Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Ми треба некој плаг ин кој ке може да учитува слики автоматски на секоја страна што ги има преку него да ги гледам ?

samunoske

unidentified specie
Член од
21 април 2007
Мислења
242
Поени од реакции
18
Дечки имам Pirelli Wireles рутер од T-home ...и си го заборавив пасвордот :D е ај сеа помош пошто сега не можам да пристапам а ја сменив лозинката на ADSL-от :D

(Дали некако може да го ресетирам рутерот и да се смени пасвордот како што беше)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки имам Pirelli Wireles рутер од T-home ...и си го заборавив пасвордот :D е ај сеа помош пошто сега не можам да пристапам а ја сменив лозинката на ADSL-от :D

(Дали некако може да го ресетирам рутерот и да се смени пасвордот како што беше)
Позади има едно мало дупче, треба да пишува RESET над него, се стиска со пенкало или чечкалица или нешто слично. Стисни го и држи го стиснато 30 секунди.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Уплоадирав видео на youtube и ми вели фаилед ... погледнете .. знаете ли до што е проблемот ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Уплоадирав видео на youtube и ми вели фаилед ... погледнете .. знаете ли до што е проблемот ?
Мислам дека имаш некој проглем со големината на видеото, или едноставно ги побиваш нивните термс енд јуз, или во треќи случај интернет конекцијата ти има прекини и неможе да ги прати сите пакети и да добие повратен одговор....

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Мислам дека имаш некој проглем со големината на видеото, или едноставно ги побиваш нивните термс енд јуз, или во треќи случај интернет конекцијата ти има прекини и неможе да ги прати сите пакети и да добие повратен одговор....
И што можам да направам сега за да ми се уплоадира како што треба ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Дали има начин да се дознае ИП адреса на корисник ако пораката е пратена преку Фб?
Ако е преку обичен mail знам што како треба.
А дали преку ФБ сем користи истиот начин, пошо се обидувам ама без успех?

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Имам проблем со фејсбуков.Кога пишам со некого ми скролат нагоре она вертикална црта и на секое пишење морам со глушецов да ја спуштам долу за да видам што имат напишано.ЧАРЕ:
Otvoti MySpace :)

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
некоја гага програма за едитирање песни? конкретно ми треба да ја има опцијата да можеш да им направиш fade in fade out на песните.

Член од
13 мај 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здрао на сите!! Ги гледам темите , прашањата и одговорите па стварно се воодушевив. Но како и дел од вас и ја имам еден мал проблем за кој не можам да најдам одговор , за што се работи ?
Интернет користам преку T-Home --Call & Surff пакет со рутер Thomson TG782 ( рутер со 4 излези з повржување и ваерлес конекција ) .
Со брат ми живееме во кука на 2 спрата и интернетот го делиме преку рутер Thomson TG782 . но се појави проблем за тоа кој повеке користи ИНТЕРНЕТ и лимитот од 15 GB. Дали можам да го разделам трансферот од 15GB na 2 dela od 7.5 GB ? То би го решило проблемот , се знае- јас 7,5 и тој 7,5 GB transfer. Дали некој би можел да ми помогне со некој програм да го решам овој проблем ? Сепак не сакам да ги влошиме односите со братот за еден интернет !!! Благодарам многу !! Message_message

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Здрао на сите!! Ги гледам темите , прашањата и одговорите па стварно се воодушевив. Но како и дел од вас и ја имам еден мал проблем за кој не можам да најдам одговор , за што се работи ?
Интернет користам преку T-Home --Call & Surff пакет со рутер Thomson TG782 ( рутер со 4 излези з повржување и ваерлес конекција ) .
Со брат ми живееме во кука на 2 спрата и интернетот го делиме преку рутер Thomson TG782 . но се појави проблем за тоа кој повеке користи ИНТЕРНЕТ и лимитот од 15 GB. Дали можам да го разделам трансферот од 15GB na 2 dela od 7.5 GB ? То би го решило проблемот , се знае- јас 7,5 и тој 7,5 GB transfer. Дали некој би можел да ми помогне со некој програм да го решам овој проблем ? Сепак не сакам да ги влошиме односите со братот за еден интернет !!! Благодарам многу !! Message_message
Netlimiter

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
дечки дали некој знае од каде да најдам драјвер за мрежна картичка ULI fast ethernet controller за windows 7? Или кажете некоја веб страна за симнување драјвери.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
ме интересира една работа овие стиковите за интернет дали може да се користат подолго време или се како викаат one shot? ај некој што имал искуство нека ми одговори ептен е важно!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ме интересира една работа овие стиковите за интернет дали може да се користат подолго време или се како викаат one shot? ај некој што имал искуство нека ми одговори ептен е важно!
Какви СТИКОВИ?

Појасни малце (повеќе), а и што и да е, сигурно не е за еднократна употреба :)

Kajgana Shop

На врв Bottom