Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
имам еден мал а може да е и голем проблем. имам дома бежичен рутер linksys wrt54gl на кој сакам да поврзам 2 компјутери. ги поврзав се е ок на прв поглед ама проблемите идат после некое време. рутерот ги исклучува двата компјутери после некое време (не е исто секој пат) додека ако сакаш да се поврзиш бежично тогаш можеш да се поврзеш на рутерот. што е проблемот што ми ги исклучува од интернет статичните компјутери. пробав со ресетирање на рутерот и наново конфигурирање ама најверојатно ја правам истата грешка. ако некои имал исти или ваков сличен проблем нека каже како да го решам оти веќе :jaj:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
имам еден мал а може да е и голем проблем. имам дома бежичен рутер linksys wrt54gl на кој сакам да поврзам 2 компјутери. ги поврзав се е ок на прв поглед ама проблемите идат после некое време. рутерот ги исклучува двата компјутери после некое време (не е исто секој пат) додека ако сакаш да се поврзиш бежично тогаш можеш да се поврзеш на рутерот. што е проблемот што ми ги исклучува од интернет статичните компјутери. пробав со ресетирање на рутерот и наново конфигурирање ама најверојатно ја правам истата грешка. ако некои имал исти или ваков сличен проблем нека каже како да го решам оти веќе :jaj:
Тие рутери се склони кон заебување. Пробај да му ставиш најнов фирмвер и слично.

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
!!! сајт или торентсајт за симнување на хд филмови и виедеа??

C

Crazy Diamond

Гостин
Имам проблем со четот на Фејсбук.Кога ќе стиснам да видам кој е онлајн, само двајца ми дава... Цело време така :tapp: Ако може некој да ми помогне... :helou:

M

marko 1996

Гостин
Имаат проблем од ФБ и мене така ми праи :)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп
на мсн чатуваш со особата, праќаш фајл поголем од 1025 кб и се отвара директен порт према компјутерот на кој праќаш, за да не се оптоварува тоа као и да севика, преку кое сите пораки помионуваат.
коа ке се отвори портот, имаше една фора.. идеш у cmd И пишуваш нешо и имаше таму под која шифра да го бараш ип-то на компјутерот.
Pain in the ass е целиот процес, и не секад успева...
е сеа, можеш да отидеш на компјутерот на особата и да намсетиш статична IP адреса и да не се умараш многу...
али најискрено, најлесно да дознаеш што има на тој компјутер е едноставно да го грабнеш куќиштето и да бегаш.
It's that simple... :smir:

S

StormRage

Гостин
Со маЃии... имаш ADSL.
да ама на пр сакам да бувтам од рапид па шо да прам за да можам после? пошо одкако спуштиш еднаш треба да чекаш...
пошо тогаш си праев реконект и готово... а сеа?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
да ама на пр сакам да бувтам од рапид па шо да прам за да можам после? пошо одкако спуштиш еднаш треба да чекаш...
пошо тогаш си праев реконект и готово... а сеа?
Вадиш рутер од струја, и пак го уклучуваш, адресата ти се менува.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Имам проблем со фејсбуков.Кога пишам со некого ми скролат нагоре она вертикална црта и на секое пишење морам со глушецов да ја спуштам долу за да видам што имат напишано.ЧАРЕ:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
момци имам еден многу голем проблем со рутерот. имам пц и лап топ е сеа земав пред месец ипол нов рутер и лаптопот ми е на вирелес. вчера даунлоадирав некој филмови и ми падна интернетот и сеа еве го на пцто работи а на лап топот ми прави проблем нејќе. што може да биде пробав да преинсталирам драјвери, да рестартирам, да сменам кабелче да не е прекинато нешто ама нема чаре. при инсталирање од почеток кога прави проверка на конекцијата ми вика дека има проблем помеѓу модемот од интернетот и рутерот .. ааа има ли чаре за ова ? :( ај ве молам помогнете. фала позз

Kajgana Shop

На врв Bottom