Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Тој со 85кг на висина од штознам, 175? Е прасе дебело. Повеќето балкански билдери се такви, врска немаат од здравје и исхрана. Од тебе зависи дали сакаш да бидеш фит и здрав или да личиш на балкански избацивач пред дискотека со дебел стомак газ и цицки.

Тој со 85кг на висина од штознам, 175? Е прасе дебело. Повеќето балкански билдери се такви, врска немаат од здравје и исхрана. Од тебе зависи дали сакаш да бидеш фит и здрав или да личиш на балкански избацивач пред дискотека со дебел стомак газ и цицки.

брат, шо ако си грчки бог кога се мрзнеш на ладново, човек над 85-90 кг е друга димензија за вас. Тоа е килажата кога преоѓаш од маже у маж.

брат, шо ако си грчки бог кога се мрзнеш на ладново, човек над 85-90 кг е друга димензија за вас. Тоа е килажата кога преоѓаш од маже у маж.
Човек над 90кг има висок крвен притисок, диабетес, атеросклероза, срчеви проблеми и зголемен ризик за мозочен удар.
Не ми звучи многу мажествено
Автоматски споено мислење:

Човек над 90кг има висок крвен притисок, диабетес, атеросклероза, срчеви проблеми и зголемен ризик за мозочен удар.

па ни твоето со 60 кг не е најздрава работа на свет. Неухранет си, мозокот не ти работи, немаш сила, енергија, концентрација, слаб имунитет, анемија, итн. Ја реков 80-85 е најидеално за маж отприлика со 176 цм висина.

Тежината треба да биде соодветна со висоната.
Нормална телесна тежина имаш од 18.5 - 25 бми.
Тоа е широк распон, но попрецизно би било од 20-22.5, веќе со 23 бми се золемува ризикот за диабетес и не се препорачува од здравствен аспект. Па дури и да е тоа не сало туку мускулна маса, иако секако салото е многу поштетно.

Јас на другарчево би му препорачал да се држи до 21 бми ако не дига тегови, а ако дига може да покачи на 22.5 бми

Замисли со формулава да му пресметаш на Флекс Луис, 1.65 и 105кг, прасе упм.
1707657895515.png

Ти врска со живото немаш. Треба да изедеш уште многу фурни за да дадеш правилен совет.
@Бавареец
Батали тие глупости бми нми ...
Огледалото ти е показател на формата а не вагата. 163cm. сум и јас и има 80кг али никогаш негледам вага,гледам формата да е во ред. Стомак немам а еве 2 месеци не ни тренирам и секој ден пијам кокакола.
3 главни оброци и 1 до 2 заменски.
Внесувај 2грама протеин на 1кг телесна маса и некаде 4гр хидрати на 1кг телесна маса и ќе имаш добри резулрати.
Пожелно е да си започниш со онлајн менторство со некој добар кој ќе ти напрај солидна шема.

А дали кај човек што е 5-10кг плус од висината (пример 180цм 85-90кг)чист мускул без користење на стероиди.
Важи тоа дека е дебел и не здрав?
И при тоа има нормален БМИ и боди фат?
Дали ова е штетно ? @PituGuli55

Максимум нормален бми е 25 што за човек од 1.80 значи 81кг.
Зголемена телесна тежина, без оглед дали масно ткиво или мускул, го оптеретува срцето и крвните садови и зголемува крвниот притисок и става стрес на зглобовите и рбетниот столб.
Зголеменото масно ткиво, дополнително, покрај овие проблеми го зголемува ризикот од дијабетес, рак, хормонални пореметувања итн.
Значи вежбај кардио и дигај тегови ама држи се во рамките на нормално бми.

Зголемена телесна тежина, без оглед дали масно ткиво или мускул, го оптеретува срцето и крвните садови и зголемува крвниот притисок и става стрес на зглобовите и рбетниот столб.
Зголеменото масно ткиво, дополнително, покрај овие проблеми го зголемува ризикот од дијабетес, рак, хормонални пореметувања итн.
А да отвориш тема за исхрана во здравје и таму да цепите со оваа филозофија?
Може да си ја појачате и со веганство, па терајте до 100ка на зелки и такмичете се кој да има помал BMI.

Според кои докази ова го тврдиш?

Тоа па за шеќер и за кардиоваскуларен систем се тешки глупости.
Тоа воопшто нема што да се коментира тука.

А здрав човек што трча секој ден со 21 бми не прави стрес на колената и кичмата?
Според кое мерило тврдиш дека 5кг плус чиста мускулна маса без користење стероиди може да зголемува ризикот од дијабетес, рак, хормонални пореметувања итн.
ПС. Како што се прават/јакнат мускули така се прават и коски, со зголемување на тежината.
Кога ќе вежбате со тегови, вашите мускули влегуваат во акција и вршат притисок на коските, создавајќи стрес. Во одговор на овој стрес, вашите коски се адаптираат и постапно стануваат по густи и по јаки за да можат подобро да го поднесуваат оптеретувањето.

Дека + 5кг прават стрес на колена е просто неверојатно.

Значи сите што прават вежби за нозе и тело кои се вежбаат станат и додадат +5кг тежина се зафркнале дебело?

Па како тоа јас немам видено барем еден човек па макар и средношколец да крева помалку од 30 (сите креваат 30-120кг) на истиве вежби со години и ништо не им е :D.
Па да работиш дома трева да косиш тоа машината со се каблите и корпата од трева има 20кг :ROFLMAO:.
И башка кај послаб човек поголем dmg дека не е навикнат на тежината.

Поголема е логиката на послабиот да му "паднат коските" него на овој што ги воспалувал-зајакнувал коските баш преку зголемена тежина.
А едино начин да зголемиш bone density е баш преку тоа. Да правиш стрес на коските.
А ако сакаш мускулите да ти растат правиш стрес на мускулите

Дај постирај студија што вика дека килажа од мускули = килажа од сало и дека +5кг од мускули предизвикува нешто од горе споменатите глупости @PituGuli55

Последно уредено:
Одете ебети си мајката, со кур сте на европско. Go fuck yourseleves!

Ја реков 80-85 е најидеално за маж отприлика со 176 цм висина.

Jas sum 176 i 82kg
Zena mi vika samo sex ne e dovolno, da sum idel da vezbam da sum izgubil stomakot… bas sega ke i prepratam tvoeto mislenje za idealen maz da ne filosofira mnogu i da kupuva cips koga naracuvam!

Kajgana Shop

Back
На врв