Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Не ми работеше рутерот и сменив фирмвер додека ми беше поврзан со лаптпот и сега рутерот си работи.Прашањето ми е дали ако ставам кабелче на рутерот до другиот компјутер статичниот за да биде тој нонстоп поврзан со интернет,а wifi-то со лаптопот да си го користам дали ке треба пак апгрејд на фирмверот(на статичниот) да правам или фирмерот се снима на самиот рутер?Мислам дека не треба ама јас да си прашам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ми работеше рутерот и сменив фирмвер додека ми беше поврзан со лаптпот и сега рутерот си работи.Прашањето ми е дали ако ставам кабелче на рутерот до другиот компјутер статичниот за да биде тој нонстоп поврзан со интернет,а wifi-то со лаптопот да си го користам дали ке треба пак апгрејд на фирмверот(на статичниот) да правам или фирмерот се снима на самиот рутер?Мислам дека не треба ама јас да си прашам :)
Ништо комплицирано, само кабел и терај.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не треба пак да ја повторуваш постапката. Фирмверот ако е успешно поставен на рутерот истиот е снимен и независен натаму од било кој компјутер.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.814
Поени од реакции
1.564
Имам проблем не ми ја отвара google.com па и другиве пребарувачи и yahoo.com пробав неколку пати ми вели дека не е пронајден серверот некоја идеја ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај некој да ми објасни зошто не можам да го поврзам лаптопот со кабел за да фаќам интернет .. нејкам да користам wi-fi кога сум во мојата соба каде што имам кабел за поврзување.. го поврзувам и ништо .. исто се деси и кај еден другар кога бев тој нема рутер и со кабел го поврзувам нејке да се поврзи ..дај кажете кај да одам кај да копнам ..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај некој да ми објасни зошто не можам да го поврзам лаптопот со кабел за да фаќам интернет .. нејкам да користам wi-fi кога сум во мојата соба каде што имам кабел за поврзување.. го поврзувам и ништо .. исто се деси и кај еден другар кога бев тој нема рутер и со кабел го поврзувам нејке да се поврзи ..дај кажете кај да одам кај да копнам ..
Чив интернет?
Зашто не сакаш WiFi?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Чив интернет?
Зашто не сакаш WiFi?
имам од тхом тие што се спидпорт рутерите ..а не дека не сакам wifi него за играње кантер едно друго поврзан нет со кабел помалце лаг крева... затоа .ако знаеш дај кажи како да напрам ... вака и кај другаров битола бев не можеше да се поврзи со кабел а на неговиот лаптоп можеше .. делл имаше тој .и на претходниот што го имав све лесно се поврзуваше на тошибата .. само го ставав кабелот и имав нет а на овај нејке ..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам од тхом тие што се спидпорт рутерите ..а не дека не сакам wifi него за играње кантер едно друго поврзан нет со кабел помалце лаг крева... затоа .ако знаеш дај кажи како да напрам ... вака и кај другаров битола бев не можеше да се поврзи со кабел а на неговиот лаптоп можеше .. делл имаше тој .и на претходниот што го имав све лесно се поврзуваше на тошибата .. само го ставав кабелот и имав нет а на овај нејке ..
Или немаш драјвери или нешто ти е зезната мрежната или некои сетинзи ти се чепнати во лаптопот....
Играј преку WiFi, ист ти е лагот, не се секирај.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
драјвери сите ги имам инсталирано ... али ке одам во амц ке ги прашам ако е мрежната зезната да ја сменат дур ми е под гаранција ..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
драјвери сите ги имам инсталирано ... али ке одам во амц ке ги прашам ако е мрежната зезната да ја сменат дур ми е под гаранција ..
Пак ќе ти кажам, ептен ЏАБЕ се замараш кога комплетно ИСТО ти е (за интернет) дали си на кабел или WiFi.
Ти како сакаш.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки ај мала информација. - сакам да ја поврзам конекцијава преку рутер од Т хоум што го даваат а јас сум на близу. се што треба е да направам промена на МАК адресата во близу или да ја клонирам у рутерот.

у рутеров не најдов никаде опција каде што можам воопшто да му ја видам мак адресата а камо ли да му ја клонирам па таа опција ја исфрлам.

втора опција - да ја видам мак адресата на рутерот преку виндоус и да направам промена директно во близу.

се јавив таму му кажав на дечкото за промена на мак адреса му кажав и каков рутер сакам да користам и ми рече како наводно нема да добиеш конекција од кај нас со тој рутер од проста причина што самиот рутер е поразлична технологија за разлика од останатите.. пример д линк тп линк циско и слично...

Точно е ова или ме фарба човекот? - некој имал вакво искуство или?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.491
... и ми рече како наводно нема да добиеш конекција од кај нас со тој рутер од проста причина што самиот рутер е поразлична технологија за разлика од останатите.. пример д линк тп линк циско и слично...

Точно е ова или ме фарба човекот? - некој имал вакво искуство или?
Toa Speedportot na t-home (e ruter so vgraden DSL modem) i nemozes da go koristis za toa sto si naumil poso ako procepkase po ruterot vo delot Internet ke videse deka kako konekcija za Internet(WAN) toj ruter edinstveno ima DSL konekcija, znaci PPPoE konekcija(ko dialup) so username/pass sto blizu nemoze da ti ja dade poso ne koristi DSL tuku kabelska tehnologija.

Kajgana Shop

На врв Bottom