- Член од
- 30 април 2009
- Мислења
- 795
- Поени од реакции
- 91
Во овој случај медицината која е наука.Кој е тој субјект што детерминира што е нормално или не?
Дедо Боже од библијата, коранот или слични книги на нив кој пропагира сексизам, робовладетелство, шовинизам итн, итн во стариот завет и ајетите ?
Влада на република Македонија која донесе закон за доживотнии пензии на пратениците?
Влада на САД која донесе регрет за бомбандирање на Србија и Ирак и уби милиони цивили?
Не знам што е тоа ако не е табу, не ми паѓа од памет да обландирам нешто за да го подметнам ама останува прашање на личен избор.
Некој по 1000 години ќе пишува за нас со одвратност дека имаме секс и раѓаме деца кога може истото да го направиме преку инкубатор и со модификација на гени ќе излегуваат се саде генијалци и ќе се запрашува дали е тоа нормално бе луѓе еј раѓаат живоротки како во 21 век.
Законодаството е застарено тотално, што еве ако јас сакам да ја оставам пензијата на мојата сестра, под ова не подразбирам да имам секс или некакви односи туку за да ги искористам бенифициите на државата сакам да склучам брак со сестра ми која после мојата смрт би била носител на одреден процент од мојата пензија со еден збор би и помогнал финансиски до крајот на животот.
Најголем проблем инцестот има од стигматизацијата на општеството инаку останува право на сопствен избор.
Никој не те тера да спиеш со својот брат или сестра, ова како мантра се повторува кога некој ќе зборне за ваква тема, муабетот е да не му се мешаш во правото на избор ако некој сака да го прави тоа.
А ако сакаш да ја оставиш пензијата на сестра ти или да ја помагаш финансиски има други начини да го направиш тоа, можеш да штедиш, сега со новиот закон за пензиско осигурување пензијата може да се наследи, не сите имаат толку чисти мисли како ти, па од тука и произлегува законот за забрана на брак помеѓу крвно сродство.
Точно дека се е право на личен избор, право на личен избор е педофилијата, па ај да ја легализираме, После 1000000000000000000 години може некој ќе рече како во 21 век не било нормално да водиш љубов со 3 годишно дете, така невино и чисто....
Одете лечете се бре до кај ви дојде паметот. Оф што нема да изначитам од помладиве генерации бреее у уста да им се посерат ке речат дека е нормално гомна да јадеш.
Извинете на речникот но немам други посоодветни зборови ....