Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Мислам дека ми се видоа премногу :)
Се согласувам дека никој не му контролира колку пишуваат, најчесто копираат од по интернет и ставаат и тие што ги пакуваат. А веројатно е пресметано маслото во туната што ја јадеш, маслото има многу 900ккал на 100мл, така да може од него да се собираат толку калории.

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Се согласувам дека никој не му контролира колку пишуваат, најчесто копираат од по интернет и ставаат и тие што ги пакуваат. А веројатно е пресметано маслото во туната што ја јадеш, маслото има многу 900ккал на 100мл, така да може од него да се собираат толку калории.
Оваа туна има 5 грама масти на 100 грама што исто така мислам дека е фарса, а според законот сите прехрамбени фирми се должни да вршат испитување на своите производи. Денес има модерни лабаратории и опрема така да воопшто не е некаков проблем да се утврди тоа, но најверојатно не им се плаќа, а кај нас се може да се продава.

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Јас претежно јадам бел ориз. Кафеавиот ми е многу невкусен и бара подолго време на подготовка.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Јас претежно јадам бел ориз. Кафеавиот ми е многу невкусен и бара подолго време на подготовка.
Дека подолго се спрема да, ама мене ми е многу вкусен.
Прати:
Го вариш колку шо му треба, за тоа време на путер праиш златна мешавина у тефлонско тафче. После тоа коа е готов оризот го ставаш во тавчето, го зачинуваш по мерак, ја му ставам вегета, бибер, ноктец и малце алева пиперка, ко праиш у тафчето заедно со златната мешавина дур не се исуши цела вода, ја го сакам малце по сув, да се дели секое. Вака ми е ептен профи, си праам за 2-3 дена да иам и си го чувам у канче у фрижидер, и само по потреба го пукам у микро праам стек и иам оброк.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Најдобро е да ги тргнете зачините како Вегетата. Ја во оризот ставам грашок, морков и цедам лимон во него и повкусен ми е отколку со вегета а иначе обожавател сум на секакви зачини Ако ви е кисел лимонот, во Тинекс имате лимонов оцет, не е кисел а добар е на вкус. Пробајте, покорисно е отколку зачините.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
што е ова emulgator (sojin lecitin), у протеини едни го има, у другите го има исто ова?

Член од
24 ноември 2013
Мислења
216
Поени од реакции
269
Кафеавиот ориз се пече за 1 саат, само остави го да кисне во вода претходно.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Дома зедовме од тоа машинчето шо прај леб... (Ко Миле Јанакиески се осеќам) Да не имате некои рецепти за лебови со добра нутрициона вредност (со протеини или што ти ја знам)? :)
Ваква е машината иначе.

Последно уредено:
M

Mario Gómez

Гостин
Jas imam posebno aparatce za varenje oriz, malce morska sol stavam a preporaka barem mene mi e vkusno soja sos. Ima od Heinz po edna dve lazicki od koga ke ispari vodata i nekogas stavam edno jajce.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Некој за Виталиа продуктите да пише збор-два?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Дома зедовме од тоа машинчето шо прај леб... (Ко Миле Јанакиески се осеќам) Да не имате некои рецепти за лебови со добра нутрициона вредност (со протеини или што ти ја знам)? :)
Ваква е машината иначе.

Колку бона го зеде ако не е тајна и од каде?[DOUBLEPOST=1426804755][/DOUBLEPOST]
Брат се убив од барање и не можам да ја најдам урдава, ај ако не е тајна од која продавница ја земаш?

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Колку бона го зеде ако не е тајна и од каде?[DOUBLEPOST=1426804755][/DOUBLEPOST]
Брат се убив од барање и не можам да ја најдам урдава, ај ако не е тајна од која продавница ја земаш?
Taa urda ja ima samo bvo zgradite pozadi novata posta vo reonski centar lisice....mlekara males se vika prodavnicata

Kajgana Shop

На врв Bottom