Информатика

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
deXterche напиша:
Информатика без математика не оде....јас учам во Европски универзитет-софтверско инженерство и имаме математика прва и втора година....(чиста математика) а другите години имаме предмети кои се многу поврзани со неа. Ако ти рече некој дека има факултет по информатика кај што има математика само прва год те ЛАЖЕ. Има речиси сите години.
yo 21 vek sme ima pmf nova programa so mnogu malce matematika na etf matematika e sobrena ne e namalena bitola.... e cool !
bugaria ako odes nikako vo sofia tuka e najtesko jas sum na Tehniceski FKSU Kompjuterski sistemi i tehnologii (KST) imam 4 matematiki plovdiv gola voda i blagoevgrad isto Varna nikako ako odes vo BG odi na sofiski za kvalitetno obrzovanie za progrmer .
toa e toa
I love america

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
bi ti preporacal da trknes do Alexandria,akadeamia za informacioni tehnologii da zirnes sto e kako e ma da e skapo ali vidi si ti :)

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Da dobro e na Alexandria ama kako sto vikas mnogu skapo e a tolki skapo ne mi odgovara. Mislam sega zborime realno. Onoj vo Bt nekako poveke mi odgovara dali za Mat deka se uci samo vo prva. A da ovoj vek e stvarno vek na informaciona tehnologija i zato toa e najbarano.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
И на ИИ во Скопје имаш ревидирана програма.. ѕирни ја

Член од
10 мај 2006
Мислења
92
Поени од реакции
6
Со новата програма на Електро (сега се вика Факултет за електротехника и информатички технологии) насока ИКИ (компјутерско инженерство) многу е олеснето студирање на оние што сакаат да се ориентираат кон информатиката. Исфрлени се непотребните предмети и намалена е математиката + дипломата ти се цени во светот (потписник е на Болоњската декларација)+има кредит трансфер систем.

Расмисли за оваа опција.

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Bas ke razmislam

Mora li da se odi prirodno matematicko za da odis fakultet inf. ili moze i so opstestveno humanisticka..?

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
deXterche напиша:
Информатика без математика не оде....јас учам во Европски универзитет-софтверско инженерство и имаме математика прва и втора година....
А да, "учиш" ти на европски универзитет.И братучед ми "учи", камен е од математика и има просек 10.00. И башка пофален е,најдобар студент.Да тој само си "учи",оди пијан на испит,претходната вечер праеле џумбус и сите они "учат"...

Така да тој што прашуеше за информатика -математика--- Оди си брат на информатика и ич да не ти е гајле нема кузне колку математика,има ама не многу,и лесна е, само не оди на Скопскиот,поготово не на ПМФ.Оди си Битола или на Европскиот (кај што се учи многу:je:)

Член од
4 јануари 2006
Мислења
160
Поени од реакции
109
vodkamixx напиша:
Друже ја сум на Информатика на Технички Факултет у Битола и ти кажувам дека само во 1-ва година се учи математика, сите предмети се едно семестрални.
Пр. математика 1 учиш во прв семестар, математика 2 во втор семестар и толку нема веќе математики.

За повеќе информации еве ти линк... http://www.ti-tfb.net
A moze li da mi objasnis sto se toa izborni predmeti.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
се надевам дека за 3 години работите ќе се сменат кога јас ќе се запишувам на факултет.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Ретки се професорите од кои можеш да научиш практични вештини информатика кај нас. Се едно е дали сте Скопје или Битола, само математиката е разлика (и крутоста на професорите). Не може некој да ми докаже дека овај или онај факултет е подобар, кога ко ќе отидам таму повеќе знаам и од професорите (што само мислат на пари). Ама, тие ги даваат дипломите. Барем дури не дојдат подобри времиња.

Ако сакате квалитетно образование, само на амазон врткајте се, и барајте попусти:pishtoldz .

Јас одбрав полесен факултет (Битола), и сум презадоволен засега и од предмети и од успех (плус со попуст си земав и Циско Сертифајт, само во ТФБ). Ама јас и работам паралелно. Факултетот ми е за секој случај, не за да научам (ама има доста предмети од кои се надополнувам).

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Вака:

Битола, не избирај. Врска нема. Таму ако се учи информатика, сечам грклан.

ПМФ - за аматери. Теоретска информатика и градење на класични апликации.

ЕТФ:
- ИНФО - 3 годишни професионални студии- ако не сакаш да се замараш со математика.
- ИКИ - Da real thing. Ако си со широки познавања од електроника, овде комотно можеш да научиш све од корен. Ако пак немаш појма од практично, искористено и реално програмирање бегај зашто ништо нема да биде од тебе. А да, и има hardcore математика.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
HsIlOmEdUs напиша:
Вака:

ЕТФ:
- ИНФО - 3 годишни професионални студии- ако не сакаш да се замараш со математика.
- ИКИ - Da real thing. Ако си со широки познавања од електроника, овде комотно можеш да научиш све од корен. Ако пак немаш појма од практично, искористено и реално програмирање бегај зашто ништо нема да биде од тебе. А да, и има hardcore математика.
Студираш ти некаде или ова така од што си слушнал некаде го кажуваш.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
HsIlOmEdUs напиша:
ИКИ - втора година.
Секој си го фали своето нормално, само немора со толкав презир да гледаш на другите факултети, кој има желба ќе научи кај и да студира. А за програмта на државните факултети да не дискутирам зш ќе појдам off topic.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
HsIlOmEdUs напиша:
Вака:

ЕТФ:
Ако некој факултет нема услови или волја за изучување на информатика, тоа е ЕТФ.
Нема ништо да научиш таму, освен дисциплина и непотребни работи.
Сеуште имате електротехника, електроника, физика и слично?
ете ти ја причината зошто не го бива тој факултет...

Kajgana Shop

На врв Bottom