Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
па во доста млечни производи има премногу млечна маст, која во големи количини не е здрава
А ако земеш млеко со 0,5% масти, што праиме тогаш (освен што ќе има за нијанса повеќе ЈХ)? :)

па во доста млечни производи има премногу млечна маст, која во големи количини не е здрава

Добро а колку е таа поголема количина пошто 19 гр масти и не некоја голема количина, и зашто не е здрава ?

А ако земеш млеко со 0,5% масти, што праиме тогаш (освен што ќе има за нијанса повеќе ЈХ)? :)

Па е е тогаш толку штетно, затоа ја пијам млеко со 0.5 млечна маст..значи како и да свртиш по здраво е со помалце млечна маст

Сакам да прашам дали некој знае каде во Скопје, во кои маркети можам да најдам пастеризирани јајца, или пастеризирани белки, ми требаат за шејкови затоа што свеживе не се препорачани..

Знаете ли нешто против високи триглицериди што е корисно што не?

Знаете ли нешто против високи триглицериди што е корисно што не?

Високи триглицериди се скоро секогаш знак на лоша исхрана и нездрави навики на живот. Исхраната може драстично да го подобри нивото на триглициериди, и иако тие се масти, на нивно покачување главно влијае преголемо конзумирање на шеќери во исхраната. Исфрли целосно газирани сокови, благо, грицки, бели пецива и општо избегнувај прости ЈХ, а внесувај доста комплексни ЈХ кои во себе содржат што повеќе растителни влакна (пр. овес, грав, леќа, интегрален леб, доста салати и овошје) Ако сакаш уште повеќе да го забрзаш процесот на пад на триглициериди или јади повеќе масна риба (сардина, скуша, харинга...) или пак купи си омега3 капсули, проден суплемент кој гарантирано ги симнува триглицеридите.

Инаку колку ти се високи ?

Последно уредено:
Фанатици :D , ај малку помош овде.
Внесувам што помалку јх, стандард исфрлив било каков леб, благо... Е сега, најдов „тестенини“ само од мешунки. Овие одамна си ги јадам(не често, повеќе сакам свежа храна и салати) и претходно слабеев и со нив. Еве колку и што содржат.

(kolhydrat - јх, varav sockerarter - нивни шеќери)
SAM_4093.JPG

Е сега, најдов еден друг вид, ги купив, јадев два пати и случајно ми текна да проверам количини на јх и остало(секогаш проверувам пред да купам, ама мислев дека се работи за истиот тип на тестенини за кои гарантираат дека е направен само од мешунка и вода) и се исплашив.

SAM_4094.JPG

Ова се многу јх, нели? Овие се направени од наут. И наутот, непреработен, содржи голема количина на јх?

Фанатици :D , ај малку помош овде.
Внесувам што помалку јх, стандард исфрлив било каков леб, благо... Е сега, најдов „тестенини“ само од мешунки. Овие одамна си ги јадам(не често, повеќе сакам свежа храна и салати) и претходно слабеев и со нив. Еве колку и што содржат.

(kolhydrat - јх, varav sockerarter - нивни шеќери)
Прегледај го приврзокот 131897

Е сега, најдов еден друг вид, ги купив, јадев два пати и случајно ми текна да проверам количини на јх и остало(секогаш проверувам пред да купам, ама мислев дека се работи за истиот тип на тестенини за кои гарантираат дека е направен само од мешунка и вода) и се исплашив.

Прегледај го приврзокот 131898

Ова се многу јх, нели? Овие се направени од наут. И наутот, непреработен, содржи голема количина на јх?
Од кај ги купваш овие?

Од Шведска. :)
44g протеин на 100 грама...
640

Nema da e losho da se prakja ovde ako ima mozhnosti, na nash troshok, normalno:D

Мене воопшто не би ми било проблем. Најсериозно ти кажувам. Само што едно пакување од 200 гр кошта околу 3 евра, плус пратката уште толку(од прилика, не сум сигурна)... Ти се исплати? :)

Ќе ми каже ли некој дали има премногу јх на втората слика? Никогаш не сум следела нивна грамажа, сум јадела строго непреработена храна кога сум била на диета.

Мене воопшто не би ми било проблем. Најсериозно ти кажувам. Само што едно пакување од 200 гр кошта околу 3 евра, плус пратката уште толку(од прилика, не сум сигурна)... Ти се исплати? :)

Ќе ми каже ли некој дали има премногу јх на втората слика? Никогаш не сум следела нивна грамажа, сум јадела строго непреработена храна кога сум била на диета.

Mnogu jaglehidrati se toa, na od 100grama, 50g ti se jaglehidrati. Inache se zezam, ne se isplakja toa :D

Негде во Скопје или Македонија сте сретнале грчки јогурт од оној нискомаслен со голема количина на протеини?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom