Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Другар не може да го поврзе smart телевизорот на интернет
Вика connected the the wireless network but not connected to the internet.
Од близу има нет. Да не треба нешо да се клонира мак адресата??
Samsung UE-40F6400

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Не ми е јасно зошто на Speedtest ми покажува даунлоад 2.76мб а торентите ми се симнуваат со мах 300кб/с o_O

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Не ми е јасно зошто на Speedtest ми покажува даунлоад 2.76мб а торентите ми се симнуваат со мах 300кб/с o_O
Тоа што ти покажува на спеедтест ти е брзина на конекција т.е. 2.76 мегабити/секунда во твојот случај. Тоа што на торент ти се спушта со 300кб/с е брзина на download која се мери кога конекцијата ќе се подели со 8.

Член од
9 мај 2013
Мислења
74
Поени од реакции
14
Еј случајно да не знаете каде одат фотографиите од кога ке ги избришеш и од Рекикл Бин?! На нервоза сум избришал некои слики па сега сакам да си ги повратам , му манав обично делит и потоа ги избришав и од рекикле бин и толку.. Каде може да ги најдам ? Можно ли е да останале уште вкомпјутер ? Цел ден ги барав ама не успеав да најдам ниту една.. Па ако знаете нешто повеќе околу ова, ве молам помогнете.

Член од
22 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
7
Сакам да прашам, имам еден компјутер и немам рутер, односно директно од бандера во куќиште ми е поврзан. Сега имам и друг компјутер и сега како да ставам и интернет на другиот? Некои ми велат дека треба Network Switch а некои велат рутер?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Сакам да прашам, имам еден компјутер и немам рутер, односно директно од бандера во куќиште ми е поврзан. Сега имам и друг компјутер и сега како да ставам и интернет на другиот? Некои ми велат дека треба Network Switch а некои велат рутер?

уште 1 бандера побарај јависе нека ти стават ке дојдат за 30 мин ке наместат ти у мегурме купи ист капел како што ти е поврзаниот комјутер и поврзиги после само

Член од
24 април 2008
Мислења
11.089
Поени од реакции
12.646
Ќе купиш рутер и кабелот што ти доаѓа од бандерата ќе го поврзеш со WAN портата на рутерот, а двата компјутера преку дополнителни мрежни кабли, односно Ethernet кабли, ќе ги поврзеш со портите на рутерот кои се означени со бројки.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Види си која ти е поевтина варијата свич или рутер. Работи сигурно, пробано.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
врзи ги со мрежен кабел, сетирај ја мрежата и шерни му ја конекцијата на тој што нема интернет.

Член од
22 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
7
Switch е поевтино околу 400-500 денари а рутер ми бараат 1200 денари ама некои ми велат дека преку свич неможе истовремено да има конекција на двата компјутера ...

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Имам едно проблемче со интернето... На лаптопот користам wi-fi од компјутерот ама понекогаш иако светат сите сијалички на рутерот, кај мене доле кај тоа знакчето има Х односно не ми ја покажува wifi конекцијата од компјутерот, а оддалеченоста е само неколку метри. Рестартирам го лаптопот и после ја најде конекцијата ама пиша "No internet access" после неколку минути има интернет ама потоа пак однема и пак пиша тоа. Што да праам, што да чинам?
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 17:30 ---
Имам едно проблемче со интернето... На лаптопот користам wi-fi од компјутерот ама понекогаш иако светат сите сијалички на рутерот, кај мене доле кај тоа знакчето има Х односно не ми ја покажува wifi конекцијата од компјутерот, а оддалеченоста е само неколку метри. Рестартирам го лаптопот и после ја најде конекцијата ама пиша "No internet access" после неколку минути има интернет ама потоа пак однема и пак пиша тоа. Што да праам, што да чинам?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Скролот на хромот само кај мене е ваков ?

Башка кога некој таб ми пушта звук има и знакче за тоа до сега го немаше.

Не ми е многу проблем ама ме укочува и не ми дава да броузам сајт после кликање на back

Kajgana Shop

На врв Bottom