Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:19 ---
Ме интересира што треба да содржи оброкот пред спиење...ако не му е тешко на некој нека напише неколку добри оброка пред спиење :)
Казеин=урда,млечни производи и зеленчук претежно јаглехидрати со низок гликемичен индекс.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Пробај го ова.. незнам како ќе ти се свиѓа ама мене ми е нешто невероватно кога ќе ми се јаде благо..
Направи го овесот со вода.. Стави жешка вода во него нека прими малку вода почекај 2-3 минути.. одозгора стави му степ.. Само одбери некој благ вкус.. невероватно нешто.. Степот има 1 калорија мислам цело кесиче.. Ете ти добра опција.. : )
ај ќе пробам,еве од мене предлог одлично е само со млеко јас пијам не можам со јогурт.

М

Мартин`

Гостин
Пилешко филе (како салама што е она) да се јаде или не ? има протеини како стекот или слабо.. и да не е мрсно многу ?

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Казеин=урда,млечни производи и зеленчук претежно јаглехидрати со низок гликемичен индекс.
од која храна можам да ги внесам тие јаглехидрати со низок гликемички индекс??

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Кои видови меса ви се застапени во исхраната, освен пилешко и телешко?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Кои видови меса ви се застапени во исхраната, освен пилешко и телешко?
Пилешко и телешко ти е најчист извор за чиста маса бидејќи се помалце мрсни, ако немаш голем % на bodyfat можеш да си дозволиш и секакво друго месо. Само јас би избегнувал свинско поради голем број на заситени масти.
Меѓутоа риба (особено лососот и туната) е еден од најдобрите избори за вежбачи и би ти препорачал да ја користиш често во својата диета ако ти е скиснато од пилешко/телешко.

Член од
22 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво, вака сеа имам 47-50кг и висок сум 175цм имам 16 години и сум како костур, сакам да ве прашам како да ја зголемам телесната тежина ?

П

Пепси_

Гостин
3 варени јајца плус 2-3 варени компири навечер океј е ?

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
скоро 2 месеци само вода пијам со ретки исклучоци веќе досадно стана пробав цевитана ама некако не ме радува некоја препорака ?

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Здраво, вака сеа имам 47-50кг и висок сум 175цм имам 16 години и сум како костур, сакам да ве прашам како да ја зголемам телесната тежина ?
Обично околу 14-15тата година настануваат драстичните промени ( кај машките , барем кај мене така беше ) предпоставувам ти тогаш си се извишил нагло а ?
За да ја зголемиш телесната тежина лапај повеќе , не бирај што и како , јади обемно пред легнување ,спиј повеќе , излежавај се и кога ќе се осетиш дека не иде веќе со лежење и јадење само пробај почни и да вежбаш а исхраната продолжи да ја внесуваш во поголеми количини :)
П.С. Ова ти е на природна база и го имам тестирано до некаде , кога бев повреден зимно време тоа го правев јас и не се препознав за месец дена :)

П

Пепси_

Гостин
Незнам што да јадам веќе после вежбање,во теретана одам претежно кај 6-7 до 8-9 ч.

Kajgana Shop

На врв Bottom