Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро утро момци и девојки :)

Кај еден другар имаме проблем што дојде сам од себе и не можеме да го решиме некако. Купи лаптоп ASUS K52J и истиот ден зеде рутер Linksys Wrt120n, го приклучивме се како што треба а има кабловски интернет и поврзавме со модем и се како што треба и 5-6 дена се работеше во ред, се до сношти кога наеднаш падна интернетот на лаптопот а на пц-то што му е има, а рутерот светат ламбичките како што треба, и кога на лаптопот ќе ја побараме конекцијата со име linksys и кога ќе пробаме да се конектираме вика Windwos unable to connect, а притоа во Wireless најдените мрежи на лаптопот како рутерот да му ги меша и има многу конекции од рутерот, во случајот конекцијата се вика linksys а има и други мрежи со имиња: linksy, linksy$, @link, linksys$$, и така натаму со вакви чуди имиња.
Прво си рековме може да е до компјутер и го преинсталиравме одма, но пак истиот проблем, наеднаш се деси ова. Па барам совет нешто ако знае некој нешто, ова дојде наеднаш неочекувано и без причина, јас симнав firmware за рутерот но си реков да видам одговори овде па да правиме нешто со другарот.

Благодарам
Поздрав:smir:
Ресетирај си го рутерот од копче и преконфигурирај го, смени му име некое, да не е линксис, стај му енкрипција WPA (без 2) и види дали ќе зеза. Види што ќе биде.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ресетирај си го рутерот од копче и преконфигурирај го, смени му име некое, да не е линксис, стај му енкрипција WPA (без 2) и види дали ќе зеза. Види што ќе биде.
Се Коруне се пробавме, и тргнавме секаква заштита, и 100 имиња и ресетирања 100пати, и 100конекии нови, не сака и не сака....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Фаќам некоја мрежа "Unnamed Network" а уствари за да се конектирам на неа ми бара SSID :) Некој совет, трик и слично, како да пробам да го најдам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фаќам некоја мрежа "Unnamed Network" а уствари за да се конектирам на неа ми бара SSID :) Некој совет, трик и слично, како да пробам да го најдам?
Отиди му на тој што е негов рутерот и прашај го да ти го даде пасвордот.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Знае ли некој како функсионира интернетот на кабелтел со wireless router? Дали се мести лесно и каков рутер да се земе?

Дали го бива овој
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=11561
Јас имам интернет од Кејблтел, и пред некој си 2 месеца воведов и wireless со помош на рутер.
Интернетот си е супер, нема проблем, а за рутерот е од марката Tenda и до сега не правел никакви проблеми.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Знае ли некој како функсионира интернетот на кабелтел со wireless router? Дали се мести лесно и каков рутер да се земе?

Дали го бива овој
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=11561
Другар го зеде истиов рутер пред една недела, за 4-5 дена работење се заебаја мрежите, имав овде поставено прашање види погоре што напишав, се работи за истиов рутер...

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
untitled.jpg
Aj help pls.. Koga pustam video na utube slusam samo zvuk a videoto e belo kako na slikava.. preku site prebaruvaci mi e isto, reinstalirav flash player,mozzila ama pak isto, fala odnapred ako znae nekoj :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да не користиш AdBlock?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Пак јас :P
Имам проблем со овај фб.Кога некој ке ми пишит не се слушат она бипкање,некогаш ако му текнит ке се пуштит ама премногу ретко тоа.Ова ми се случвит од пред некој ден.Што да е проблемов? , пробав и на друг пребарувач но пак ништо :(

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Пак јас :P
Имам проблем со овај фб.Кога некој ке ми пишит не се слушат она бипкање,некогаш ако му текнит ке се пуштит ама премногу ретко тоа.Ова ми се случвит од пред некој ден.Што да е проблемов? , пробав и на друг пребарувач но пак ништо :(
Се има нешто побркано, и кај мене нема да титка задниве 2 дена, плус откако го воведоа новиот начин на пораки, сега наместо на чет све ми стига горе во пораките, некако глупо ми изгледа....

Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
Здраво дечки :helou: Би сакала да ме советувате како да си ставам интернет на лаптоп ? Т.е. кој интернет е доста брз а притоа цената да биде разумна? Слушнав дека овој на ОНЕ е многу бавен.. Ве молам дајте ми предлог.. Благодарам однапред, поздрав:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom