Здраво момци. Го разгледував овој дел од форумов и се надевам ја погодив темава. Тренирам редовно од 2012 Август. Почнав 6 дена во недела со собен велосипед, 2013 и 2014 вежбав Insanity и кошарка надвор и у главном ослабнав 30 килограми(највеќе од Insanity). Бројам калории веќе година дена, не одам до крајни граници ама сепак со текот на времето се научив, користам кујнска вага и не отстапував премногу од вредностите. Почнав сега тренинг за полумаратон. Трчам некаде до 65 километри неделно, 6 дена се трчи 1 ден пауза.
Меѓутоа имам еден проблем. Премногу ми се јаде. Посебно од декември наваму многу јадам. Буквално секој ден јадам некаде до 3000 калории, и покрај тренинзите во Јануари качив 2 килограми, Февруари се мачев да се вратам во нормала ама џабе. Еве Март стана јас 2-3 дена можам да јадам до 2300 калории, денеска јадев 3000, наредните 2-3 дена помалку и пак 3000 и цело време. На што се должи сето тоа? Лани немав проблеми, ретко кога граница од 2300 ја проаѓав а сега константо ми се јаде. Не јадам благо(добро освен во Јануари,затоа и се здебелив), мајонез,салами,гризини такви ствари. Пијам многу млеко (1,6%) и јадам леб оној од житолукс (баварски или нутри). За ручек јадам сите моиве што јадат дома(македонска храна) али во помали порции, без леб и повеќе салата. За вечера зависи, некогаш мусли(пошто сум екстремно гладен), туна,јајца такви ствари.
P.S Ако мислењето не е за темата, слободно бришете.