Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.709
На крајот ќе излезе дека најочигледното сценарио е и тоа што се случило, никакви мастермајнди, никакви мистерии. Таткото или должел пари или сакал да извлече пари од бившата сопруга. Се врзал со Палчо и се договориле да исценираат киднапирање и да извлечат пари и да ги поделат. Палчо им сервирал некаква приказна на велешаните кои му помогнале да го изврши киднапирањето. Работите брзо тргнале по лошо, испаничил, и тоа е...
Прашање е зошто испаничил, не знам кои му се исказите околу ова прашање, ама како тргна да се одмотува клопчето за брзо и тоа ќе се дознае
Или имаат оставено некоја трага па меѓусебе се имаат искарано, или со таткото се имаат расправано за откупот, тој во очај можеби се премислил па дошло до тоа шо дојде
Ќе кажи судењето, ние само претпоставка даваме

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Ајде по ред. @bijons @pozdrav eden topol @The Savior @Klinton @george_jov и не ми текнува кои беа уште. Внимателно читајте го линкот од Сајбер, и ако после ова не ви е јасно што се случувало тогаш имам лоши вести за вас.
шо кур си ме тагнал мене бе ебати дибекот, едно мислење пишав со идеа дека е битно да се дознае апсолутната вистина не само да се осудат, не пишав дека се невини овие. и што дознавме од текстот во линкот, ништо повеќе од тоа што се шпекулираше тука на форум цела година... ајде сеа кажи која е лошата вест за нас?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Кој испаничил? Палчо?
Не верувам. Палчо е ладнокрвен убиец чим после едно убиство решава да направи уште едно во краток период, и тоа на невино 14 годишно девојче. Да испаничел баш, ќе отишол у Турција одма после убиството на фризерот.
Палчо не му е прв пат да убие некој, ова е очигледно по тоа што за разлика од останатите соучесници, за него има најмалку докази. Пиштолот го нема, една лопата фали, го нема возено цитроенот а на адвокатот на пат за Србија му кажал дека некој цитроен го следел и дека се плашел. Филмови за уште од старт да ги мести овие идиотиве кои му верувале слепо. Они и мотороли користеле за комуникација, сигурно тоа не му текнало на Кешишев и сигурно било однапред испланирано од Палчо.
А и погледни ги на сликите во судница...тие што испаничиле се останатите тројца, не Палчо. Погледни какви се бледи сите освен Палчо. Оној Манев се онесвестил уште откако му се појавиле на полноќ на врата да го апсат а Палчо се смееше кога го носеа во суд. Нема шанси да испаничил, убеден сум во ова. Тој твитал апсолутни глупости после убиствата. Ладнокрвен убица, око не му трепнало додека пукал.
Можеби испаничил не е вистинскиот збор, но секако нешто тргнало поинаку од тоа што го планирал.

Инаку се согласувам со тебе, ликот е тежок психо, многу веројатно има убивано и во минатото. Неговото држење е комплетно поинакво од останатите. Сигурно во неговата глава си мисли дека е попаметен од сите во судницата и дека ќе се извлече. Ќе се соочи со реалноста за брзо време.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
шо кур си ме тагнал мене бе ебати дибекот, едно мислење пишав со идеа дека е битно да се дознае апсолутната вистина не само да се осудат, не пишав дека се невини овие. и што дознавме од текстот во линкот, ништо повеќе од тоа што се шпекулираше тука на форум цела година... ајде сеа кажи која е лошата вест за нас?
Може сум те помешал, а може и не, ама мислам дека мрчеше нешто околу доказите. Па види, ако не сфаќаш ништо од текстот тогаш директно ќе ти кажам си глуп како сајла.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313

Тука е убаво објаснето.

Многу пати пишав, со оглед на тоа што ова се имбецили со ниска интелигенција, којзнае каков филм им има направено Палчо. Ваљда Жежовски го скинале дека должел пари, а ова со Вања требало да биде некое сценарио каде што ќе лапнат пари, ама Палчото има решено да ја убие одма штом видел дека работата излегла од контрола.
Конзнае на другиве дебили како им е претставена ситуацијата. Па тука можам да го вклучам и таткото, којзнае каква разрешница очекувал. По изгледов негов, пороците кои ги имал, тоа што не бил вработен, ништо чудно да сакал да извлече некоја финансиска добивка за да покрие долгови, мислејќи дека ќерката ќе помине неповредена.
Како што разбирам јас од ова, Џандариве го земале Кишишев за Панче. Кога го притиснале мислеле за Панче ќе им ја каже локацијата. Воопшто не го врзале со Вања, се додека не почнал да блебета и додека не ја откопале Вања уствари.

Овој не бил ни тепан, а Велибор Манев и Боро каратистот ги уапсиле одпосле. Сосема случајно ја откриле Вања и отпосле ги врзале снимките кои им ги давал Александар.

Треба да се види дали Александар врзал нешто сам или имал некаква илога. Многу е веројатно и да немал врска со ова.
Автоматски споено мислење:

На крајот ќе излезе дека најочигледното сценарио е и тоа што се случило, никакви мастермајнди, никакви мистерии. Таткото или должел пари или сакал да извлече пари од бившата сопруга. Се врзал со Палчо и се договориле да исценираат киднапирање и да извлечат пари и да ги поделат. Палчо им сервирал некаква приказна на велешаните кои му помогнале да го изврши киднапирањето. Работите брзо тргнале по лошо, испаничил, и тоа е...
Ни јас не верувам да испаничил Палчо. Премногу е ладнокрвен.

Знаеш што, ајде замисли си тебе од нигде никаде да те осудат за убиство за 14 годишно девојче... Нема да си ни крив ни должен, а нема да знаеш кај ти е газот, а кај главата. Овој е тотално ладнокрвен. Овој Кишишев по дома невеста му изиграва, а овој веќе му го ископал гробот. И тоа рачунај, овие тројца биле најблиски соработници на Палчо. Овие другиов шлајм што го брани по социјални медиуми, вклучително и тука на форумов се задња рупа на свирали во неговата приказна. Човеков е чисто зло, јас би го поврзал уште најмалце со 3 исчезнувања. Прво е тоа девојчето што го нашле во Бразда во 80, после тој дечкото што Палчо бил еден од последните со којшто е виден заедно (кога копале во Паланка) и тој Роберт или како и да се викаше, со српско презиме.

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489

Еве одговор зошто била паниката уште од првиот ден да се проверат граници и зошто воопшто класната се јавила само после 15 минути каснење на девојчето. Значи имало индикации и сомнежи.
Фала што си се потрудил.
Ме интересираше, затоа што од старт мајката некако ми се чинеше најсумљива и сеуште ми е во топ три осомничени.
Си стварам теории (на заговор) во главава, не за друго, да ги потполнам празнотиите чисто онака...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Кој испаничил? Палчо?
Не верувам. Палчо е ладнокрвен убиец чим после едно убиство решава да направи уште едно во краток период, и тоа на невино 14 годишно девојче. Да испаничел баш, ќе отишол у Турција одма после убиството на фризерот.
Палчо не му е прв пат да убие некој, ова е очигледно по тоа што за разлика од останатите соучесници, за него има најмалку докази. Пиштолот го нема, една лопата фали, го нема возено цитроенот а на адвокатот на пат за Србија му кажал дека некој цитроен го следел и дека се плашел. Филмови за уште од старт да ги мести овие идиотиве кои му верувале слепо. Они и мотороли користеле за комуникација, сигурно тоа не му текнало на Кешишев и сигурно било однапред испланирано од Палчо.
А и погледни ги на сликите во судница...тие што испаничиле се останатите тројца, не Палчо. Погледни какви се бледи сите освен Палчо. Оној Манев се онесвестил уште откако му се појавиле на полноќ на врата да го апсат а Палчо се смееше кога го носеа во суд. Нема шанси да испаничил, убеден сум во ова. Тој твитал апсолутни глупости после убиствата. Ладнокрвен убица, око не му трепнало додека пукал.
Точно е се ова, плус нели се појавија гласини за други убиства и исчезнувања, од пред многу години за кои можеби бил одговорен. Ништо чудно да е не само ладнокрвен убиец, туку и сериски, еден од најголемите сериски убијци во Македонија.

Нетфликс, сезона 4 - Monster: Palcho Story

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.389
Фала што си се потрудил.
Ме интересираше, затоа што од старт мајката некако ми се чинеше најсумљива и сеуште ми е во топ три осомничени.
Си стварам теории (на заговор) во главава, не за друго, да ги потполнам празнотиите чисто онака...
Од кого пари би изнудиле не ми е јасно...од друга страна да земеш да исценираш киднапирање на сопствено дете, со врзани раце и нозе и лента на уста да го м'кнеш у гепек е нездрава работа, исто важи и за таткото.
Како и да е, ќе почекаме разврска....со сите сведочења и докази мислам дека ќе дознаеме што точно се случило.

• Ми се допаѓа
Reactions: 831
Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.709
Фала што си се потрудил.
Можиш да образложиш зошто ти е мајката во топ три осомничени
Автоматски споено мислење:

Од кого пари би изнудиле не ми е јасно...од друга страна да земеш да исценираш киднапирање на сопствено дете, со врзани раце и нозе и лента на уста да го м'кнеш у гепек е нездрава работа, исто важи и за таткото.
Како и да е, ќе почекаме разврска....со сите сведочења и докази мислам дека ќе дознаеме што точно се случило.
Тој не се надевал на ваков исход умноболниот, ако бил заглавен со долгови мислел да изнуди откуп од мајката и то е то, како велат комарџија и сопственото дете ќе си го продај, за жал тоа и се случи.
Ете сам кажа дека имале од каде да земат заем ако бара некој откуп
Сигурно не биле во прашање 20.000 евра од станот

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
Можиш да образложиш зошто ти е мајката во топ три осомничени
Не би да образложувам затоа што, како што реков, си стварам теории и глупо ќе биде да ја трујам темава на таков начин.
А родителите, според мене, секогаш се топ осомничени. Посебно таткото. Секогаш (а не ја исклучувам ни мајката). Од таму тргнувам, и за мене остануваат осомничени (двајцата) се до самата разврска, ако ја има. Во случајов се молам на сите Богови дека ќе ја има, кристално јасна...

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
335
Како тоа рандом ја провериле колата? Снимка од пумпа од Велес од нигде никаде.
Е што ке бара кола на Велешки табли неколку пати фатена на камери постара од 30 години и мене ке ми биде сомнителна, по таблите знаеле дека е од Велес логично.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
335
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.482
Поени од реакции
967
А што е тоа .Вања што се допишувала со некој од исис од Шведска ,и имала конфликт со некој на школо дете .затоа и полицијата мислела дека е киднапирана првично од некој од исис,и таткото што згрешил што пуштил порака во групата на класот и ја избришал колку пари треба ,занци некој барал откуп ,или намерно згресил

ili pak mozi bila namamena da odi vo isis ,kako na zan mitrev sin mu ,i nekoj ja sprecile so isceniranje kidnapiranje.so e pomalku verojatno

nekade procitav vo konverzavijata so toj od isixs imalo sokantni muabeti.

Znaci kesisev ako ne kazese nikoasas nemase da go najdat teloto

Последно уредено:
Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.795
Поени од реакции
2.352
А што е тоа .Вања што се допишувала со некој од исис од Шведска ,и имала конфликт со некој на школо дете .затоа и полицијата мислела дека е киднапирана првично од некој од исис,и таткото што згрешил што пуштил порака во групата на класот и ја избришал колку пари треба ,занци некој барал откуп ,или намерно згресил

ili pak mozi bila namamena da odi vo isis ,kako na zan mitrev sin mu ,i nekoj ja sprecile so isceniranje kidnapiranje.so e pomalku verojatno

nekade procitav vo konverzavijata so toj od isixs imalo sokantni muabeti.

Znaci kesisev ako ne kazese nikoasas nemase da go najdat teloto
@Zlatikevichius Daj edno banche za prijatelot, ja pomina sekoja merka.
Isis, gluposti bla bla...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom