Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Stek_KAM.jpg

Прв пат го гледам стеков во КАМ, го зедов денес ОК ми изгледа за јадење, али го напукале со емулгатори...Овај е гледам 189 во КАМ, има некаде за слични пари или до 220 нешто подобро?

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Здраво дечки, сакам да прашам нешто во врска со исхрана. Физички сум активен тренирам боречки вештини 3 пати неделно а и останатите денови пешачам по 7-9 км. Имам 15 години и сум 56кг. Можи некој да ме контактира во инбокс доколку е слободен ако можи да ми состави план за исхрана за да кренам на килажа. Благодарам однапред.

Член од
24 ноември 2013
Мислења
216
Поени од реакции
269
практикувал ли некој до сега "intermittent fasting"? 16 часа пост(само вода/кафе/чај), 8 часа јадеш. го користат за симнување масти, и градење мускул истовремено. сакам да пробам, па има ли некој искуство со ова?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
практикувал ли некој до сега "intermittent fasting"? 16 часа пост, 8 часа јадеш. го користат за симнување масти, и градење мускул истовремено. сакам да пробам, па има ли некој искуство со ова?
Ја тоа го практикувам и не ради самиот пост или исходот, туку полесно ми е така. Навикнат сум да не доручкувам, јадам обилен ручек, вечера ми е преодна некад ќе кснам некад не, и после од 12 до утре дента 5-6pm не јадам ништо.

Добро е за регулирање на шеќер, и согорување масти, ама јок за градење мускул. Дури и негативно ќе влијае за градење мускул.
Факт е дека Лајл Мкдоналд го користеше на булк и доби резултати ама збориме за lean bulk. Ако сакаш lean bulk да - технички ќе помогне булкот да е чист, а нема да помогне за мускул.

TL;DR - IF за време на булк ќе го успори булкот ама по чист ќе биде. IF за време на cut ќе помогне да согориш масни резерви. Комбинирано со кето диета - бомбона.

Член од
19 март 2014
Мислења
614
Поени од реакции
928
Могуче за три месеци да се симне минимум 20кила?
Под тоа "минимум" мислам природно.
можно е
јас имам ослабено 24 кг од 15 јануари до 15 април...ништо пржено ништо благо ништо газирано,тестенини никако.секако со многу трчање и основни вежби со сопствена тежина.
според мене многу битна ствар е дали симнуваш од 140кг на 120кг или од 90 на 70.во вториот случај ке ти биде многу многу потешко

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Могуче за три месеци да се симне минимум 20кила?
Под тоа "минимум" мислам природно.
Колку килограми си во моментов?
Дали си бил активен со некаков спорт досега и дали сега спортуваш нешто?
Колку години си? Колку време можеш да одвојуваш дневно и неделно? Колку пари ти се даваат за исхрана/теретана месечно?

Можно е да се ослабе и повеќе од 20кг за 3 месеци, но не е здраво! Исто не е ок и 20кг за 3 месеци, но се постигнуваат.

Пред 4 години лично јас ги ослабев за помалку од 3 месеци 38кг, но не сакаш да го правиш тоа што го правев јас (не зедов никаква хемија ако се истрча некој, после тие три месеци за да ги доисчистам стомачните 2 недели зедов салбутамол и уште една недела ECA стак) и во рок од 4 месеци од бишка бев со стомачни, али не сакаш да му дадеш на телото таков шок , верувај!

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Е арно не си зел хемија, салбутамол и ефедрин. :)
Зборувам првите три месеци дека беа без воопшто ништо, од 115-116 кг на 76-77 кг без никаков топач, од суплементација: протеин, бета аланин, аргинин, креатин етил естер и ЗМА.
6 дена со тренинзи неделно, 5 тежински + 4 кардио + 4 кик бокс константно.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Грчки јогурт, негде?[DOUBLEPOST=1439371350][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 125704

Прв пат го гледам стеков во КАМ, го зедов денес ОК ми изгледа за јадење, али го напукале со емулгатори...Овај е гледам 189 во КАМ, има некаде за слични пари или до 220 нешто подобро?
стокомак 390(така нешо) 2кг, и 208(така нешо) 1кг.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дали околу 300 до 350 грама белка од варено јајце е лошо да се внесува секој ден скоро месец ипол ?

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Не знам колку протеини има во 350 гр јајце, ама знам дека се што внесуваш повеќе од потребното нема никаква корист.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Кои резултати може да се постигнат со вежбање 4 пати на недела, без да пазиш на исхрана? Значи не зборам да јадеш како свиња, туку да не си премногу концентриран на тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom