Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
14 октомври 2021
Мислења
276
Поени од реакции
543
Kikiriki lesnici bademi orevi, przena.hrana, sokovi so Seker ehe I te Kako e lesno da.se.zdebelis
Dzabe
Mozam da zdrvam cela Milka, ke izedam eden cips. I pak ke osetam glad.
Za koronata koga bevme po doma 2-3 dena, sum jadela abe ne znam najgolemoto gjubre na planetava. Ke zastanam na vaga, nisto.
Jadam 1/4 burek, ke izedam use neso. Lugje mi se cudat, ja pak gladna.
Sum bila na doktori, mi kazaa deka imam brz metabolizam, plus imam i Helikobakter i sindrom na nervozni creva. Pri nervoza mi se grcat crevata, i isfrlam hrana, i ne mozam da ja primam.
So trista gluposti sum.
jadam i zdravo i ne zdravo. Rucek obavezno mi e salata, mandza neso zdravo. Navecer jadam ete burger pileski, toa obozavam, crispy chicken, pileski prsti jadam, giro. Dzabe.. ne mrdam lugje.
Do 55 max imam stignato. Max
A 180 sum visoka.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.185
Поени од реакции
7.281
Dzabe
Za koronata koga bevme po doma 2-3 dena, sum jadela abe ne znam najgolemoto gjubre na planetava. Ke zastanam na vaga, nisto.
Sum bila na doktori, mi kazaa deka imam brz metabolizam, plus imam i Helikobakter i sindrom na nervozni creva. Pri nervoza mi se grcat crevata, i isfrlam hrana, i ne mozam da ja primam.
So trista gluposti sum.
jadam i zdravo i ne zdravo. Rucek obavezno mi e salata, mandza neso zdravo. Navecer jadam ete burger pileski, toa obozavam, crispy chicken, pileski prsti jadam, giro. Dzabe.. ne mrdam lugje.
A 180 sum visoka.
Имам другар ваков и страда од истиот синдром што и дебилете луѓе страдаат, а тоа е дека Математика сте дупки :ROFLMAO:

Просто е вишок калории идеш нагоре на вага, мањак идеш надоле.

Дебелите им е омилена фраза "ништо не јадам а пак сум дебел" а да му стаиш камера на главата и да снимаш што прави и што јаде у текот на денот се ќе ти биде јасно.

Исто и вие сучките, "јадам а неможам да качам". Ок си изела четврт бурек и ја се кладам дека до крај на ден како 5 годишно дете ти биле оброците, у една шака да ги собереш и место да остане.

Или еве и тој ден да си јадела други 2 у неделата ти биле со јадење колку да се каже. И сигурно си и физички активна и како сакаш да качиш?

Член од
16 јули 2021
Мислења
411
Поени од реакции
853
Dzabe
So trista gluposti sum.
A 180 sum visoka.
Пиј пиво/вино уз секоја храна, да видиш дали нема да качиш :D

Член од
14 октомври 2021
Мислења
276
Поени од реакции
543
Имам другар ваков и страда од истиот синдром што и дебилете луѓе страдаат, а тоа е дека Математика сте дупки :ROFLMAO:

Просто е вишок калории идеш нагоре на вага, мањак идеш надоле.

Дебелите им е омилена фраза "ништо не јадам а пак сум дебел" а да му стаиш камера на главата и да снимаш што прави и што јаде у текот на денот се ќе ти биде јасно.

Исто и вие сучките, "јадам а неможам да качам". Ок си изела четврт бурек и ја се кладам дека до крај на ден како 5 годишно дете ти биле оброците, у една шака да ги собереш и место да остане.

Или еве и тој ден да си јадела други 2 у неделата ти биле со јадење колку да се каже. И сигурно си и физички активна и како сакаш да качиш?
Pa ne
Posle mozam i burger da izedam neso ne znam
Mandza so leb. Posledno idev u teretana do lani, i top bese se. Posle radi privatni problemi se bataliv. Zatoa baram covek za ishrana i vezbanje da mi naprai program.
Idev i 2 godini na muay thai. E togas bev najtop. Jadev kako stoka, posto i trosev. Ama bev prefit, elasticna i tonirana. Ama teretana mi treba za muskul..
Nekam da prakam sliki.
Sum imala i but i biceps, i 6pack i se koga ke se posvetam. Iam vozeno po 14km tocak. Plivam kako ludak preku leto.
Ama ja i da lezam i da jadam isto mi e. Znaci lugje so me znaat mi vikaat ,, dobro kaj ti ide jadenjeto”. Da ne gledaat deka jadam, ke mislat go frlam, i namerno ne jadam..

Пиј пиво/вино уз секоја храна, да видиш дали нема да качиш :D
Pivo piev mnogu koga pocna koronata i samo stomak napraviv.
Sakam da bidam zgodna, istonirana, da licam zdravo i fit, i da ima meso na mene.
Nosev 38 sea u 34 me sobira..
Mnogu iam padnato
Eve 11.12.2023
Ova mi bese prv trening u teretana.
2020 pocnav doma, pa muay thai, pa teretanava.
IMG_7166.png
I posledna slika so iam e 01.02.2024
IMG_7169.jpeg

kazete kako da se vratam i kazete dobar protein no ne pretezok. Posto imam problem so zeludnikot kako so kazav i od mnogu, ili od jak protein imam ogromni bolki do placenje.
Na Polleo go zimav plaviot toj mi bese okej.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.763
Поени од реакции
18.521
Не постои нешто како брз метаболизам разлика од таков до спор е минимална. На кратко, МИСЛИТЕ дека јадете многу, или малку а не го правите тоа.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
727
Поени од реакции
1.068
Taka sve e matematika.
Dodavaj vo salati zejtin Ili maslinivo maslo, jadi jatki, urmi, lokum,.ovosni sokovi so sheker, majonez. Nakaci na 60kg za da.imas.zdrav BMI 18.5.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
276
Поени од реакции
543
Не постои нешто како брз метаболизам разлика од таков до спор е минимална. На кратко, МИСЛИТЕ дека јадете многу, или малку а не го правите тоа.
Obicno ne sum direktna i pazam kako zboram ama ( kolku pati jadam tolku pati odam vo toalet- dnevno.)

otsabajle imam izedeno 3 przeni lepcinja so kiselo mleko i jogurt.
Za rucek jadev kompiri ne mi se jadese pilesko, ete utre ke jadam. Izedov tanjir marula i zelka, izedov tanjir kompiri.
Posle toa izedov 2 padobranci i 1 ekler. Sega jadam ova
image.jpg
vecer moze da jadam nekoi prsti, ili burger, zavisno so ke pijam.
I alkohol ne pijam veke, bar so toa nekoja kalorija vnesuvav, ama me ,,rasipa” decko mi.. on ne pie.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.763
Поени од реакции
18.521
Obicno ne sum direktna i pazam kako zboram ama ( kolku pati jadam tolku pati odam vo toalet- dnevno.)

otsabajle imam izedeno 3 przeni lepcinja so kiselo mleko i jogurt.
Za rucek jadev kompiri ne mi se jadese pilesko, ete utre ke jadam. Izedov tanjir marula i zelka, izedov tanjir kompiri.
Posle toa izedov 2 padobranci i 1 ekler. Sega jadam ova
Прегледај го приврзокот 447908
vecer moze da jadam nekoi prsti, ili burger, zavisno so ke pijam.
I alkohol ne pijam veke, bar so toa nekoja kalorija vnesuvav, ama me ,,rasipa” decko mi.. on ne pie.
Тоа нема врска со брз метаболизам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.874
Поени од реакции
43.850
Треба да вежбаш бицепс, трицепс и рамо. Батали тие женските вежби.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.185
Поени од реакции
7.281
Треба да вежбаш бицепс, трицепс и рамо. Батали тие женските вежби.
На сликиве е девојкава подефинирана од пола форум ја се кладам.

Pa ne
Posle mozam i burger da izedam neso ne znam
Mandza so leb. Posledno idev u teretana do lani, i top bese se. Posle radi privatni problemi se bataliv. Zatoa baram covek za ishrana i vezbanje da mi naprai program.
Idev i 2 godini na muay thai. E togas bev najtop. Jadev kako stoka, posto i trosev. Ama bev prefit, elasticna i tonirana. Ama teretana mi treba za muskul..
Nekam da prakam sliki.
Sum imala i but i biceps, i 6pack i se koga ke se posvetam. Iam vozeno po 14km tocak. Plivam kako ludak preku leto.
Ama ja i da lezam i da jadam isto mi e. Znaci lugje so me znaat mi vikaat ,, dobro kaj ti ide jadenjeto”. Da ne gledaat deka jadam, ke mislat go frlam, i namerno ne jadam..

Pivo piev mnogu koga pocna koronata i samo stomak napraviv.
Sakam da bidam zgodna, istonirana, da licam zdravo i fit, i da ima meso na mene.
Nosev 38 sea u 34 me sobira..
Mnogu iam padnato
Eve 11.12.2023
Ova mi bese prv trening u teretana.
2020 pocnav doma, pa muay thai, pa teretanava.
Прегледај го приврзокот 447894
I posledna slika so iam e 01.02.2024
Прегледај го приврзокот 447896

kazete kako da se vratam i kazete dobar protein no ne pretezok. Posto imam problem so zeludnikot kako so kazav i od mnogu, ili od jak protein imam ogromni bolki do placenje.
Na Polleo go zimav plaviot toj mi bese okej.
Неможе да имаш и 6пак а да имаш и муж за што да те фати кога ќе му рипнеш :icon_lol:

Или ќе си фит или со мускул и малце салце ако сакаш облини и попун изглед.

Алтернативата ти е ако сакаш поголема килажа а без сало ќе личиш на бодибилдер, што нели ако ти е тоа целта е ок.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
276
Поени од реакции
543
На сликиве е девојкава подефинирана од пола форум ја се кладам.

Неможе да имаш и 6пак а да имаш и муж за што да те фати кога ќе му рипнеш :icon_lol:

Или ќе си фит или со мускул и малце салце ако сакаш облини и попун изглед.

Алтернативата ти е ако сакаш поголема килажа а без сало ќе личиш на бодибилдер, што нели ако ти е тоа целта е ок.
Па сакам да имам 60 кила, ќе личам поубаво, да имам рамен стомак, нозе вежбани и раце. Тоа сакам. Неќам без навреда свака част да бидам пример како Мери. Не ни имам генетика.
А моите и цела фамилија пониски од мене малце, со стомаци со све, сѐ јадат.. ја наопаку.

ама треба да ждерам
image.jpg
Еве по ваша препорака. Одма апетисани.

Kajgana Shop

На врв Bottom