Иран - MAKЕДОНИЈА (18.11.2009) во Техеран (1-1)

П

Паспарту

Гостин
Ne gledajte ednostrano!
Nikoj ne govori za sega!
Govirime generalno!

Plus, jas garantiram deka nema da ne pobedat iako se vo baraz.

Ednostavno, nam ni ide koga ne treba!

Nie sme kampanjci, ama sme so dobri igaci.

problem e parata, srekjata i gramzivosta na drugite koi ja vodat reprezentacijata i federacijata! :smir:
Може нема да победат, но барем се горди на тоа што стигнале до баражот, а во група со Шпанија, Турција и Белгија тоа е голем успех :) Ние едноставно после секој циклус сме со наведнати глави, секој циклус правиме тим за следниот итн... Јас и порано кажав, да имаме селектор со железен менталитет, селектор кои ќе знае што сака сигурен сум дека ќе играме во бараж без проблем, но додека имаме селектор кој е поставен само поради тоа што му завршил работа на мајмунон во кумановскине села нема да мрднеме од 4то место... :smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pacovski moron.
Pa barem ovaa se brani!

Za nasite treba kotek!
A za federacijata besilka!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Еве, сега ги видов и головите. Голот што сме го примиле ептен глуп, едноставно веќе ја имаше в раце Пачовски, топката.
Лазаревски асистирал....... Браво...... Изненадува позитивно...... Конечно и од него нешто супер.......:smir::smir::smir::smir::smir:

П

Паспарту

Гостин
Лазаревски асистирал....... Браво...... Изненадува позитивно...... Конечно и од него нешто супер.......:smir::smir::smir::smir::smir:
Лазаревски секогаш имал добри центаршутеви, проблемот е како да се искористат тие :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Кај нас и Чиро да дојде... Ке проба да им даде знаење - сите ке го одбијат, ке проба да им внесе страв - ке му кажат КОЈ СИ БЕ ТИ.... и ке си оди.........:smir:
Епа ако не сакаат милум тогаш силум :pos2::pos2:

Голот што го прими Пачовски :nesvest::nesvest:

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Лазаревски секогаш имал добри центаршутеви, проблемот е како да се искористат тие :)
Neznam dali ja gleda utakmicata...Jas go gledav samo vtoroto poluvreme i vidov deka toj bese edinstveniot dobar centarsut na Lazarevski

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Друже јас ги почитувам нашиве играчи, но во моментов да збориме дека сме подобри од босанците едноставно не иде :) Они имаа потешка група од нас и завршија втори. На нас ни падна убедливо најлесната група и завршивме 4ти. Ние ќе имаме резултати кога ќе играат најдобрите, кога репрезентацијата ќе ни биде составена од играчи кои играат и се трудат, а не играчи на кои селекторот им е комшија, се знае со татко им итн... :) Супер резултат е овој против Иран, но џабе играме добро на пријателски кога во квалификации почнуваат да играат еврата и шансите ги губиме уште на прв натпревар :smir:
Кои се тие играчи?
Неџипи- убедвило најзборен играч по форуми, дечкото не прави буквално ништо ни гол ни асистенција ни жут ни црвен:) да не речам дух
Тричковски-направи мега трансфер за наши услови во Ѕвезда, сега e на позајмица во Енозис во Кипар, исто ништо посебно не игра.

Ѓуровски, Муровски, албанчиња во Швицарска тие не ги знам ама знам дека сигурно нема да не воскреснат од оваа мизерија.

Ни требаат 5-6 нови млади момци што играат низ Европа првокласен фудбал или па немора од Европа може и тука да играат, ама знаеме кај нас каква е состојбата на младинскиот фудбал.

Сржта на секоја држава со било кој спорт е работењето со младинските категории, нажалост кај нас само Велија Рамковски работи со младинците очигледно.

П.с Од кога нашиот жив ѕид не скока на слободни?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Филип Ивановски дали играл и ако играл како изиграл ??

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Вечерва Босна-Португлија ќе биде страва утакмица :vozbud:

Инаку нашиве добро одиграле само мора поглема храброст и заложување во следните квалификации за ЕП 2012.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Вечерва Босна-Португлија ќе биде страва утакмица:vozbud:

Инаку нашиве добро одиграле само мора поглема храброст и заложување во следните квалификации за ЕП 2012.
Си ја утнал темата, овде ако не заприметни се збори за натпреварот Иран-Македонија и се поврзано со нив.

За Босна ако добро забележуем овде се збори. Ти ко модератор би требало подобро да се снаоѓаш со темеве на форумов.

За натпреваров конкретно, Пачовски напрае кикс денеска, одбрани пенал со Канада. Дали за толку краток период има пад на формата, не знаем искрено и не ми се веруе. Нека се запраша Јонуз дали и наредна ќе го повика.
Пандев гол со стил, колку само мерак ми се прае кој ќе даде некој гол за репрезентација :vozbud:
Ќе биде далеку најдобар стрелец за репрзентација, тешко дека некој ќе го стигне. А Лотито сигурно си ја треска главата денојве гледајќи како Пандев постигнува голови.:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Си ја утнал темата, овде ако не заприметни се збори за натпреварот Иран-Македонија и се поврзано со нив.

За Босна ако добро забележуем овде се збори. Ти ко модератор би требало подобро да се снаоѓаш со темеве на форумов.

За натпреваров конкретно, Пачовски напрае кикс денеска, одбрани пенал со Канада. Дали за толку краток период има пад на формата, не знаем искрено и не ми се веруе. Нека се запраша Јонуз дали и наредна ќе го повика.
Пандев гол со стил, колку само мерак ми се прае кој ќе даде некој гол за репрезентација :vozbud:
Ќе биде далеку најдобар стрелец за репрзентација, тешко дека некој ќе го стигне. А Лотито сигурно си ја треска главата денојве гледајќи како Пандев постигнува голови.:smir:
Ова беше само надоврзување на претходните коментари погоре кои очигледно ги има многу повеќе но сепак дадов коментар за Иран-Македонија во истото мислење во контекст на темата.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Не ги шитнавме туку ги отстапивме на работнички затоа што во претходната сезона на крајот се правеа манги и не сакаа да играат и губевме по 9:1 ако се сеќаваш. А со тоа не го заслужија вардаровиот дрес за идната сезона. На мечот со нас ни даде еден гол а еден намести. Али затоа после ги смачкавме два пати со многу послаб тим а он немаше никаква позабележителна улога на тие два меча:toe: напротив беше меќу најслабите поединци на теренот. Претходниот пост не се однесуваше само на тој меч дека бил мотивиран. Сакав да кажам дека на еден меч беше топ на следниот не даваше максимум и беше нула. Впрочем скоро на сите гостувања немаше оценка над двојка што е поразително :kesa: Зборам за таа сезона. А истото му се случува и во дресот на Работнички. Едноставно нема константност во неговата форма иако игра во првенство кое е едно од најслабите во европа. И затоа од него не може да се очекува којзнае што:toe:

Јас мислам дека треба да му се даде шанса на Вандаир во нападот:smir: А знае ли некој што направија со овој од Ѓорче штакурот лани што беше што му даваа државјанство:toe:
Штакурот или Вашингтон е у Партизан
Да не го продадеа Ѓорче Петров да го задржеа уште пола сезона ќе добиеше Македонско државјанство и ќе можеше да игра за Македонија

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Друже јас ги почитувам нашиве играчи, но во моментов да збориме дека сме подобри од босанците едноставно не иде :) Они имаа потешка група од нас и завршија втори. На нас ни падна убедливо најлесната група и завршивме 4ти. Ние ќе имаме резултати кога ќе играат најдобрите, кога репрезентацијата ќе ни биде составена од играчи кои играат и се трудат, а не играчи на кои селекторот им е комшија, се знае со татко им итн... :) Супер резултат е овој против Иран, но џабе играме добро на пријателски кога во квалификации почнуваат да играат еврата и шансите ги губиме уште на прв натпревар :smir:
Можеби не сме подобри од Босанците, но тие имаа мизерна група. Не ги совладаа двата фаворити (од Шпанија двата меча ги изгубија, на вториот беа демолирани со 5-2, а со Турција играа еднаш нерешено, еднаш изгубија). Имаа среќа поради киксевите на Турција, а Белгија, Естонија и Ерменија се репрезентации кои во овој момент секоја средна репрезентација од Европа може комотно да ги демолира. Разликата помеѓу нас и моменталната игра на овој Босански тим е во тоа што... ние можеби можеме да изиграме феноменално и да останеме непоразени против Англија и Холандија, но исто така можеме да изгубиме и од Андора. Некако не се мотивирани нашиве играчи кога играат со послаборангирани репрезентации.

П

Паган-др

Гостин
Имаше пренос на некоја од нашиве телевизии? Ја од школо на лајвскор "гледав". За резултатов, не сум нешто нај нај ама задоволен сум, сепак пред нас се на уефа ранкинг.

п.с. ни ова не ми држи вода многу зошто Канада се пред нас и пак ги растуривме 3-0.

Kajgana Shop

На врв Bottom