Искрено или не за сопственото минато

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Треба да одберам едно, не разбирам?
Животинки имаа моите родители кога се родив, цел живот сум со животни, не сакам поинаку да живеам.
Животните не ми менуваат партнер, имав партнер и животни, и тој човек сака животни колку што јас сакам.
Нормално дека ќе бидам со маж, со кој ќе делиме заеднички вредности (нешто што прв го спомна - што ти било важно при избор на сопатничка) - исто е. Јас и ти имаме различни вредности, што е сосема океј. Не можеме сите со сите да бидеме компатибилни.

**Не барам "перфекција" во маж. Јас сум далеку од перфектна. Но мора да имаме заеднички погледи на животот, во спротивно само би се унесреќувале еден со друг. Не зборувам за ситници и небитни работи, баш дадов примери за многу битни работи - на пример имање дете, земја на живеење, ставови кон религија. Кога јас веќе знам дека сакам да имам дете, не сакам да се отселам од земјава, иако не сум верник многу почитувам македонски традиции (вклучително и православни), како би била океј со маж кој не сака дете, во процес е на селење, не сака да чуе за славење Божиќ на пример?

Мислам дека ме разбираш што сакам да кажам.
Не ме свати, кога реков ти треба мачор мислев на метафора за маж.

Сите со сите дефинитивно не се компатибилни. Екстроверти, интроверти, амбиверти, харизматици и перфекционисти. Најбитно е да не изгубиш надеж.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.492
Поени од реакции
26.043
Менува, таа има секс, останатите плачете зошто таа има секс. Башка ако се запне да тужи, пак таа ќе има секс + ќе добие оштета, вие ќе продолжите да плачете дека има секс, тој што снимил ќе добие казна + досие кое не се брише, па со среќа нека му е селење низ цивилизиран свет. ;)

Што рече Севе арно на еден поп вака што кењаше, конкретно за нејзината снимка: јас имав многу добар секс, што ти препорачувам и на тебе. Само со личност од спротивниот пол.

До читање :smirce:
Пак не знам. Ете тоа и тоа да речеме дека е вистина дека плачеме што имала секс, ете и тоа што и Северина со попот не знам каква врска имаат со темава ама да речеме имаат врска , не знам пак како го менува фактот дека таа е покварената у случајот што го изиграла идниот маж. Тој кога донзал за тоа какво минато имала ја откачил. И сега ти ја жалиш како таа била жртвата а таа е цело време иствари манипулаторот.
Ама секако Северина, попот и ние што сме плачеле што таа имала секс сме криви.

Не си глупа а многу се правиш и идеш офтопик за да реалтивизираш и да не дадеш конкретен одговор.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.043
Поени од реакции
9.374
По природата на нештата, жените бираат, мажите се одбрани. Не само кај човекот, познато е кај повеќето видови дека женката ќе го одбере тој со најдобри гени, @Ingvar е многу во право за тој муабет.
Но, во човечкиот вид тоа се претвори во инцелски групи, кои порано само се сомневавме зошто не ебат, сега само сами нè уверуваат дека сомнежите биле на место.
Тие инцели што ги ламфате се уствари тие со генетски грешки, синдроми и сл. Нормално е да рефлектираат некој бес од причина што не се прифатени и не постигнале некоја цел која е колективно општо прифатена. Такви ги има и меѓу жените само што не се реактивни по природа. Не е никакво задоволство да кажеш дека не ебеле, може утре таков син ќе имаш. Иначе жена бира со кого ќе се ебе а маж бира која ќе ја земе за жена....не е баш така едноставно. Математички гледано мажи вс жени се 50:50 а само 20% од мажите се со "екстра" гени кои пак се ствар на перцепција и медиумско програмирање.
Критикувате мизогинија а уствари сте бетер од тие што ги критикувате.
Паричката има секогаш две страни, запамти го ова....ај сега сум пијан, да не утнам нешто....секое добро.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Не ме свати, кога реков ти треба мачор мислев на метафора за маж.

Сите со сите дефинитивно не се компатибилни. Екстроверти, интроверти, амбиверти, харизматици и перфекционисти. Најбитно е да не изгубиш надеж.
Те сфатив вториот пат. Ти одговорив и за "совршенството". :)
Автоматски споено мислење:

Тие инцели што ги ламфате се уствари тие со генетски грешки, синдроми и сл. Нормално е да рефлектираат некој бес од причина што не се прифатени и не постигнале некоја цел која е колективно општо прифатена. Такви ги има и меѓу жените само што не се реактивни по природа. Не е никакво задоволство да кажеш дека не ебеле, може утре таков син ќе имаш. Иначе жена бира со кого ќе се ебе а маж бира која ќе ја земе за жена....не е баш така едноставно. Математички гледано мажи вс жени се 50:50 а само 20% од мажите се со "екстра" гени кои пак се ствар на перцепција и медиумско програмирање.
Критикувате мизогинија а уствари сте бетер од тие што ги критикувате.
Паричката има секогаш две страни, запамти го ова....ај сега сум пијан, да не утнам нешто....секое добро.
Најголема грешка се манифестира во очекувањето дека некој нешто им е должен (посебно жени) само затоа што постојат.

Едит: зборувам за прокреација, не за кежуал секс. Истото не е врзано со брак.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.043
Поени од реакции
9.374
Најголема грешка се манифестира во очекувањето дека некој нешто им е должен (посебно жени) само затоа што постојат.

Едит: зборувам за прокреација, не за кежуал секс. Истото не е врзано со брак.
Они постоеле и ќе постојат без разлика дали на нас ни одговара или не. Она што можеме ние да направиме е да го сведеме негативното влијание на минимум. Кај нас до душа не сум приметил дека нешто е многу се појавуваат девијантни однесувања во таа насока. Вакви опасни случаи ги има по запад....овде не верувам.
Муабетот ми е што таму кај што вакви случаи станале опасни секогаш има некој булинг и сл. Не е пристапот како што треба, треба на таквите да им се објасни дека нема никад здрава права жена да ги прифати такви какви што се...едноставно таква е природата на нештата,
И неможе секој што не ви се вклопува у вашите феминистички погледи на светов инцел да го правите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Они постоеле и ќе постојат без разлика дали на нас ни одговара или не. Она што можеме ние да направиме е да го сведеме негативното влијание на минимум. Кај нас до душа не сум приметил дека нешто е многу се појавуваат девијантни однесувања во таа насока. Вакви опасни случаи ги има по запад....овде не верувам.
Муабетот ми е што таму кај што вакви случаи станале опасни секогаш има некој булинг и сл. Не е пристапот како што треба, треба на таквите да им се објасни дека нема никад здрава права жена да ги прифати такви какви што се...едноставно таква е природата на нештата,
И неможе секој што не ви се вклопува у вашите феминистички погледи на светов инцел да го правите.
Не е до феминистичките погледи, туку фактот опседнатост со жени кои не ги сакаат нив - одма се калаштури, ороспии, сè освен жени кои едноставно не ги сакаат нив. И нема ни обид за саморефлексија, еј, да не правам јас нешто што ги одбива - не, напротив, сите жени се криви што мене не ме сакаат. И сите можни причини ќе ги најдат, освен дека самите не чинат. Затоа реков ментална гимнастика малку и поглед кон сам себе, што нудиш за да те сакаат? Само зошто постоиш и тоа е доволно?

А за булинг да не почнуваме. Најголем булинг вршат мажи, и кон мажи и кон жени.

Едит:
И грешка си дека ги нема. Во прилично заебано општество живееме, каде што ми е смешно да зборам за феминизам како појава. Па само за безвезе работа, зошто живеам сама, а не со моите, не со мажот какви глупи коментари имам добиено - и не само јас, каде се посериозните муабети.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.441
Старите феминистки како суфражетките хавуз би ги правеле, би ги паљеље со бенѕин овие новиве, би им се напиле крв да знаат дека подржуваат секакви аномалии.

Член од
12 март 2024
Мислења
143
Поени од реакции
244
Старите феминистки како суфражетките хавуз би ги правеле, би ги паљеље со бенѕин овие новиве, би им се напиле крв да знаат дека подржуваат секакви аномалии.
Додуша женичките од тоа време во САД беа и за прохибиција на алкохол и скршија џам, само им го накршија на криминалците што се збогатија од шверц од Канада и Европа. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Што потоа? Ќе си имаш секс и понатаму со истиот човек дафак?
Па ти два пати во една реченица потенцираше дека немало поубаво од првиот пат меѓу девици:
Дали има нешто поубаво и поздраво во една врска, од двајца што ги доживуваат првите сексуални доживувања за прв пат меѓусебно.
А ти само си сакала да кажеш дали има поубаво од имање само еден партнер во животот, не знам зошто стави акцентот на убавината на првиот пат имање секс v. мојот пост кој проблематично промовира промискуитет. Океј да, имање само еден партнер е исто така кјут но не сите ги добиваат истите шанси за бајка. Океј и само за “сервисерите” кои стравуваат да не ја разлабавил претходно некој црнец за да се у денајл зашо се осеќа широко. Подеднакво е правилно да имаш само еден и да имаш бројчано минато, не те расипува второто како роба, можеш пак да се заљубиш вистински, да имаш вистинска интимност, здрав долгогодишен брак и сѐ што еден заслужува и може тоа да го побара или понуди кога се стекнал со искуство, тоа од околу ми е мене проблемот кога пишуваш од височините.

Статистиката стои на моја страна, оние бракови каде брачните другари имаат најмалку сексуални партнери се најдолготрајни. Зошто? Бидејќи секс е интимно поврзување, особено за жените.
Статистика хаха, точно нашите родители помалку се разведувале од денешницата но јас знам примери каде во една недела полиција тропна кај двајца во комшии да де-ескалират ќотеци. Некои жени така си го поминаа бракот и животот. Точно, немало толку разводи бидејќи немале ни интернет, ни светот не беше отворен… дејтинг пулот е толку голем што имаш ептен ниш кандидати за дејтање по твој терк па не мораш да прифатиш некој што е избран за тебе. Не може повеќе разводи да е сега проблем а во други теми да се радуваме што може да го напушти насилникот и да биде заштитена. Може и законски да забраниме развод и да дојдеме до 100% но зарем само кон висока бројка целиме или има свит спот? Повеќе разводи за мене значи повеќе слобода за луѓето без разлика дали се во право или не да прават што сакаат со нивниот живот. Просто. Зошто комплицираш?

Проблемот е во тоа што на моменталниот дечко не му дава после 3 месеци, а на некој рандом во 45 минути од запознавање му ја дува пајпата.
Се надевам ѝ рокнал тужба на курвата, си постои таму регулација со права и обрски кога, како, каде не само што треба да се даде туку и да се земе.

Ќе кажев да не се потресуваш како да си ја имал да влезе у прво полувреме пред 45’ за 100че ама се потресе, изгледа од прехлада поради многу ветар у грб од the boys на темава. Само течности и одмор и ќе прочитаме постови вредни за читање.

IMG_0617.jpeg

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Се надевам ѝ рокнал тужба на курвата, си постои таму регулација со права и обрски кога, како, каде не само што треба да се даде туку и да се земе.
Недоследност како карактерна особина. Незнам што мешаш права и закони.
Ќе кажев да не се потресуваш како да си ја имал да влезе у прво полувреме пред 45’ за 100че ама се потресе, изгледа од прехлада поради многу ветар у грб од the boys на темава. Само течности и одмор и ќе прочитаме постови вредни за читање.
А ти собирај си поенчиња белки ќе ти фрли некоја nude во ДМ.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Недоследност како карактерна особина. Незнам што мешаш права и закони.
А ти собирај си поенчиња белки ќе ти фрли некоја nude во ДМ.
Па ти го претстави како проблем ако некоја дала на 45’ а на некој за 3 месеци. Права и законите се подбивање со тебе бидејќи НЕМА правила и закони кога треба некому да му се даде, остај што нема давање и земање, туку нема ни простор да се споредува со претходниот тајмингот. Дали сфаќаш самата логика ти е фалична, ако била курва и дала на 45’ како е сега проблем што се чува и дала на 3 месеци од кога подобро се запознале, претпазливо и без брзање? Нели тоа бараш, да не се курви? Каква ќе беше ако дала на 35’ и овој после ја гоустнал кога си завршил работа? Никоја не должи ништо никому само оти некој бил фин 45’ или три месеци, тоа е првото низ кое треба да поминеш. Тоа не е на база машки/женски туку почитување индивидуалноста и правото на избор да се прави што и да се сака со својот живот. Луѓе што мислат дека се дава и зема се истите што мислат дека им се должи секс оти потенцијално во нивните глави подобро ќе ги третираат “курвите” кои по некоја за ним непозната причина бираат лоши момчиња.

Колку лош џаб беше тоа со нудс во дм, во следниот пост може да ги извадаме ракавиците и да си поиграме креативно ако беше покана за тоа. Јас не сум ванила како пума, немам проблем да си извалкам ра… ката.

IMG_0618.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.108
Поени од реакции
30.172
Па ти два пати во една реченица потенцираше дека немало поубаво од првиот пат меѓу девици:
Да, за една врска...
Ме мрзи да ти го читам постот искрено, можеби покасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom