Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
па во доста млечни производи има премногу млечна маст, која во големи количини не е здрава
А ако земеш млеко со 0,5% масти, што праиме тогаш (освен што ќе има за нијанса повеќе ЈХ)? :)

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
па во доста млечни производи има премногу млечна маст, која во големи количини не е здрава
Добро а колку е таа поголема количина пошто 19 гр масти и не некоја голема количина, и зашто не е здрава ?

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
А ако земеш млеко со 0,5% масти, што праиме тогаш (освен што ќе има за нијанса повеќе ЈХ)? :)
Па е е тогаш толку штетно, затоа ја пијам млеко со 0.5 млечна маст..значи како и да свртиш по здраво е со помалце млечна маст

Член од
18 октомври 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сакам да прашам дали некој знае каде во Скопје, во кои маркети можам да најдам пастеризирани јајца, или пастеризирани белки, ми требаат за шејкови затоа што свеживе не се препорачани..

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Знаете ли нешто против високи триглицериди што е корисно што не?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Знаете ли нешто против високи триглицериди што е корисно што не?
Високи триглицериди се скоро секогаш знак на лоша исхрана и нездрави навики на живот. Исхраната може драстично да го подобри нивото на триглициериди, и иако тие се масти, на нивно покачување главно влијае преголемо конзумирање на шеќери во исхраната. Исфрли целосно газирани сокови, благо, грицки, бели пецива и општо избегнувај прости ЈХ, а внесувај доста комплексни ЈХ кои во себе содржат што повеќе растителни влакна (пр. овес, грав, леќа, интегрален леб, доста салати и овошје) Ако сакаш уште повеќе да го забрзаш процесот на пад на триглициериди или јади повеќе масна риба (сардина, скуша, харинга...) или пак купи си омега3 капсули, проден суплемент кој гарантирано ги симнува триглицеридите.

Инаку колку ти се високи ?

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.505
Фанатици :D , ај малку помош овде.
Внесувам што помалку јх, стандард исфрлив било каков леб, благо... Е сега, најдов „тестенини“ само од мешунки. Овие одамна си ги јадам(не често, повеќе сакам свежа храна и салати) и претходно слабеев и со нив. Еве колку и што содржат.

(kolhydrat - јх, varav sockerarter - нивни шеќери)
SAM_4093.JPG

Е сега, најдов еден друг вид, ги купив, јадев два пати и случајно ми текна да проверам количини на јх и остало(секогаш проверувам пред да купам, ама мислев дека се работи за истиот тип на тестенини за кои гарантираат дека е направен само од мешунка и вода) и се исплашив.

SAM_4094.JPG

Ова се многу јх, нели? Овие се направени од наут. И наутот, непреработен, содржи голема количина на јх?

Член од
13 март 2013
Мислења
448
Поени од реакции
715
Фанатици :D , ај малку помош овде.
Внесувам што помалку јх, стандард исфрлив било каков леб, благо... Е сега, најдов „тестенини“ само од мешунки. Овие одамна си ги јадам(не често, повеќе сакам свежа храна и салати) и претходно слабеев и со нив. Еве колку и што содржат.

(kolhydrat - јх, varav sockerarter - нивни шеќери)
Прегледај го приврзокот 131897

Е сега, најдов еден друг вид, ги купив, јадев два пати и случајно ми текна да проверам количини на јх и остало(секогаш проверувам пред да купам, ама мислев дека се работи за истиот тип на тестенини за кои гарантираат дека е направен само од мешунка и вода) и се исплашив.

Прегледај го приврзокот 131898

Ова се многу јх, нели? Овие се направени од наут. И наутот, непреработен, содржи голема количина на јх?
Од кај ги купваш овие?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.505
Nema da e losho da se prakja ovde ako ima mozhnosti, na nash troshok, normalno:D
Мене воопшто не би ми било проблем. Најсериозно ти кажувам. Само што едно пакување од 200 гр кошта околу 3 евра, плус пратката уште толку(од прилика, не сум сигурна)... Ти се исплати? :)

Ќе ми каже ли некој дали има премногу јх на втората слика? Никогаш не сум следела нивна грамажа, сум јадела строго непреработена храна кога сум била на диета.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.803
Поени од реакции
2.372
Мене воопшто не би ми било проблем. Најсериозно ти кажувам. Само што едно пакување од 200 гр кошта околу 3 евра, плус пратката уште толку(од прилика, не сум сигурна)... Ти се исплати? :)

Ќе ми каже ли некој дали има премногу јх на втората слика? Никогаш не сум следела нивна грамажа, сум јадела строго непреработена храна кога сум била на диета.
Mnogu jaglehidrati se toa, na od 100grama, 50g ti se jaglehidrati. Inache se zezam, ne se isplakja toa :D

Член од
9 август 2014
Мислења
531
Поени од реакции
1.782
Негде во Скопје или Македонија сте сретнале грчки јогурт од оној нискомаслен со голема количина на протеини?

Kajgana Shop

На врв Bottom