Исчезнати лица

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.791
Поени од реакции
60.681
Добро и што така им се сони на инспекторите за дека е вмешан и таткото? Забораваш дека додека ја барале им викал залудно е веќе е мртва?
Исто така според Манев, психото и побарал број од родителите пред да ја убие. Логично според тоа, можно е и да му се јавил откако ја убил.

Сомнеж да, но не можеш од тоа што го рекол или што го правел да изведеш логичен заклучок дека бил вмешан. Тоа може да се и постапки на избезумен човек, можно е и да бил контактиран за откуп или му било кажано дека детето го нема веќе, само го крие тоа затоа што се плаши да не го заглават.

Многу претпоставки во секој случај, но едно е јасно а тоа е дека признание дека тој е вмешан на било кој начин е изнудено со сила, додека доказ за контакт никогаш не е приложен. Сите знаеме дека луѓе се држат со причина, не сме деца, но постои и можност за грешка а овде линијата е многу тенка.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.496
Поени од реакции
18.808
Сомнеж, не може како родител ти да седиш во кола додека пребарувале по напуштени места и да повторуваш нема да ја најдете мртва е…
Можеби и затоа ги притискале со ќотек да видат дали ке извлечат за таткото нешто ама сигурно не им се сонило па го стрпаа у ќорка
Автоматски споено мислење:

Па нормално, нема да му кажат ваљда ајде брат чао не си бил ти крв слободен си
И секако да се открие кој е тој фамилијарниот што ги уништил токи вокито и пиштолот
Него овој дибекот на куќна слава отишол да киднапира, какви болесници собрал палевскиов
Edno e da imas somnez, za potoa da soberes materijalni dokazi i da go povrzes. Sosema drugo e vrz baza na somnez da tepas svesoci za lazni da osudis nekoj.
Mene mi e fascinantno kako srkate vakvi raboti bezglasno, znaejki kaj ziveete i deka u vakov high profile slucaj mora da najdat nekoj.
Aj sto utre ne daj bozhe mozhe da vi se desi istoto( nevin da lezis) tuku i nekoj vinoven mozhe da ostane na sloboda.

Tatktoto u oci na javnost kje bide obiec posle ova, kriv nekriv, si zavrsija rabota. I nikoj nema da odgovara za toa.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.308
Поени од реакции
10.059
Откако ќе се осуди овој Палчо, не е лошо малку "нестандардни методи" да се искористат, за да признае и да се види колкава му е листата, има утепано овој најмалку 10 души. Голем дел сигурно се политички мотивирани убиства, на филм нема вакви у пм.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.774
Поени од реакции
11.957
Edno e da imas somnez, za potoa da soberes materijalni dokazi i da go povrzes. Sosema drugo e vrz baza na somnez da tepas svesoci za lazni da osudis nekoj.
Mene mi e fascinantno kako srkate vakvi raboti bezglasno, znaejki kaj ziveete i deka u vakov high profile slucaj mora da najdat nekoj.
Aj sto utre ne daj bozhe mozhe da vi se desi istoto( nevin da lezis) tuku i nekoj vinoven mozhe da ostane na sloboda.

Tatktoto u oci na javnost kje bide obiec posle ova, kriv nekriv, si zavrsija rabota. I nikoj nema da odgovara za toa.
Веќе имале 4ца у притвор побогу што ке им е да го местат и таткото од нигде никаде, да не брзаме со заклучоци сигурно ке се дознае на крај зашто е осомничен

Исто така според Манев, психото и побарал број од родителите пред да ја убие. Логично според тоа, можно е и да му се јавил откако ја убил.

Сомнеж да, но не можеш од тоа што го рекол или што го правел да изведеш логичен заклучок дека бил вмешан. Тоа може да се и постапки на избезумен човек, можно е и да бил контактиран за откуп или му било кажано дека детето го нема веќе, само го крие тоа затоа што се плаши да не го заглават.

Многу претпоставки во секој случај, но едно е јасно а тоа е дека признание дека тој е вмешан на било кој начин е изнудено со сила, додека доказ за контакт никогаш не е приложен. Сите знаеме дека луѓе се држат со причина, не сме деца, но постои и можност за грешка а овде линијата е многу тенка.
Па тоа ти викам има нешто плус што не го знаеме а они го поврзале со случајов, не викам дека имаат цврсти докази ама ако му се јавиле послем убиството и овој сокрил значи постои шанса да бил со нив вмешан со цел да извлечат пари, еве зашто мајката не ја осомничиле?

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.847
Поени од реакции
6.369
Веќе имале 4ца у притвор побогу што ке им е да го местат и таткото од нигде никаде, да не брзаме со заклучоци сигурно ке се дознае на крај зашто е осомничен

Па тоа ти викам има нешто плус што не го знаеме а они го поврзале со случајов, не викам дека имаат цврсти докази ама ако му се јавиле послем убиството и овој сокрил значи постои шанса да бил со нив вмешан со цел да извлечат пари, еве зашто мајката не ја осомничиле?
За таткото имало сомнеж, ОК...за мајката немало...
Ама....На основ на сомнеж можеш само да водиш истрага.
Не можеш да пуштиш обвинение на основ на сомнеж. Ниту да ставиш човек 2 години во притвор. За тоа треба докази ! А докази досега нема !
Тука веќе имаме проблем...

Член од
23 август 2010
Мислења
40.148
Поени од реакции
117.790
За таткото имало сомнеж, ОК...за мајката немало...
Ама....На основ на сомнеж можеш само да водиш истрага.
Не можеш да пуштиш обвинение на основ на сомнеж. Ниту да ставиш човек 2 години во притвор. За тоа треба докази ! А докази досега нема !
Тука веќе имаме проблем...
Абе немаше многу работи на почетокот па сеа излегуваат на виделина. Полека, има уште доста од случајов.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.847
Поени од реакции
6.369
Абе немаше многу работи на почетокот па сеа излегуваат на виделина. Полека, има уште доста од случајов.
Ајде уште еднаш да се повториме - нема веќе "полека" : Доказната постапка е завршена. Обвинителството ги извади сите докази што ги има и ги повика сите сведоци што ги има. Нема веќе "полека", нема веќе нови докази...Тоа е...

Мене ми личи дека Обвинителството му пуштило обвинение на таткото и го држи во притвор без никакви докази !

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.721
Поени од реакции
43.700
според Боре Видевски каратистот што дал исказ на времето рекол дека според таткото Палчо знаел кое време ќе искочи девојчето од дома. Така да делува ко да има причина зошто тој е таму моментално со нив.

„Знаеше дека ќе одела на училиште. Палчо ни кажа дека бил известен од таткото на девојчето дека ќе оди сама на училиште. Ни кажа дека треба да ја грабнеме девојката и да бараме откуп од нејзините родители”, се читаше исказот на Видевски од 4.12, по неговото апсење, односно 7 дена по убиството на Вања на 27.11.2023 година.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
14
Поени од реакции
22

Дете од 5 години подобро ќе знае да излаже. Извадил пиштол од дома и не памти кај го однел? Не е кривично дело тоа туку така да ти се шутка пиштолот насекаде? Не треба да се чува на некое обезбедено не знам? Не знам, еве прашувам

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.250
Поени од реакции
2.088
За Боре треба еден фабрички ресет да му се направи, да му ја освежат меморијата малце

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.721
Поени од реакции
43.700
мислам дека муабетов на Манев за ќерката на фармацевтот е фејк. Штом овој карате кид дал таква изјава таму тогаш дека таткото им кажал инфо кога ќе искача, они знаеле дека девојчево ќе биде.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.148
Поени од реакции
117.790
Ајде уште еднаш да се повториме - нема веќе "полека" : Доказната постапка е завршена. Обвинителството ги извади сите докази што ги има и ги повика сите сведоци што ги има. Нема веќе "полека", нема веќе нови докази...Тоа е...

Мене ми личи дека Обвинителството му пуштило обвинение на таткото и го држи во притвор без никакви докази !
Абе не нови докази од обвинителството, него искази од обвинетите. Кажи ми искрено, колку работи дознавме откако почнаа да сведочат сите? Дознавме и за дупките кога биле ископани, како биле ископани, како се извршени убиствата, како се собирале и договарале и уште мал милион работи, а све тоа на почеток не го знаевме. Затоа и викам почекај, може на крај ќе излезе дека таткото кажал кога излегува Вања од дома (трескам на памет за да доловам, не дека е точно ова).

Член од
17 август 2011
Мислења
10.496
Поени од реакции
18.808
Абе не нови докази од обвинителството, него искази од обвинетите. Кажи ми искрено, колку работи дознавме откако почнаа да сведочат сите? Дознавме и за дупките кога биле ископани, како биле ископани, како се извршени убиствата, како се собирале и договарале и уште мал милион работи, а све тоа на почеток не го знаевме. Затоа и викам почекај, може на крај ќе излезе дека таткото кажал кога излегува Вања од дома (трескам на памет за да доловам, не дека е точно ова).
Znaci obvinitelstvoto go temeli obvinenieto na tatkoto vrz baza na odbranata na obvinetite :D? Ne da treskas...

Член од
23 август 2010
Мислења
40.148
Поени од реакции
117.790
Znaci obvinitelstvoto go temeli obvinenieto na tatkoto vrz baza na odbranata na obvinetite :D? Ne da treskas...
Добро. Ај сеа замисли ситуација кога ќе дојде на ред таткото на испитување истиот да признае дека тогаш и тогаш кажал/напраил тоа и тоа, нема да се осеќаш малце глупаво што се праиш циник и паметен?

Kajgana Shop

На врв Bottom