Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Остај тие приказни дека со стомачни ќе намалиш стомак/стопиш сало! Не знам колку брз метаболизам да имаш и со 0 carbs,па нема да го стопиш!
Имам слична градба, релативно слаб, ама се ми се фаќа во стомак! (А и пивото нешто не ми помага :D)
Батали теретани, билдање, глупи диети! Оди да пливаш! Саат време дневно пет пати во неделата ти е и повеќе од доволно! Плус можеш да си јадеш нормално без да се стегаш. Ако стигнеш да пливаш серии х10 50м/1мин, 25м/30сек, со 800-100м загревање (што е сосем изводливо штом јас можев..) два саата тренинг на ден,(јас пливам 3 еден одмарам)…
Не само што ќе изгориш сало и дефинираш мускули, туку дури и ќе треба да појачаш исхрана со јагле-хидрати!(јадам како правосмукалка, и не бирам што дури и благо!)

П.С. е сега ти сакаш на 15 Јули да изгубиш стомак до Август! Тоа никад нема да биде,требало во Март да почнеш..
Dobro bar do septemvri ke bide sigurno.

Inaku za stomacnite pametno e sekoj den da gi pravam?

Teretana ne menam za nisto zivo, hobi mi e da krevam tezini :D.
 
Dobro bar do septemvri ke bide sigurno.

Inaku za stomacnite pametno e sekoj den da gi pravam?

Teretana ne menam za nisto zivo, hobi mi e da krevam tezini :D.
Не знам да ти кажам право… Оваа е тема само за билдери.
Онака се убацив да споделам мое искуство.
 
Drugari, Kakov e onoj polubel leb od zito Luks. Dali e Pola below, Pola integralno brasno? Toj mi e najubav.
 
Сум пишувал и порано за AIR FRYER, ама го баталив одреден период пошто ми беше мрза да го чистам, меѓутоа последниот месец-два активно го користам.

Пилешки стек - 8 минути на 200 степени
Риба - 8 минути на 200 степени
Телешки мускул - 8-10 минути на 200 степени
Компир-помфрит, зависно од тоа колку дебели ќе бидат парчињата (јас ги сечам потенки) - 15-16 минути на 180 степени

Значи буквално го ставаш јадењето таму, додека да одиш да направиш салата, да стоплиш оризот и да поставиш маса, готово е :)
Препорака за сите што сакат да заштедат на време.

П.С пилешкото и рибата се фантазија, вкусни и меки, додека телешкото не е ништо посебно на вкус, ваљда претходно му треба некоја маринада, ама поминува преку мене, битно да се внесе. Компирот исто прекрасен..
 
Сум пишувал и порано за AIR FRYER, ама го баталив одреден период пошто ми беше мрза да го чистам, меѓутоа последниот месец-два активно го користам.

Пилешки стек - 8 минути на 200 степени
Риба - 8 минути на 200 степени
Телешки мускул - 8-10 минути на 200 степени
Компир-помфрит, зависно од тоа колку дебели ќе бидат парчињата (јас ги сечам потенки) - 15-16 минути на 180 степени

Значи буквално го ставаш јадењето таму, додека да одиш да направиш салата, да стоплиш оризот и да поставиш маса, готово е :)
Препорака за сите што сакат да заштедат на време.

П.С пилешкото и рибата се фантазија, вкусни и меки, додека телешкото не е ништо посебно на вкус, ваљда претходно му треба некоја маринада, ама поминува преку мене, битно да се внесе. Компирот исто прекрасен..
kolku vreme go odlozuvam, uste toa zvere go nemam probano u kujna :D
ako nisto povekje, barem za pilesko, i pomfrit (koga kje fati strvost) kje go probam posle postov.
 
kolku vreme go odlozuvam, uste toa zvere go nemam probano u kujna :D
ako nisto povekje, barem za pilesko, i pomfrit (koga kje fati strvost) kje go probam posle postov.
Само земи некој поквалитетен, јас го имам на TEFAL, за PHILLIPS треба кредит да подигнеш :icon_mrgr:
Исто внимавај на големината и длабочината на садот, мојот е поголем, не памтам сега колку литра собираше... пази да не купиш некој со мал сад, еден стек од 200 грама едвај ќе ти го собере :D
 
Сум пишувал и порано за AIR FRYER, ама го баталив одреден период пошто ми беше мрза да го чистам, меѓутоа последниот месец-два активно го користам.

Пилешки стек - 8 минути на 200 степени
Риба - 8 минути на 200 степени
Телешки мускул - 8-10 минути на 200 степени
Компир-помфрит, зависно од тоа колку дебели ќе бидат парчињата (јас ги сечам потенки) - 15-16 минути на 180 степени

Значи буквално го ставаш јадењето таму, додека да одиш да направиш салата, да стоплиш оризот и да поставиш маса, готово е :)
Препорака за сите што сакат да заштедат на време.

П.С пилешкото и рибата се фантазија, вкусни и меки, додека телешкото не е ништо посебно на вкус, ваљда претходно му треба некоја маринада, ама поминува преку мене, битно да се внесе. Компирот исто прекрасен..
Зедов и јас скоро, најкорисен уред во кујната, рерна палам само за пица, а тава само за печурки :)
Автоматски споено мислење:

kolku vreme go odlozuvam, uste toa zvere go nemam probano u kujna :D
ako nisto povekje, barem za pilesko, i pomfrit (koga kje fati strvost) kje go probam posle postov.
Барем 5литри барај, мојот е 5.3, за 2-3 лица собира.
 
air fryer е најдобар изум. За месо поготово е совршенство. Едина мана е што корпата кај некои е многу мачно да ја исчистиш.
Кај мене не е скап овој, ама е премногу лесен за чистење.
Прво го поминувам со влажна марамица за да турнам тоа што е изронето, и за пола минута со вода и сунѓер е светнат џам.

Ако ви засуши мрсното што излегло од месото (копани, свинско, говедско,јагнешко сите испуштаат мрсно доле) ставете го да се стопи 1 минута, после одма ќе излезе. И втор трик се влажните марамици, и за садови секогаш ако се мрсни користам влажна марамица, веднаш излегува и нема да си го заебете сунѓерчето.
 
Кај мене не е скап овој, ама е премногу лесен за чистење.
Прво го поминувам со влажна марамица за да турнам тоа што е изронето, и за пола минута со вода и сунѓер е светнат џам.

Ако ви засуши мрсното што излегло од месото (копани, свинско, говедско,јагнешко сите испуштаат мрсно доле) ставете го да се стопи 1 минута, после одма ќе излезе. И втор трик се влажните марамици, и за садови секогаш ако се мрсни користам влажна марамица, веднаш излегува и нема да си го заебете сунѓерчето.
ima li nekoj dishwasher washable :ROFLMAO: dishwasher mi e svetinja godinava hhhh
 
ima li nekoj dishwasher washable :ROFLMAO: dishwasher mi e svetinja godinava hhhh
Не знам друже, можеби и овој што го имам да може, ама го џитнав упатството :)
Корпата веројатно може да се стави, ама пластиката пак ќе мора да ја поминеш на чешма, нема шанса да ја собере (барем кај мене не ја собира во машината за садови).
Види во маркети, тука кај мене има и појаки влажни марамици исклучиво наменети за мрсно, вадат дури и засушено мрсно, а не пак пресно.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom