Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
А ме интересира дали мекици, бакрдан и пржено месо е штетно ?
Не, мекиците имаат многу минерали и витамини кои се есенцијални за здрав живот.

на глупо прашање, глуп одговор

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Не, мекиците имаат многу минерали и витамини кои се есенцијални за здрав живот.

на глупо прашање, глуп одговор
Ќе ти поставам тука прашање да не ја трупаме темата за суплементи. Како го спремаш пилешкиот џигер. Го јадам периодично али тешко идее гаден вкус има. И тоа го пржам со кромидче и малце лукче и оригано, А без кечап и сенф неможам да го јадам, колку толку така му е подобар вкусот. Ако го спремаш на некој друг начин кој е поподнослив за јадење сподели.Него со џигерот треба да се внимава бидејки е висок со холесторол има 563мг на 100гр,па во комбинација со јајца и џигерот во денот многу ке му дојде.Ама како и дае е нутритивно е богат,па 1-2ти во неделата може да се конзумира

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ќе ти поставам тука прашање да не ја трупаме темата за суплементи. Како го спремаш пилешкиот џигер. Го јадам периодично али тешко идее гаден вкус има. И тоа го пржам со кромидче и малце лукче и оригано, А без кечап и сенф неможам да го јадам, колку толку така му е подобар вкусот. Ако го спремаш на некој друг начин кој е поподнослив за јадење сподели.Него со џигерот треба да се внимава бидејки е висок со холесторол има 563мг на 100гр,па во комбинација со јајца и џигерот во денот многу ке му дојде.Ама како и дае е нутритивно е богат,па 1-2ти во неделата може да се конзумира
Исто го праам и јас, со кромидче и некој зачин, зависи од расположење. Мене ми е ок да го јадам така без кечап/сенф, ама моеш ситно сецкан да му фрлиш и доматен сос и оригано/босилек/чубрика и да го напраиш како сос+мевце за врз шпагети.

И да, знам дека е прилично “јак“ во тоа што го нуди, затоа и не е убаво да се јаде пречесто, али that being sad, ништо не е здраво ако се јаде често.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Еве ти од мене рецепт со кој џигерот верувам ќе ти стане едно од поомилените јадења.
-Прво го вариш џигерот, откако ќе го свариш ја истураш водата и го префрлаш во тава. За да не ти прска маслото го тураш џигерот во тавата без масло и мешаш се додека не потсуши, откако ќе потсуши малку џигерот во тавата додаваш масло и пржиш неколку минути колку да добие вкус на пржено (нели веќе е сварен). Во текот на пржењето додаваш вегета, оригано, црн бибер, ким. Јас го јадам со буковец, кромидот не го пржам туку си го јадам свеж, а кечапот ми подмачкува уште подобро со буковецот.

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
Еден совет ако може...Бидејки идам во школо да ми кажете што да јадам во школо

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Прашање
Земам потеин веј, но не вежбам секој ден заради немање време. дали треба да се конзумира секој ден? или само пред тренинг т.е. после тренинг.
Дали веке откако го почнав треба да се пие секој ден?
благодарам

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Прашање
Земам потеин веј, но не вежбам секој ден заради немање време. дали треба да се конзумира секој ден? или само пред тренинг т.е. после тренинг.
Дали веке откако го почнав треба да се пие секој ден?
благодарам
Треа да внесуваш 1.5г протеин на кг активна маса. Ако немоеш од исхрана, пиеш шејк. Ако си изел цело прасе, не пиеш шејк.

Член од
10 март 2014
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.287
Dobro strucnaci , milslev dali da se pie samo koga se vezba. E samo seir da se faka
Пријателе мускулите растат дома не в теретана така да не гледам причина зошто не би пиел во денови кога не вежбаш освен од економски причини.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Еве ти од мене рецепт со кој џигерот верувам ќе ти стане едно од поомилените јадења.
-Прво го вариш џигерот, откако ќе го свариш ја истураш водата и го префрлаш во тава. За да не ти прска маслото го тураш џигерот во тавата без масло и мешаш се додека не потсуши, откако ќе потсуши малку џигерот во тавата додаваш масло и пржиш неколку минути колку да добие вкус на пржено (нели веќе е сварен). Во текот на пржењето додаваш вегета, оригано, црн бибер, ким. Јас го јадам со буковец, кромидот не го пржам туку си го јадам свеж, а кечапот ми подмачкува уште подобро со буковецот.
Го вариш па го ставаш во рерна со компири исечкани (и/или грашак)и зачини....
Мислам дека е време препораките за пржено во овој подфорум да почнете да ги избегавате

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Мислам дека е време препораките за пржено во овој подфорум да почнете да ги избегавате
А делимано ? у нив скоро и да не треба масло,една-две капки треба само.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Минимално масло ставам, вложив 2000 денари за тава керамичка и во неа го пржам ;) Нема гајле од ова да му веруваш на чичо :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Дали е штетно да се зема ова е прашање што треба да се реформулира.
Во која доза е штетно да земам одреден производ.
Ако не сте многу активни тие калории од чоколадо само ќе ве направат гладни, ако сте повеќе активни тие нема да направат ништо.

Што подразбирате под активност, ако седите само дома и ништо не правите нема да трошите многу калории во споредба ако пешачите.

Ако пешачите трошите 3-6 калории во минута може и повеќе зависи до масата.

Така да бидете активни секој ден, по 2 порции зеленчук 500 грама секој ден и 2 порции овошје.

Или на секој 1000 калории по 1 порција зеленчук и овошје.

Протеините со низок % на масти се најдобар избор за да го тргнете гладот.

http://karas4training.com/mk/news/kako-najbrzo-da-gi-izgubite-stomachnite-masni-naslagi

Kajgana Shop

На врв Bottom