Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103
Whole wheat Spagetti или White Spagetti ? до сега јадам само Riscossa со сирење или со пилешко,меѓутоа наскоро ќе бидам во калориски дефицит и се мислам дали да продолжам со Riscossa или пак со овие другиве ?
какви и да се, тестенините се прости хидрати и треба да ги избегнуваш ако сакаш да дојдеш до атлетско градено тело

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
Whole wheat Spagetti или White Spagetti ? до сега јадам само Riscossa со сирење или со пилешко,меѓутоа наскоро ќе бидам во калориски дефицит и се мислам дали да продолжам со Riscossa или пак со овие другиве ?
Se dodeka vnesuvas dovolno dietski vlakna i mikronutrienti od zelencuk i ovosje vo denot nema potreba da gi isfrlas

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Mom's Spagetti (y)

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
какви и да се, тестенините се прости хидрати и треба да ги избегнуваш ако сакаш да дојдеш до атлетско градено тело
Ова е многу голема глупост што си ја пишал

G

garthok

Гостин
До колку грама шеќер е ок да се внесува дневно? Според American heart associaton, 37.5 за машки. Да можам во денови кога пијам гејнер да го избегнувам додатно максимално.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Предлог исхрана за накачување на килажа? 62 кг имам, до 70 би сакал да стигнам паралелно со вежбање во теретана.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
175
Поени од реакции
244
Могуче за три месеци да се симне минимум 20кила?
Под тоа "минимум" мислам природно.

G

Goldie

Гостин
Може ако си упорен, јас за 1 месец намалив 5 кг и тоа не се хранам баш најздраво ама физички сум ептен активен (трчање, точак, фудбал итн).

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
би симнал во случај да тренираш два пати дневно,да исфрлиш јаглехидрати од исхрана и да не јадеш овошје.

Многу е тешко за тој период да симнеш 20 кила,ебено тешко.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Smee li da se jade lubenica vo umereni kolicini posle vezbanje ? Nekade procitav deka e dobro za jetrata .

Член од
12 февруари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
6
Здраво
Секоја чест за темата и за експертите. Прочитав доста и фала ви многу.
P.S
Трета недела активен во теретана "and the beat goes on".

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Почнав да слабеаам на 2 јуни..

Досега имам скинато 16.8 килограми во минативе 2 месеци. од 142 на 125. 5 дена не ја имам држено диетата бев на услиена исхрана со мрсни работи.. Боди масс индекс ми падна од 42 на 37.

Инаку диетата ми на напиша нутриционст и плаќам по 2.000 денари месечно да за ми кажува што да јадам..

Диетата е супер квлаитетна.. воошто немаш апетит и ако се мотвираш писхичи да го издржиш стрвот и алчноста за вкусни работи после немаш никаков проблем..
глад се осеќа само првите 3-4 дена...

Дитата дава енергија е здрава, го храни мозокот, има резултати и е издржлива финансиски за во лето..

Вежбам кардио по малце 20-30 минути на неколку дена чисто за весеље..

Планот е во за 8 месеци да изгубам 42 килограми..

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Искрено тоа со кафето го пробав чисто како експеримент, зошто уште во старт бев скептичен дека функционира. Теоријата е дека кафето (стимулатор) + кокосовото масло (триглиериди со средни ланци) директно го ставаат организмот во мод на горење на масти, под услов сабајле да го пиеш ова а да не јадеш ЈХ. Не функционира затоа што самото кафе има калории така да според мене подобра и поефтина опција е чаша зелен чај сабајле. .
еј друже да те прашам за ова кокосово масло
дека на фејсбук имам 5-6 минимум страници што се за здрав живот (на англиски) и многу пишуваат за кокосово масло
какво е твоето искуство?
планирам јас да го земам периодов а и викаат не само со кафе него со многу работи може да се меша

Kajgana Shop

На врв Bottom