Инцест

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Во ниеден момент не те навредив и искрено незнам што му фали на мојот речник?
Ти колку што сфатив студираш психологија, еден ден гордо ке се пофалиш со диплома, се надевам ке најдеш работа било каде во училиште приватно бла бла не е битно.
Како ти би решила еден ваков проблема ако некој дојде и ти побара помош?
Ти би му кажала “еј слушај љубов си е љубов бидете си заедно никој нема право да ви каже ништо вие се сакате“?????
Навистина сум изненаден од едно вакво размислување на некој иден психолог. Можеби си паметна за себе, но за друг?
Нигде не реков дека ме навреди мене, ама треба да се внимава кога се користи фразата „ментално заболување“. Не можеш да трчаш наоколу и да ги нарекуваш сите ментално болни зашто не ти се допаѓа она што тие го прават. Затоа така ти реков.
Што се однесува до тоа што сум студент на институтот на психологија, само да кажам дека досадни сте коа ми ја вадите дипломата низ нос на секоја тема. Сеуште не сум дипломирана, сеуште не знам да се справам со секој психички проблем и далеку сум од терапевт. Чоек не може да има став ако не па
И напишав и во минатиот пост:
Не сум толку слободоумна да ги гурам да си ги бараат правата, ама знам дека ако им се забранува ќе ти се качат на глава.
Не моеш да им забраниш зашо ќе ти се дешава Ромео и Јулија сценарио. И на хомосексуалците им се забранува да бидат заедно па ете глеаме шо се дешава со барањето на правата.

T

TheJester

Гостин
Не е кај албанциве, кај евреите е тоа. Читај за Ротчилдови, ќе ти стане појасно шо и како е.
Кај нас во северо-западна Македонија? Не заебавајте, не сум слушнал за такво нешто кај нас во Македонијава ни.

Ај вака, она како психолог треба да најде причина зошто и како се случил тој гнасен чин. Сигурно не живееле заедно 20 години, и тек после им текнало да си се вљубат. Гарант тек после некое време се сретнале, може и воопшто не се виделе, како случајот во Германија, и дошло до тоа што дошло.
Да се разбереме, не ги оправдувам, ама причините треба да се бараат во општеството, а не во нив.
Ама зошто се факате бе за тој конкретен пример има малмилион луѓе кои живееле 20 години заедно и пак се заљубуваат имаат сексуално односи. Збориме опсто за секаков вид инцест. Татко-деца, брат-сестра...Општеството како такво неможеш да го поправиш. Ама како поединес индивидуа може да му се помогне. Затоа служат психолозите во училиштата, децата се учат дур се мали, а тие што не си ја вршат работата и пијат само кафиња по цел ден е тоа може е дрешка на државата и општеството. Дур немаш ништо на свој грб не те засега. Така?

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Не е кај албанциве, кај евреите е тоа. Читај за Ротчилдови, ќе ти стане појасно шо и како е.
Кај нас во северо-западна Македонија? Не заебавајте, не сум слушнал за такво нешто кај нас во Македонијава ни.
E мене за албанците ми кажуваа, дека и кај нив имало такви бракови.

T

TheJester

Гостин
Нигде не реков дека ме навреди мене, ама треба да се внимава кога се користи фразата „ментално заболување“. Не можеш да трчаш наоколу и да ги нарекуваш сите ментално болни зашто не ти се допаѓа она што тие го прават. Затоа така ти реков.
Што се однесува до тоа што сум студент на институтот на психологија, само да кажам дека досадни сте коа ми ја вадите дипломата низ нос на секоја тема. Сеуште не сум дипломирана, сеуште не знам да се справам со секој психички проблем и далеку сум од терапевт. Чоек не може да има став ако не па
И напишав и во минатиот пост:

Не моеш да им забраниш зашо ќе ти се дешава Ромео и Јулија сценарио. И на хомосексуалците им се забранува да бидат заедно па ете глеаме шо се дешава со барањето на правата.

Не се фатив јас за твојата диплома. Ми се најде само како конкретен пример. Извини ако те повредив. Имаш ти свое право на размислување свој став за одредени работи. Не збориме за хомосексуалност збориме за ИНЦЕСТ дали ти ја гледаш разликата? Споредуваме баби и жаби искрено. Како мозеш да споредиш хомосексуалност и родосвернавење? Како може во било кој контекст тоа некој да го оправдува?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Не се фатив јас за твојата диплома. Ми се најде само како конкретен пример. Извини ако те повредив. Имаш ти свое право на размислување свој став за одредени работи. Не збориме за хомосексуалност збориме за ИНЦЕСТ дали ти ја гледаш разликата? Споредуваме баби и жаби искрено. Како мозеш да споредиш хомосексуалност и родосвернавење? Како може во било кој контекст тоа некој да го оправдува?
Каде оправдав бре? :)
Прочитај, убаво пишав 10 пати дека не одобрувам. АМА наместо да им се забрани, може едноставно да се кастрираат за да немаат деца. Забраненото ќе им биде послатко и во тој контекст и ти спомнав хомосексуалност. Сеа овие ќе се појават, двајцава од приказната, па ќе им забранат, па ќе почнат да никнуваат такви врски ко печурчиња и ќе биде голема работава само зашо им забрануваат.
Дозволи им под услов на кастрација и ќе има 2 пара у 10 миљони.
Просто ко грав.
И да, знам што е инцест.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Аушвиц, Аушвиц, Аушвиц...

Не требаше да те избришат од лицето на земјата.
Знаев дека некој ден паќ ќе бидеш потребен...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
erotskeprice.ws -Не ми се верува колку луѓе фантазираат за секс со својата мајка,сестра,ќерка ...и тоа од бившите југ. простори...
Не можно до овај степен на болесници да има...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Oва во Хрватска е бизарна работа...
Но, има неколку проблеми.
Како Можеш да забраниш секс меѓу полноленти возразни личности со нивна воља зад затворени работи?
Не иде.
Бидејќи Ќе имаат дефектни деца хмммм Не е толку просто
1. Секс не е = деца
2. Значи несмееа да имаат секс и луѓе кои знаат дека имаат наследни генетски дефекти ефектот е ист.

Инцесот е Психички болна состојба. Точно е.
Дали треба да се лежи во затвор поради болест?
НЕ

РЕШЕНИЕ
ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА ДА, НО ПРИНУДНО ПСИХИЈАТРИСКО ЛЕКУВАЊЕ.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Дегенерирана популација.
Модерно општество дегенерирани поединци?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Хомо, транс, зоо, инцест...се се легализира и признава -по редот на нештата штом се легализира значи не го сметаат за пореметување, болест или психичка ненормална состојба. Уште некро и педо останаа за легализирање и се ќе процвета. Што да не, "кои сме ние да им судиме, што лошо ни направиле" (често сомнувана реченица во темите за геј, лгбт...).
Ојде светот на к.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Инцестот не е ништо ново туку своевремено бил распространет во таа мера што дури и конвенционалниот брак што го имаме сега бил гледан со гадење посебно од аристрокатските касти во средниот век. За да останат со плава крв тие први братучеди, вујковци, чичковци, стрини, тетки се разгледувани како можни партнери само и само да не се измеша крвта со некој од обичните смртници. Некој кој се осмелиле да го направат тоа дури се прогонувани и избришани од наследство и останати привилегии.
Има и доста племина во Амазонија и Африка каде инцестот не е некој табу, и се клецаат меѓу себе.
Не ретко од нив се земале со своите браќа и сестри само да се зачува лозата, инаку е точно дека шансите за ретардација се солидни но е само мит дека по дифолт дете како производ од таа врска ќе биде ретардирано (Би ми било интересно мит бастед да го проверат ова, посебно Адам :)).
Значи ми беше муабетот дека кај нас нешто што е табу и непоимливо во некој други времиња и други простори било сосем нормална работа.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Инцестот не е ништо ново туку своевремено бил распространет во таа мера што дури и конвенционалниот брак што го имаме сега бил гледан со гадење посебно од аристрокатските касти во средниот век. За да останат со плава крв тие први братучеди, вујковци, чичковци, стрини, тетки се разгледувани како можни партнери само и само да не се измеша крвта со некој од обичните смртници. Некој кој се осмелиле да го направат тоа дури се прогонувани и избришани од наследство и останати привилегии.
Има и доста племина во Амазонија и Африка каде инцестот не е некој табу, и се клецаат меѓу себе.
Не ретко од нив се земале со своите браќа и сестри само да се зачува лозата, инаку е точно дека шансите за ретардација се солидни но е само мит дека по дифолт дете како производ од таа врска ќе биде ретардирано (Би ми било интересно мит бастед да го проверат ова, посебно Адам :)).
Значи ми беше муабетот дека кај нас нешто што е табу и непоимливо во некој други времиња и други простори било сосем нормална работа.
Точно е дека инцестот не нешто ново го има и денес конкретно хрватсиот закон за семејство и многу католички земји дозволуваат брак помеѓу роднини(братучеди), но не и помеѓу брат и сестра, татко и ќерка, мајка и син. Точно е дека е застапен кај аристократијата за да не си ја мешаат крвта со смртниците и дека е карактеристичен за мали затворени заедници. Медицината докажува дека поради истиот генетски состав доаѓа до создавање на неквалитетно потомство. За праисторијата инцестот е карактеристичен, но со развојот примитивниот човекот согледува дека нешто не е во ред, па го забранува половиот однос помеѓу браката и сестрите, па помеѓу припадниците на ист род, и тн. за да се дојде до денешниот стадиум на нуклеарно семејство и со закон да се уредат односите во поширокото и потесното семејство.
Роднинските врски еднаш воспоставени неможат да се избришат и тие се трајни дури и по разводот на бракот.

(Како мали деца се објаснуваме) !

Прашањето е дали е нормално бе луѓе? Со брат ми делев 30 години иста соба и утре замислете си тој да ми биде мене маж, да раѓам деца со него. Абе отиде светов у П.М.
Па едно е мајчинска - родителска љубов, друго е братско- сестринска љубов, друго е љубов помеѓу дечко и девојка. Неможе ништо да ме убеди дека е тоа нормално тоа може само болен ум т.е. два болни ума да се спојат и да неможат да сватат дека инцестот е ненормален.

Ништо на светот не е табу, ако за нешто не се збори незначи дека не постои. А што ако збориме ќе најдеме разбирање и ќе ги оправдаме ненормалштините на нечии ум.

--- надополнето ---

Во ред,но не нели не може да се бира во кого ќе се заљуби некој,а во овој случај и слични...зарем љубовта треба да биде уништена заради општествените табуа?Заради застареното законодавство? Можеби и треба но во тој случај државата игра улога на душебрижник...
Застарено законодавство нема пишаниот закон произлегол од моралните норми, а конкретно за инцестот нормава почнала да се развива од праисторија иако не биле медицински писмени, во современи денови медицински и научно е докажано дека шансите за создавање неквалитетно потомство т.е. деца со пречки во психофизичкиот развој е огромно. А да не објаснувам сега што оваа група на луѓе со пречки во психофизичкиот развој е речиси секогаш маргинализирана, терет е и за самото семејство и за општеството и тн.
Нели круна на љубовта се децата...
И да оваа љубов и сите вакви слични треба да се уништат по секоја цена, за жал.
Исклучоците го потврдуваат правилото.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Било порано нормално...било нормално и на жената да не и се дозволи да учи школо и да постои во домот како личност, било нормално луѓето да живеат во чопор и да се парат меѓусебе во пештерите без контрола, да се задоволуваат возрасни мажи со млади момчиња (хомосексуалност и педофилија), да се силуваат селанките од феудалците, да се набиваат луѓе на колец...е нормално сеуште некаде жената да се прска со киселина или да се убие ако го измами сопругот, да се отсече рака ако крадел...ама ептен ништо од тоа не е нормално.

Ништо на светот не е табу, ако за нешто не се збори незначи дека не постои. А што ако збориме ќе најдеме разбирање и ќе ги оправдаме ненормалштините на нечии ум.
Најчесто оправдување е она погоре што го спомнав -никому не прават зло, што ви е вам гајле и кои сте вие да им судите, добри луѓе се...со години верглано на вакви теми :)
Едноставно нема оправдување за сите овие нови (од аспект на правна легализација поткрепена со некои си медицински аргументи) појави во една држава.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Точно е дека инцестот не нешто ново го има и денес конкретно хрватсиот закон за семејство и многу католички земји дозволуваат брак помеѓу роднини(братучеди), но не и помеѓу брат и сестра, татко и ќерка, мајка и син. Точно е дека е застапен кај аристократијата за да не си ја мешаат крвта со смртниците и дека е карактеристичен за мали затворени заедници. Медицината докажува дека поради истиот генетски состав доаѓа до создавање на неквалитетно потомство. За праисторијата инцестот е карактеристичен, но со развојот примитивниот човекот согледува дека нешто не е во ред, па го забранува половиот однос помеѓу браката и сестрите, па помеѓу припадниците на ист род, и тн. за да се дојде до денешниот стадиум на нуклеарно семејство и со закон да се уредат односите во поширокото и потесното семејство.
Роднинските врски еднаш воспоставени неможат да се избришат и тие се трајни дури и по разводот на бракот.

(Како мали деца се објаснуваме) !

Прашањето е дали е нормално бе луѓе? Со брат ми делев 30 години иста соба и утре замислете си тој да ми биде мене маж, да раѓам деца со него. Абе отиде светов у П.М.
Па едно е мајчинска - родителска љубов, друго е братско- сестринска љубов, друго е љубов помеѓу дечко и девојка. Неможе ништо да ме убеди дека е тоа нормално тоа може само болен ум т.е. два болни ума да се спојат и да неможат да сватат дека инцестот е ненормален.

Ништо на светот не е табу, ако за нешто не се збори незначи дека не постои. А што ако збориме ќе најдеме разбирање и ќе ги оправдаме ненормалштините на нечии ум..

Кој е тој субјект што детерминира што е нормално или не?
Дедо Боже од библијата, коранот или слични книги на нив кој пропагира сексизам, робовладетелство, шовинизам итн, итн во стариот завет и ајетите ?
Влада на република Македонија која донесе закон за доживотнии пензии на пратениците?
Влада на САД која донесе регрет за бомбандирање на Србија и Ирак и уби милиони цивили?
Не знам што е тоа ако не е табу, не ми паѓа од памет да обландирам нешто за да го подметнам ама останува прашање на личен избор.
Некој по 1000 години ќе пишува за нас со одвратност дека имаме секс и раѓаме деца кога може истото да го направиме преку инкубатор и со модификација на гени ќе излегуваат се саде генијалци и ќе се запрашува дали е тоа нормално бе луѓе еј раѓаат живоротки како во 21 век.

Застарено законодавство нема пишаниот закон произлегол од моралните норми, а конкретно за инцестот нормава почнала да се развива од праисторија иако не биле медицински писмени, во современи денови медицински и научно е докажано дека шансите за создавање неквалитетно потомство т.е. деца со пречки во психофизичкиот развој е огромно. А да не објаснувам сега што оваа група на луѓе со пречки во психофизичкиот развој е речиси секогаш маргинализирана, терет е и за самото семејство и за општеството и тн.
Нели круна на љубовта се децата...
И да оваа љубов и сите вакви слични треба да се уништат по секоја цена, за жал.
Исклучоците го потврдуваат правилото.
Законодаството е застарено тотално, што еве ако јас сакам да ја оставам пензијата на мојата сестра, под ова не подразбирам да имам секс или некакви односи туку за да ги искористам бенифициите на државата сакам да склучам брак со сестра ми која после мојата смрт би била носител на одреден процент од мојата пензија со еден збор би и помогнал финансиски до крајот на животот.
Најголем проблем инцестот има од стигматизацијата на општеството инаку останува право на сопствен избор.
Никој не те тера да спиеш со својот брат или сестра, ова како мантра се повторува кога некој ќе зборне за ваква тема, муабетот е да не му се мешаш во правото на избор ако некој сака да го прави тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom