- Член од
- 27 октомври 2017
- Мислења
- 716
- Поени од реакции
- 1.057
Kako so izdisani gumi po kal.Како тренирате на Кето ако мускулот е празен?
Muskul bez glikogen kao k*rac bez krv
Kako so izdisani gumi po kal.Како тренирате на Кето ако мускулот е празен?
Едино логика шо прави е ако пред вежбање јади 20-50Г брзо дигестирачки јх, па преку тренингот одма да ги "истроши" и да му служат како енергија за да направи подобар тренинг.Kako so izdisani gumi po kal.
Muskul bez glikogen kao k*rac bez krv
.
Ако ти кажам дека целам на висок ЛДЛ без внес на шеќер би ме направил луд нели иако некако слабо успевам во мојата намера
При тоа комотно истрчав рекреативно полумаратон и тренирам скоро секој ден за човек што се бави рекреативно со ова доста тешко. Кај мене функционира, не значи и кај тебе дека ќе биде така. Придобивки од овој режим на храна за мене има огромни.
95% добро кажа, јас сум во останатите 5%. Веќе когс го кажуваш ова и даваш студии, дај им на луѓето и студија од тоа дека кога Лдл доаѓа во контакт со шеќер оксидира и почнува да се таложи по артррии.Доколку нема шеќер имам експрес карго за дистрибуција на хранливи материи или во превод си superhuman.![]()
Optimal low-density lipoprotein is 50 to 70 mg/dl: Lower is better and physiologically normal
The normal low-density lipoprotein (LDL) cholesterol range is 50 to 70 mg/dl for native hunter-gatherers, healthy human neonates, free-living primates…www.sciencedirect.com
Овој графикон (збир на десетици студии со ист исход) прикажува дека ако LDL-C е 70 mg/dL или по наши мерни единици под 1.7 прогресот на таложење и создавање на наслаги во артериите е непостоечки за 95% од популацијата.
Истото е докажано кај генетски студии на идентични близнаци кои заради генетски фактори или исхрана имаат различни концентрации на LDL-C, тие со повисоки од оптимални вредности долгорочно страдаат од срцева болест, додека нивните браќа/сестри не. Заштитата од тоа што си во добра форма не е доволна ако имаш висок LDL-C, долгорочно си во висок ризик, а се друго останува на тебе, многу лесно можеш да оформиш кето исхрана со мали концентрации на заситени масти и сол ако конзумираш повеќе и да си многу побезбеден долгорочно.
![]()
На кетони бато, не си издржал доволно долго да видиш како е.Како тренирате на Кето ако мускулот е празен?
Луѓето на исхрана богата со растенија - овошје дури и со 50% плус јаглехидрати имаат најнизок холестерол и најмала застапеност на срцеви/метаболични заболувања од било која друга исхрана.95% добро кажа, јас сум во останатите 5%. Веќе когс го кажуваш ова и даваш студии, дај им на луѓето и студија од тоа дека кога Лдл доаѓа во контакт со шеќер оксидира и почнува да се таложи по артррии.
95% добро кажа, јас сум во останатите 5%. Веќе когс го кажуваш ова и даваш студии, дај им на луѓето и студија од тоа дека кога Лдл доаѓа во контакт со шеќер оксидира и почнува да се таложи по артррии.Доколку нема шеќер имам експрес карго за дистрибуција на хранливи материи или во превод си superhuman.
Пак ќе кажам ова е нешто што мене ми влијае мн подобро од храна на високи хидрати. Кога е размислам дека медицината убедуваше дека без вакцини ќе умревме во време на корона или па дека сланината е лоша храна, а некои сомнителни мусли по амерички реклами се добри за човекот тогаш подобро ми е да си го слушам телото.
Автоматски споено мислење:
На кетони бато, не си издржал доволно долго да видиш како е.
Триглицеридите се најбитни да се ниски ако сакаш да немаш кардиоваскуларни заболувања.Луѓето на исхрана богата со растенија - овошје дури и со 50% плус јаглехидрати имаат најнизок холестерол и најмала застапеност на срцеви/метаболични заболувања од било која друга исхрана.
За тие 5% останатите ќе се случи формирање на лезии дури и ако имаат 1.7 LDL-C, не дека се отпорни на таложење како и другите 95% тие се негативен исклучок и не сакаш да си како нив.
Оксидиран холестерол не е таргет за третман, него најчесто LDL-C/APO-B. Постојат медикаменти кои ги намалуваат истиот но луѓето кои имаат покачен LDL-C пак умираат од срцева болест дури и кога OxLDL е перфектен.
Сланина не е лоша, него е ужасно лоша, за вакцините нема да навлегувам, на крајот од тебе зависи. Мое е да пробам да ти дадам совет а твое е што ќе одлучиш, само да не биде доцна после.
Нема да навлегувам подлабоко бидејќи што и да споделам со тебе ти веќе си одлучил да веруваш во псевдонаука.Триглицеридите се најбитни да се ниски ако сакаш да немаш кардиоваскуларни заболувања.
TG / HDL-C ако е помалце од 2.0 тогаш немаш никаков проблем.
TG / LDL-C ако е помалце од 1,8 тогаш немаш никаков проблем.
Односот помеѓу триглицеридите и LDL-C индицира дали LDL честичките се повеќе мали и густи или големи и "помалку атерогени".
Премногу површно се гледа на работава иако е далеку посложена.
Детален тест ApoB најдобро може да покаже иако е неприфатлив за сите.
извор 1, извор 2
Не друже туку јас верувам на сопствено чувство. Јас 30 години живеев со милион проблеми, а некои од нив почнаат да ми го отежнуваат животот. Барав решение, бидејќи докторите ми даваа само антибиотици. На крај го најдов решението со експериментирање и слушање доктори по youtube. Се подлабоко како истражував сфатив дека уствари ние живееме во заблуда а 99% од докторите немаат појма туку шаблонски лечат се.Нема да навлегувам подлабоко бидејќи што и да споделам со тебе ти веќе си одлучил да веруваш во псевдонаука.
Дали си порверил некогаш ApoB. Јас не сум проверил.Не друже туку јас верувам на сопствено чувство. Јас 30 години живеев со милион проблеми, а некои од нив почнаат да ми го отежнуваат животот. Барав решение, бидејќи докторите ми даваа само антибиотици. На крај го најдов решението со експериментирање и слушање доктори по youtube. Се подлабоко како истражував сфатив дека уствари ние живееме во заблуда а 99% од докторите немаат појма туку шаблонски лечат се.
Јас топло препорачувам на секој човек, немора да живее како мене, нека проба 2 недели нека не внесува првенствено хидрати(шеќери) и ако му дозволуваат средствата да не внесува преработена храна. Па понатаму сам нека одлучи што ќе прави.
Верувам тука многу дечки дека намалиле хидрати на неколку дена и осетиле голем пад на енергија бидејќи не му дозволиле на телото да се приспособи и да почне да работи на кетони.
Муабетот првенствено беше за храна која гради атлетско тело, треви сигурно не градат атлетско силно тело. Во овој подфорум може да налеташ на многу луѓе што свесно зимаат недозволени средства и живеат со паролата боље лав 50-60 години него овца ако имаш среќа 65-70 години.
Знам, само сакав да кажам дека мислев дека е многу полошо.So taa ishrana posledicite ne se cuvstvivaat za nekolku nedeli I maeseci, no posle 10-20 godini. Isto Kako I pusenjeto.
Познаваш некој што бил 20 години на таква исхрана? Не лупетај жити сеSo taa ishrana posledicite ne se cuvstvivaat za nekolku nedeli I maeseci, no posle 10-20 godini. Isto Kako I pusenjeto.