се дочепаат до вистината и да се осуди главниот.
На толку интернет, филмови и документарци, срамота е да треба да се објаснува како функционираат овие работи.
jas se ubavo napisav,tuku ti nisto ne razbiras, ..ok sledi internet i filmovi a ne realnite fakti od slucajot
cuden ti e toj tvoj "razum"
ja ke pocnam od tamu, za koja bre cuvstvuvale kaenje mi kazuvas ? prvo se izjasnija vinovni, sega se izjasnija NE SE VINOVNI! od kade ti si tolku sigurna deka ona sto sega otkako vekje ne gi tepaat zborat tokmu vistinata? zs ne kaze koj unisti oruzjeto, tuku veli semeen covek e i kjuti? prikriva soucesnik! 2-stvarno mislis deka kaza praviot motiv? pr ako im bilo do kolata na pance morale da go ubijat? mmozele da ja ukradat il mozele bilo koja stara da ukradat, ovie policajcite dodeka ja najdat tie ke zavrsele se! a patem i vekje imale edna renoto kangu koe sepak zaedno i nego go koristele? hehe , motivot kolata bil, ebate i razumot tvoj
za kakov strav mi zboris koa imale hrabrost da ubijat covek i dete manev e desna raka na palco, aloo kopale dupkata pred da ubijat vanja, mnogu dobro znaele sto sledi UBISTVO, T.E LIKVIDACIJA!
3- stom palco slikal i zborel so nekoj definitivno e samo izvrsitel tuka ne stanuva zbor za nikakvo baranje otkup, tuku tie se klasicni kriminalci plateni da cistat i izvrsuvaat gnasni raboti za treti lica.. bar za palco toa e odamna jasno godini i godini nanazad sto se pravel .
cela godina planirale , zaboravas a? i ti mene ke mi kazuvas ne razbiram, cukni malku toa tikvata mos logikata ke ti proraoti , il da ti objasnuvam i analiziram detal po detal sekoja nivna postapka, pred, po ubistvo,otkako gi privedoa i sega na rocistata za da moze da razberes sto zboram!
za kakva bre idnina ti mi zboris? sto lupetas , zar kaznite, zatvor, sudenja, ne se za da se sprecat takvi nastani il po tebe .. aaa ok jubivajte ako ve fatat kazi da se kaam, no ne sum vinoven, ke kazam onaka nesto sto e tolku ocigledno i ne ni moze da go skrie ko nivnata dnk , snimkite i sl, no ke prekjutam praviot motiv, ke kazam nee druga licnost trebase, i lepevme traka na liceto, vrzavme race noze, stavavme vo vrekja no ne vidovme deka e dete? ni koj unisti oruzjeto, ama jas nisto ne znam, pravev kako ke mi kazat, strav mi e, itn i op aj minimalna kazna..
amaaa predhodniot pat koga sakale da ja grabnat, mnogu dobro videle zena so plava kratka kosa kako onaka se svrtela nekolku pati pa se otkazale?
NE, skroz si izmesal, kaznite se za da kon naredni potencijalni ubijci im dades do znaenje kakva kazna gi ceka MAKSIMALNA kaj nas e 20, toa sto se dovolno stari da crknat u zatvor sto mi e mene gajle, a DOZIVOTNA za izvrsitelot
ako stvarno se kaat neka se obesat, da ne jadat od nasi pari
nisto, bukvalno nisto ne kazaa od ona sto vekje se znaese
olesnitelna ili pomala kazna moze ako kazea se, prav motiv, koj unisti oruzjeto, koj e naracatelot, a vo slucaj da ne znae koj e, da rece da imase naracatel no ne znam koj e,samo palco znae, i ako imalo a mozno e da imalo i drugi zlostorstva od nivna strana se da gi kaze i DA PRIZNAE VINA!
ne se deca pa da mnogu dobro znaele sto pravat