Инцест

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Кој е тој субјект што детерминира што е нормално или не?
Дедо Боже од библијата, коранот или слични книги на нив кој пропагира сексизам, робовладетелство, шовинизам итн, итн во стариот завет и ајетите ?
Влада на република Македонија која донесе закон за доживотнии пензии на пратениците?
Влада на САД која донесе регрет за бомбандирање на Србија и Ирак и уби милиони цивили?
Не знам што е тоа ако не е табу, не ми паѓа од памет да обландирам нешто за да го подметнам ама останува прашање на личен избор.
Некој по 1000 години ќе пишува за нас со одвратност дека имаме секс и раѓаме деца кога може истото да го направиме преку инкубатор и со модификација на гени ќе излегуваат се саде генијалци и ќе се запрашува дали е тоа нормално бе луѓе еј раѓаат живоротки како во 21 век.

Законодаството е застарено тотално, што еве ако јас сакам да ја оставам пензијата на мојата сестра, под ова не подразбирам да имам секс или некакви односи туку за да ги искористам бенифициите на државата сакам да склучам брак со сестра ми која после мојата смрт би била носител на одреден процент од мојата пензија со еден збор би и помогнал финансиски до крајот на животот.
Најголем проблем инцестот има од стигматизацијата на општеството инаку останува право на сопствен избор.
Никој не те тера да спиеш со својот брат или сестра, ова како мантра се повторува кога некој ќе зборне за ваква тема, муабетот е да не му се мешаш во правото на избор ако некој сака да го прави тоа.
Во овој случај медицината која е наука.

А ако сакаш да ја оставиш пензијата на сестра ти или да ја помагаш финансиски има други начини да го направиш тоа, можеш да штедиш, сега со новиот закон за пензиско осигурување пензијата може да се наследи, не сите имаат толку чисти мисли како ти, па од тука и произлегува законот за забрана на брак помеѓу крвно сродство.

Точно дека се е право на личен избор, право на личен избор е педофилијата, па ај да ја легализираме, После 1000000000000000000 години може некој ќе рече како во 21 век не било нормално да водиш љубов со 3 годишно дете, така невино и чисто....

Одете лечете се бре до кај ви дојде паметот. Оф што нема да изначитам од помладиве генерации бреее у уста да им се посерат ке речат дека е нормално гомна да јадеш.

Извинете на речникот но немам други посоодветни зборови ....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Арно спомна и копрофагија...некрофилија за која седница на Влада е? Стварно човек да се замисли како некој сака да покаже либералност и напредност :) ама има да се заебат гадно, ќе легне брат со сестра му, ќе се гушкаат и допираат ама ко ќе му влезе татко му, кога ќе му го пикне одзади, златна тројка...фикција де :toe:

вакви оргии само Калигула можел да замисли и оствари

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Каков треба да биде човекот: тоа звучи подеднакво невкусно и апсурдно како: "какво треба да биде дрвото." - Ниче. (нормално, се додека не им пречи на било каков начин на останатите)

Сите сакаме останатите да бидат исти како што сме ние, или што е можно повеќе слични. Себично 200 на саат.

Г

Господ

Гостин
Се додека е во границите на фантазијата...е ок :pipi:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Во овој случај медицината која е наука.

А ако сакаш да ја оставиш пензијата на сестра ти или да ја помагаш финансиски има други начини да го направиш тоа, можеш да штедиш, сега со новиот закон за пензиско осигурување пензијата може да се наследи, не сите имаат толку чисти мисли како ти, па од тука и произлегува законот за забрана на брак помеѓу крвно сродство.

Точно дека се е право на личен избор, право на личен избор е педофилијата, па ај да ја легализираме, После 1000000000000000000 години може некој ќе рече како во 21 век не било нормално да водиш љубов со 3 годишно дете, така невино и чисто....

Одете лечете се бре до кај ви дојде паметот. Оф што нема да изначитам од помладиве генерации бреее у уста да им се посерат ке речат дека е нормално гомна да јадеш.

Извинете на речникот но немам други посоодветни зборови ....
у право си.....
ми се допаѓа речникот...и така го употребуваме во секојдневниот живот :D

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Како прво не е за џабе забрането и тоа трае и трае повеќе од 5000 години дека Мајка си е Мајка не може да биде сопруга, тетка, вујна... сè друго е болно. Исто и со таткото и со братот сестрата.
Второ медицината не за џабе не дозволува до трети братучеди да се земаат... Би се родиле деца со аномалии.

Не знам што мислеле во Хрватска кога го носеле законот, ама кај нас не треба ни да се размислува на таа тема. Едноставно за мене чак и кога ќе помислам, а и сега дури пишувам ми се ствара гадење од ова.

Не би сакал да си го слушнам утре детето кај што му кажува на некој другар или другарка, "вчера брат ја мував брачеда ми" или уште полошо сестра ми

Болнооооо

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Треба да се има толеранција и да се почитува неговата сексуална ориентација. Живееме во 21-ви век и некои предрасуди треба да паднат...

--- надополнето ---

Инцестот е игра која може да ја игра целото семејство :)
What happens in the family stays in the family...:vozbud:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Најбед кој може да те земе е овој.

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
Треба да се има толеранција и да се почитува неговата сексуална ориентација. Живееме во 21-ви век и некои предрасуди треба да паднат...
:

ама кон СОПСТВЕНА МАЈКА???
тоа не е никаква сексуална ориентација и тоа неможам да го почитувам.никогаш.

Братми да се пали на мајками и јас да почитувам? никогаш.

I

Intex

Гостин
Имаат право на избор педофилите? Навистина имаат? Педофилијата е психичко пореметување, шо значи немаат избор. Не сакаат да го прават тоа, туку мораат.
ама кон СОПСТВЕНА МАЈКА???
тоа не е никаква сексуална ориентација и тоа неможам да го почитувам.никогаш.

Братми да се пали на мајками и јас да почитувам? никогаш.
Океј, брат ти се пали на мајка ти, под претпоставка. Се додека и она не се пали на него, нема да има инцест.
Е ако и она се пали на него ќе имаме двајца возрасни кои си го имаат меракот, и се сексаат, во тој случај мајката и синот. Е тоа е инцестот.
Никој не може да го забрани тоа, се додека остане во семејството. x)

Kajgana Shop

На врв Bottom