Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.916
Поени од реакции
11.286
Добро ли е да се јаде Ѓеврек со Баланс јогурт за појадок?
Ај стави овес или мусли во јогуртот наместо ѓеврек. Имаш поквалитетни јаглехидрати за енергија од сабајле.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
73
Ме интересира нешто па да си прашам :pipi:
Јас сум слаба но за летово сакам малце да ми се познаваат стомачните мускули.
Вежбам веќе од септември, ама не внимавам многу на исхраната.
Навечер не јадам или после вежбање јадам здраво.. Ама на сабалје си јадам благо..
Дали е тоа причината поради која не ми се познаваат? Мора ли да го откажам целосно благото ?

U

Unspecified

Гостин
Ме интересира нешто па да си прашам :pipi:
Јас сум слаба но за летово сакам малце да ми се познаваат стомачните мускули.
Вежбам веќе од септември, ама не внимавам многу на исхраната.
Навечер не јадам или после вежбање јадам здраво.. Ама на сабалје си јадам благо..
Дали е тоа причината поради која не ми се познаваат? Мора ли да го откажам целосно благото ?
Да, секако, благото еден од најголемите причинители за тоа што не ти се познаваат. Гледај да избегаваш, затоа тие се најголемите „празни калории“ каде што не те држат сити, туку тоа задоволство ви бара уште повеќе и повеќе каде што му нема крај на задоволството.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Постои ли кај нас нешто како grass-fed butter, веројатно би се превело органски путер?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Постои ли кај нас нешто како grass-fed butter, веројатно би се превело органски путер?
Да, ќе прашам дома. Мајка ми зима од некој старец на пазар шо си го прави сам. Поубаво нешо не сум пробал, онака сам по себе да го јадеш е убав.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кој интегрален леб или црн е најдобар?
Нутри 400грамското мало од жито лукс или микс од зрна коцкастиот 350грамски исто жито лукс.
Тие 2 се најдобри.[DOUBLEPOST=1422431084][/DOUBLEPOST]
За кафе да не ти е? :D
Има германски путер по продавнициве, наводно најдобар квалитет, али дали е органски веза неам.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
За кафе да не ти е? :D
Има германски путер по продавнициве, наводно најдобар квалитет, али дали е органски веза неам.
Да, иако сум свесен дека е чист bro-sceince од друг аспект сакам да експериментирам нешто во чистењето што го планирам :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да, иако сум свесен дека е чист bro-sceince од друг аспект сакам да експериментирам нешто во чистењето што го планирам :D
Абе путер и кафе со млеко не звучи ко претерано лоша идеја само по себе ако ме прашуваш, освен вишакот калории при чистење.
Само кај ќе најдеш тоа кокосовото масло и другото масло? Или само со путер ќе го фураш?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Абе путер и кафе со млеко не звучи ко претерано лоша идеја само по себе ако ме прашуваш, освен вишакот калории при чистење.
Само кај ќе најдеш тоа кокосовото масло и другото масло? Или само со путер ќе го фураш?
Вишок калории да, ама намалување на апетитот што го носи само по себе ги покрива истите, особено кај мене кафето е многу силен супресор на апетит + плус енергијата што ја дава наутро баш кога ќе ми треба. Кокосово масо се наоѓа оваа е 100 и нешто денари.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вишок калории да, ама намалување на апетитот што го носи само по себе ги покрива истите, особено кај мене кафето е многу силен супресор на апетит + плус енергијата што ја дава наутро баш кога ќе ми треба. Кокосово масо се наоѓа оваа е 100 и нешто денари.

Баш го видов ова пред една недела, страв ми беше да прашам која цена е мислев ќе ми речат 300-400 XD
Сеа ова идејава со кафево не ми звучи и толку не возможна.
Ај баш пробај ја и извести како е :D
Обожавам здрави масти, обожавам кафе, what could go wrong.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Баш го видов ова пред една недела, страв ми беше да прашам која цена е мислев ќе ми речат 300-400 XD
Сеа ова идејава со кафево не ми звучи и толку не возможна.
Ај баш пробај ја и извести како е :D
Обожавам здрави масти, обожавам кафе, what could go wrong.
Од април натаму, чекам да пројде Велигден па да се чистам :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom