Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Билдери, свеж стек под 270-280 денари се наоѓа некаде?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Поздрав

Неделна акција во кам маркет
До среда 1 кг свеж стек 240 ден
Мислев на стек по редовна цена, на акција е сега до крај на месец, плус вчера не ни најдов кај мене, инаку го земам друг пат Житница ама околу 280 го направија, веќе поскап стана од свежа свинска плешка.

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
Свежиот пилешки стек ( а да не е бразилски) никогаш не бил под 280 редовна цена од било кој производител

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Свежиот пилешки стек ( а да не е бразилски) никогаш не бил под 280 редовна цена од било кој производител
Беше Житница на почетокот по 240 денари (истиот овој што е на акција), после почнаа да го поскапуваат и отиде упм.
Во Веро чат пат знаат да го намалат словенскиот од 320 на 260 денари, али пак се работи за акција.
Замрзнатиот ти е пак тешко ѓубре, зедов инерфиле Садиа од Стокомак пред неколку денови и заби ми отпаднаа во џвакање, пожилаво не можеше да биде.
На риба и свинско сум префрлен баш поради овие работи во последно време, свежо свинско од плешка и бут е поефтино од стекот, само и со рибите почнаа да заебаваат, филети Ослич и Полок се поретко има во Кам, а пангата ја избегнувам, додека пак во Веро е поскап и како да се свртиш поскапе билдерскиов живот :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.717
Поени од реакции
42.309
Беше Житница на почетокот по 240 денари (истиот овој што е на акција), после почнаа да го поскапуваат и отиде упм.
Во Веро чат пат знаат да го намалат словенскиот од 320 на 260 денари, али пак се работи за акција.
Замрзнатиот ти е пак тешко ѓубре, зедов инерфиле Садиа од Стокомак пред неколку денови и заби ми отпаднаа во џвакање, пожилаво не можеше да биде.
На риба и свинско сум префрлен баш поради овие работи во последно време, свежо свинско од плешка и бут е поефтино од стекот, само и со рибите почнаа да заебаваат, филети Ослич и Полок се поретко има во Кам, а пангата ја избегнувам, додека пак во Веро е поскап и како да се свртиш поскапе билдерскиов живот :)
рибите кога добри кога смрдливи зависи што роба ќе донесат, најдобри им се батаците, плавата туна, белите сардини

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
рибите кога добри кога смрдливи зависи што роба ќе донесат, најдобри им се батаците, плавата туна, белите сардини
Да добра е таа туна, порано беше во жолто паковање :) само една интересна работа имам забележано, во Кам ГТЦ таа туна е 56 денари, а во Автокоманда ја земам по 52 денари :D во ист маркет различни цени на различни локации.
Инаку филетите знаат често да бидат чувани многу време, кога нема никакви инспекции и тоа што се нуди е одлично.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
17
Да бидам искрен, од кај престанав да јадам пилешко, немам никакви дигестивни проблеми и се осеќам боље. Сега само свинско и сардини јадам, ама повеќе сардини, немам ден без сардини, топ ми е. Заклучок - којзнае какво пилешко јадеме.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Да бидам искрен, од кај престанав да јадам пилешко, немам никакви дигестивни проблеми и се осеќам боље. Сега само свинско и сардини јадам, ама повеќе сардини, немам ден без сардини, топ ми е. Заклучок - којзнае какво пилешко јадеме.
Ја па ретко јадам месо, и кога јадам најчесто јадам пилешко, и баш кога јадам пилешко најлесно го чувствувам на стомакот, исто ко да не сум јадел.
Секој со својот организам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.717
Поени од реакции
42.309
Ја па ретко јадам месо, и кога јадам најчесто јадам пилешко, и баш кога јадам пилешко најлесно го чувствувам на стомакот, исто ко да не сум јадел.
Секој со својот организам.
Не бива без месо

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Оти да не бива? Тие што се вегетаријанци и вегани како терат без месо? У месото нема ништо магично
Не сум против веганите бидејќи и јас правам по три до четири дена (поврзани) во месецот само храна од растително потекло, но без месо, јајца и риба никогаш бидејќи ќе треба да се користат доста суплементи.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Оти да не бива? Тие што се вегетаријанци и вегани како терат без месо? У месото нема ништо магично
Колку има што се вегани што се натпреваруваат на големи бодибилдинг натпревари?

Е сега за рекреативно секој со своја математика, факт е дека никогаш нема да ставиш како веган/вегетаријанец мускулна маса колку тој што јаде месо и производи од животинско потекло (можеби со суплементација и ќе стигнеш, али ете пример БЦАА ти е пак од животинско потекло значи не треба и веганите да ја конзумираат, апла ретко се наоѓа чисто од растителни извори), али гледајќи по теретаните како изгледаат луѓе што вежбаат со години и не менува што и да јадат и така голем дел не се ни познава дека вежбаат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom