Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
зашто во последно време е многу успорен хромот.коа ќе пуштам на јутуб нешто и коа идам од еден на друг таб подрипнува содржината што тече на јутуб подсецнува.пробав на мозила не праи така.епетен ми е успорен хромот

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
зашто во последно време е многу успорен хромот.коа ќе пуштам на јутуб нешто и коа идам од еден на друг таб подрипнува содржината што тече на јутуб подсецнува.пробав на мозила не праи така.епетен ми е успорен хромот
Изгледа од новиот апдејт (спред последниов одговор на темава :D) И кај мене е така, ептен заебаа работа :mad:

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Скролот на хромот само кај мене е ваков ?

Башка кога некој таб ми пушта звук има и знакче за тоа до сега го немаше.

Не ми е многу проблем ама ме укочува и не ми дава да броузам сајт после кликање на back
и јас се чудев дека само е кај мене ама не било :) ама мене ми се свиѓа вака подобро е, па на крај на краиштата на интернет се менуваат а chrome со години нема некоја значајна промена

Член од
20 јануари 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
знае ли некој како да се помине UTM Web Protection :unsure:
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 23:06 ---
знае ли некој како да се помине UTM Web Protection :unsure:

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
На Google Chrome на оние bookmarks што се поставени горе при секое логирање и одглогирање ми се појавуваа сега кога се логирав целосно ги снема дали можам да ги вратам и како?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
На Google Chrome на оние bookmarks што се поставени горе при секое логирање и одглогирање ми се појавуваа сега кога се логирав целосно ги снема дали можам да ги вратам и како?

Во Settings >> Always show the bookmarks bar

D

D_NazGUL

Гостин
Нешти чудно се случува со Т-Хоум интернетов деноиве. Страшно споро и на бакар и на оптика. Не толку споро overall колку при отварање на страни, а за пинг-от да не зборувам. Има некој друг слични проблеми?

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Како се поврзува рутерот ? Сакам да си сменам лозинка ама не знам каде точно треба.
Помош плиз.

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Дали некој користи нет од Телекабел, ме интересира дали е ок нетот.

Член од
20 август 2009
Мислења
65
Поени од реакции
5
Ај ве молам помош со WI - Fi интернет
кога се конектирам ми се поавува следново

[/url] [/IMG]
[/url][/IMG]

Член од
12 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
8
Зошто неможам да отворам google.com ? Ми дава
Cannot connect to the real www.google.com

Something is currently interfering with your secure connection to www.google.com.
Try to reload this page in a few minutes or after switching to a new network. If you have recently connected to a new Wi-Fi network, finish logging in before reloading.
If you were to visit www.google.com right now, you might share private information with an attacker. To protect your privacy, Chrome will not load the page until it can establish a secure connection to the real www.google.com.

. само што го форматирав компјутерот.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Odnapred se izvinuvam na latinicava, nemam krilicna podrska na ovoj kompjuter.:)

Zedov sega ruter i sve si go instalirav vo red si rabotese mrezata.
E, sega problemot denes mi se javi so kompjuterot, edinstveno wifi-to od mojot ruter ne go naogja, a site drugi mrezi so se vo blizina gi naogja.
Isto na drugiov kompjuter ja naogja mrezata i na telefonov ja naogja mrezata, samo na mojot kompjuter ne.

So mozi da e problemot?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Odnapred se izvinuvam na latinicava, nemam krilicna podrska na ovoj kompjuter.:)

E, sega problemot denes mi se javi so kompjuterot, edinstveno wifi-to od mojot ruter ne go naogja, a site drugi mrezi so se vo blizina gi naogja.
Isto na drugiov kompjuter ja naogja mrezata i na telefonov ja naogja mrezata, samo na mojot kompjuter ne.

So mozi da e problemot?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ај ве молам помош со WI - Fi интернет
кога се конектирам ми се поавува следново

[/url] [/IMG]
[/url][/IMG]

Sledi go cekorite i vo DNS poleto stavi gi slednive brojki

http://www.opennicproject.org/configure-your-dns/how-to-change-dns-servers-in-windows-7/

8.8.8.8

Apply or Save
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 16:59 ---

So mozi da e problemot?
Ako imas premnogu mrezi okolu tebe tvojota moze da e podole ili na vtora strana.Probaj da skeniras koga si poblisku do ruterot i daj mu poveke vereme za scan 30-45 sek.

Kajgana Shop

На врв Bottom